Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 09 03

Lyg perkūnas iš giedro dangaus: naujasis „Nets“ vyr. treneris – Steve'as Nashas

„Brooklyn Nets“ komanda užbaigė beveik pusmetį užtrukusias vyriausiojo trenerio paieškas. Juo netikėtai tapo NBA legenda Steve'as Nashas, su kuriuo sudaryta ketverių metų sutartis.
Steve'as Nashas
Steve'as Nashas / „Scanpix“ nuotr.

2015-aisiais krepšininko karjerą baigęs kanadietis ligšiol nėra dirbęs vyr. treneriu. 46-erių legendinis įžaidėjas nuo 2015 m. dirbo konsultantu „Golden State Warriors“ komandoje, su kuria iškovojo du čempionų žiedus.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis praneša, jog „Nets“ savininkas Joe Tsai ir generalinis vadybininkas Seanas Marksas pastarosiomis savaitėmis agresyviai įkalbinėjo S.Nashą žengti žingsnį, kurio jis iki šiol nedrįso atlikti.

A.Wojnarowskis taip pat teigia, jog laikinai „Nets“ vairininko pareigas užėmęs Jacques'as Vaughnas liks Brukline ir talkindamas S.Nashui taps geriausiai apmokamu vyr. trenerio asistentu visoje lygoje.

„Nets“ komanda, prieš pat NBA sezono sustabdymą dėl koronaviruso kovo pradžioje atsisveikino su ilgamečiu strategu Kenny Atkinsonu.

Laikinai vyr. trenerio pareigas tuomet perėmė J.Vaughnas, tačiau „Nets“ pastarosiomis savaitėmis tęsė intensyvias naujojo komandos vairininko paieškas.

Ilgą laiką Bruklinas buvo sietas su dabartiniu „Los Angeles Clippers“ trenerio asistentu Tyronnu Lue, kuris palaiko draugiškus santykius su „Nets“ žvaigždėmis Kevinu Durantu ir Kyrie Irvingu, tačiau galiausiai „Nets“ vadovai apsisprendė įteikti komandos vairą NBA vyr. trenerio patirties dar neturinčiam S.Nashui.

„Scanpix“ nuotr./Steve'as Nashas
„Scanpix“ nuotr./Steve'as Nashas

19 metų NBA lygoje rungtyniavęs kanadietis taip ir netapo lygos čempionu kaip žaidėjas, tačiau dusyk iškovojo naudingiausio lygos krepšininko apdovanojimą ir aštuonis sykius žaidė „Visų žvaigždžių“ rungtynėse.

Dėl savo kamuolio perdavimo sugebėjimų ir pataikymo itin vertintas kanadietis yra trečioje vietoje pagal per karjerą atliktus rezultatyvius perdavimus bei pirmauja pagal „50-40-90“ sezonus, kai iš žaidimo atakavo bent 50, iš tritaškio zonos – bent 40, o nuo baudų metimų linijos – bent 90 proc. tikslumu. Joks kitas žaidėjas nėra turėjęs daugiau nei dviejų tokių sezonų.

2018-aisiais S.Nashas buvo įtrauktas į krepšinio šlovės muziejų.

Dirbdamas konsultantu „Warriors“ klube S.Nashas sukūrė stiprų ryšį su tuometine komandos žvaigžde K.Durantu bei padėjo savo žaidimą tobulinti San Fransisko komandos įžaidėjui Stephenui Curry. Tikimasi, kad Brukline jam pavyks prisidėti ir prie K.Irvingo žingsnio į priekį.

Tiek K.Durantas, tiek K.Irvingas šį sezoną gydėsi traumas, bet ateinančiame sezone jau turėtų būti pasveikę ir kėsintis į NBA čempionų titulą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas