Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Luka tildė provokuotoją ir stulbino Snoop Doggą: „Nemeluosiu, labai geras jausmas“

Luka Dončičius ir „Dallas Mavericks“ nepaliko jokių abejonių žengdami paskutinį žingsnį link NBA finalo, o pakeliui link jo slovėnas užtildė ir jį provokuoti bandžiusį asmenį.

Lukos vedami „Mavs“ penktosiose Vakarų konferencijos finalo rungtynėse svečiuose 124:103 sutriuškino „Minnesota Timberwolves“ laimėjo seriją 4-1. Dalaso krepšininkai jau pirmajame kėlinyje susikūrė 18 taškų pranašumą, o trečiajame triuškino „vilkus“ net 82:46.

Pagrindine pergalės priežastimi tapo L.Dončičius, kuris vien per pirmą ketvirtį pelnė net 20 taškų, o susitikimą su 36 pelnytais taškais.

Slovėnas atsiėmė ir naudingiausiam Vakarų konferencijos finalo žaidėjui skiriamą Magico Johnsono vardo apdovanojimą. Serijoje Luka rinko po 32,4 taško, 9,6 atkovoto kamuolio ir 8,2 rezultatyvaus perdavimo.

Dalaso klubas į NBA finalą sugrįžo po 13 metų pertraukos – pastarąjį sykį dėl titulo „Mavericks“ kovėsi 2011-aisiais, kai vienintelį trofėjų klubo istorijoje jam atnešė Dirkas Nowitzki su tuometiniais komandos draugais, tarp kurių buvo ir dabartinis komandos vyr. treneris Jasonas Kiddas.

Dabar finale „Mavs“ grumsis prieš reguliarųjį sezoną ir Rytų konferenciją laimėjusius „Boston Celtics“.

„Tai buvo Lukos magijos režimas. Jis uždavė toną ir visiems palengvino gyvenimą. O tada pasitempė ir kiti“, – po pergalės kalbėjo J.Kiddas.

Luka pirmajame kėlinyje pelnė daugiau taškų nei visa varžovų komanda (20 prieš 19), o keli jo tritaškiai varė į neviltį varžovus – vienas nuo aikštės vidurio logotipo, kitas – svyrant atgal ir metant per Anthony Edwardso iškeltas rankas.

Praktiškai po kiekvieno savo metimo Luka atsisukdavo į už krepšio sėdėjusį sirgalių, kuris bandė išprovokuoti slovėną atsinešdamas servetėlę ir imituodamas L.Dončičiaus verkimą.

„Jūs žinote, kad mane tai užveda. Visi tai jau žino“, – po mačo kalbėjo nuo provokacijų tik užsikūręs Luka.

Po vieno iš epizodų jis kreipėsi į jį provokavusį sirgalių, o slovėno žodžiai buvo girdimi ir tiesioginėje transliacijoje.

„Kas verkia dabar, močk***y?“ – klausė slovėnas.

Toks „Mavericks“ lyderio klausimas sulaukė ir greta sėdėjusio žymiojo reperio Snoop Dogg reakcijos – krepšinį mėgstantis atlikėjas juokėsi ir susiėmė už galvos.

„Labai geras jausmas, nemeluosiu“, – apie nutildytą varžovų publiką po pergalės sakė L.Dončičius.

Interakcijas su „Timberwolves“ sirgaliais jis pratęsė ir po rungtynių. Lukai duodant interviu atsiėmus MVP apdovanojimą, Mineapolio publika baubė, bet baigęs interviu jiems atsilygino ir slovėnas.

Kaip ir jis, kitas „Mavs“ lyderis Kyrie Irvingas rungtynes irgi užbaigė su 36 taškais. Tai jau ketvirtas kartas šiose atkrintamosiose, kai abu Dalaso lyderiai pelno bent po 30 taškų. Iki vienų atkrintamųjų rekordo jiems trūksta dvejų tokių rungtynių – „Los Angeles Lakers“ tandemas Elginas Bayloras ir Jerry Westas prieš daugiau nei šešis dešimtmečius po 30 ir daugiau taškų buvo pelnę šešeriose atkrintamųjų rungtynėse.

„Kai Kyrie buvo iškeistas į Dalasą, visi sakė: „Luka negali su juo žaisti sėkmingai“. Bet dabar jie puikiai dirba išvien. Tie, kas tai pasakė, turėtų pasitikrinti akis“, – po pergalės rėžė „Mavericks“ centras Danielis Gaffordas.

K.Irvingui tai bus ketvirtas NBA finalas – trijuose pirmuose jis žaidė vilkėdamas „Cleveland Cavaliers“ aprangą, o 2016 metais tapo NBA čempionu.

Dabar finale jis žais prieš buvusią savo ekipą – „Celtics“, kuriai atstovavo 2017-2019 m. ir neišsiskyrė gražiuoju.

Savo ruožtu šeštą sezoną NBA lygoje rungtyniaujančiam L.Dončičiui tai bus pirmas bandymas iškovoti čempiono titulą.

Tą padaryti bus nelengva, nes „Celtics“ turės namų aikštės pranašumą ir favoritų statusą, tačiau „Mavs“ jau įrodė, kad jiems tai nė motais – Teksaso komanda visas tris ligšiolines serijas laimėjo neturėdama namų aikštės pranašumo, o iš pastarųjų penkerių rungtynių išvykose Dalasas nepralaimėjo nė vienų.

„Tai buvo labai, labai sunkus kelias. Bet mes dar nebaigėme. Mums trūksta dar keturių pergalių“, – sakė Luka, kuris gali tapti pirmuoju žaidėju nuo 2000-ųjų Shaquille'o O'Nealo, tame pačiame sezone tapusio ir rezultatyviausiu lygos krepšininku, ir NBA čempionu.

Pirmosios „Celtics“ ir „Mavericks“ rungtynės bus žaidžiamos naktį iš birželio 6-osios į 7-ąją Bostone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas