Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Los Andžele atidengta pirmoji, bet ne paskutinė statula Kobe Bryantui

„Los Angeles Lakers“ klubas praėjusią naktį patyrė pralaimėjimą prieš NBA čempionus „Denver Nuggets“, bet svarbesnis įvykis nutiko ne arenoje, o šalia jos dar prieš rungtynes, kur buvo pristatyta pirmoji legendinio Kobe Bryanto atminimui skirta statula.
Kobe Bryanto statula
Kobe Bryanto statula / Scanpix/Getty Images via AFP nuotr.

„Sutraukti 20 metų trukusią Kobe Bryanto karjerą „Los Angeles Lakers“ klube į vieną bronzinę statulą buvo neįmanoma užduotis, tad Bryantų šeima ir „Lakers“ pasirinko statyti tris statulas“, – teigiama ESPN pranešime.

Viena iš jų buvo atidengta praėjusią naktį, prieš „Lakers“ rungtynes su „Nuggets“.

Statula atvaizduoja momentą iš 2006 metų, kai karjeros rekordą pasiekęs ir 81 tašką pelnęs K.Bryantas paliko aikštę rungtynėse prieš „Toronto Raptors“ klubą. 8-ojo numerio marškinėlius vilkėjęs Kobe vaizduojamas iškėlęs pirštą į orą.

„Kad visiems būtų aišku, Kobe pats pasirinko šią pozą, kurią išvysite, tad jeigu kam nors ji nepatiks, tai jų problemos“, – prieš atidengiant statulą savo kalboje sakė K.Bryanto žmona Vanessa Bryant.

Statula atidengta šalia „Crypto.com“ arenos, kurioje namų rungtynes žaidžia „Lakers“, o 17 metų joje rungtyniavo ir pats Kobe.

Statulos aukštis – beveik šeši metrai, o svoris – 1,8 tonos. Ja supa penki NBA čempionų trofėjai (tiek iškovojo K.Bryantas), o padėta ji ant trikampės trikampės formos, taip atiduodant duoklę trikampei puolimo sistemai, kurią pritaikė buvę „Lakers“ treneriai Philas Jacksonas ir Texas Winteris.

Šone užrašyta ir K.Bryanto citata: „Palik žaidimą geresnį negu jį atradai. O kai ateis laikas išeiti, išeik kaip legenda.“

Ant statulos taip pat uždėtas QR kodas, kurį nuskanavę sirgaliai per telefonus galės pažiūrėti aktoriaus Denzelio Washingtono įgarsintą K.Bryanto epizodų įrašą.

Kol kas dar neaišku, kur stovės ir kada bus atidengtos kitos dvi statulos – K.Bryanto su 24-uoju numeriu, kurį jis dėvėjo antroje karjeros dalyje, ir K.Bryanto su dukterimi Gianna, kuri kaip ir jos tėvas žuvo per sraigtasparnio katastrofą 2020 m. sausį.

„Kai sužinojau, kad bus pastatytos trys statulos, pamaniau: „tai teisinga“, – ESPN cituoja Robą Pelinką, dabartinį „Lakers“ krepšinio operacijų prezidentą ir gerą K.Bryanto bičiulį bei ilgametį agentą. – Joks kitas Angelų mieste žaidęs atletas nenusipelno tiek, kiek jis.“

Per statulos atidengimo ceremoniją, kuri vyko specialiai šiam įvykiui pastatytoje didžiulėje palapinėje, kalbas be V.Bryant sakė „Lakers“ savininkė Jeanie Buss, buvęs „Lakers“ gynėjas Derekas Fisheris, klubo ir NBA legenda Kareemas Abdul-Jabbaras ir 11 metų K.Bryantą treniravęs Ph.Jacksonas.

Ceremonijoje dalyvavo ir trys K.Bryanto dukterys, „Lakers“ legendos Magicas Johnsonas, Jerry Westas, Michaelas Cooperis, Jamaalas Wilkesas, Mychalas Thompsonas, Pau Gasolis, taip pat K.Bryanto buvę komandos draugai Metta World Peace, Caronas Butleris, Lamaras Odomas, Saša Vujačičius, Mattas Barnesas, Markas Madsenas, Gary Paytonas, Larry Nance'as, Joshas Powellas, Vilniaus „Lietuvos ryte“ žaidęs Kareemas Rushas, Deveanas George'as, AC Greenas, Vladimiras Radmanovičius ir Trevoras Ariza.

Į statulos atidengimą atvyko ir kiti buvę Kobe treneriai Delas Harrisas, Jimas Cleamonsas ir Larry Drew, NBA legenda Dwyane'as Wade'as, moterų krepšinio ikonos Lisa Leslie ir Candace Parker bei kiti.

Statula buvo sukurta pagal ilgamečio NBA fotografo Noah Grahamo nuotrauką. Jis buvo pakviestas į renginį ir kartu su kitais nustebo pamatęs atidengtą statulą.

„Kai per konfeti pamačiau statulą, tada supratau. Iki tol aš nežinojau. Įvertinus Kobe ir jo ryšį su sirgaliais, šis momentas atrodo logiškiausias pasirinkimas statulai“, – sakė fotografas.

Šalia „Crypto.com“ arenos yra ir daugiau legendiniams sportininkams skirtų statulų – krepšininkams M.Johnsonui, J.Westui, K.Abdul-Jabbarui, Elginui Baylorui ir Shaquille'ui O'Nealui, taip pat ledo ritulininkui Wayne'ui Gretzky.

Apskritai K.Bryantas tapo tryliktuoju žaidėju, kuriam buvo atidengta statula prie arenos. Anksčiau tokios garbės sulaukė Michaelas Jordanas, George'as Mikanas, Magicas Johnsonas, Wiltas Chamberlainas, Johnas Stocktonas, Karlas Malone'as, Jerry Westas, Kareemas Abdul-Jabbaras, Dominique'as Wilkinsas, Shaquille'as O'Nealas, Elginas Bayloras ir Dirkas Nowitzki. Rudenį Majamyje bus atidengta ir statula Dwyane'ui Wade'ui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas