Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 17

Lyderio netekties nepaveikti „Clippers“ – per vieną pergalę nuo Vakarų finalo

„Los Angeles Clippers“ ekipa galimai visam likusiam sezonui neteko Kawhi Leonardo, tačiau tai nesutrukdė jai žengti dar vieno žingsnio link Vakarų konferencijos finalo. Tyronno Lue auklėtiniai svečiuose 119:111 (36:37, 24:28, 32:18, 27:28) nugalėjo „Utah Jazz“ ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 3-2.
7-10. Paulas George'as („Los Angeles Clippers“) – 45,6 mln. JAV dolerių
Paulas George'as / „Scanpix“ nuotr.

„Clippers“ rungtynių dieną sužinojo, kad turės verstis be rezultatyviausio savo krepšininko K.Leonardo.

Iš pradžių pranešta, kad Kawhi turės praleisti tik vienas rungtynes, tačiau vėliau iš „Clippers“ stovyklos atsklido žinios, jog vienai ryškiausių NBA žvaigždžių galėjo plyšti kryžminis kelio raištis. Tokiu atveju puolėjui tektų be krepšinio praleisti visą likusį sezoną.

Panašu, kad lyderio netektis dar labiau sutelkė Los Andželo ekipą bei atrišo rankas pagrindiniam jo ginklanešiui Paului George'ui.

Antroji „Clippers“ žvaigždė sužaidė kol kas geriausias rungtynes šių metų atkrintamosiose – pelnė 37 taškus, atkovojo 16 kamuolių ir atliko 5 rezultatyvius perdavimus – bei vedė savo komandą į kertinę pergalę.

Lemiamą atkarpą „Clippers“ sužaidė trečiajame kėlinyje. Po pusės rungtynių jie dar atsiliko 60:65, bet antrąją rungtynių pusę pradėjo atkarpa 17:5 ir šovė į priekį – 77:70.

Išsiveržę į priekį, svečiai iš Los Andželo pirmavo visą likusį rungtynių laiką. „Jazz“ likus kelioms minutėms buvo priartėję iki 4 taškų (103:107), tačiau „Clippers“ vis rasdavo atsakymus į iškilusius klausimus.

Iš pradžių Terence'as Mannas įspūdingai sugrūdo kamuolį su pražanga per Rudy Gobert'ą.

P.George'as tuomet pataikė dvitaškį su pražanga, o likus 20 sekundžių sumetė ir baudas, taip įtvirtindamas savo komandos pergalę.

„Tai buvo svarbiausios mūsų sezono rungtynės. Ypač dėl to, jog buvome be geriausio žaidėjo. Žinojome, kad turime pasitempti ir žengti žingsnį į priekį“, – kalbėjo P.George'as.

Šeštosios serijos rungtynės bus žaidžiamos naktį iš penktadienio į šeštadienį Lietuvos laiku. Jas laimėję, „Clippers“ pirmą kartą klubo istorijoje patektų į Vakarų konferencijos finalą.

„Jazz“: Bojanas Bogdanovičius 32 (9/17 trit.), Donovanas Mitchellas 21 (4/14 trit.), Rudy Gobert'as 17 (10 atk. kam.), Jordanas Clarksonas 15 (4/9 trit.), Royce'as O'Neale'as ir Joe Inglesas po 12.

„Clippers“: Paulas George'as 37 (9/13 dvit., 10/11 baud., 16 atk. kam.), Marcusas Morrisas 25 (10/16 metimai), Reggie Jacksonas 22, Terence'as Mannas 13.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas