Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 04 24

M.Jordano taku: įamžinta K.Bryanto gulbės giesmė greičiausiai nuguls dokumentinėje juostoje

Praėjusį sekmadienį dienos šviesą išvydo pirmosios dvi dokumentinio serialo apie Michaelą Jordaną ir legendinius „Chicago Bulls“ serijos, o krepšinio gerbėjai sulaikę kvapą laukia likusių aštuonių „The Last Dance“ pavadinto serialo dalių. Gali būti, kad jau po kelerių metų lygiai taip pat NBA aistruoliai nekantraus prieš išvysdami dokumentiką apie neseniai tragiškai žuvusį Kobe Bryantą.
Kobe Bryantas
Kobe Bryantas / „Scanpix“/AP nuotr.

ESPN penktadienį patvirtino jau prieš tai vieša paslaptimi buvusį faktą, kad K.Bryanto pasamdyta operatorių komanda įamžino visą „Los Angeles Lakers“ žvaigždės paskutinį sezoną NBA lygoje.

Lygiai taip pat buvo įamžintas ir paskutinis M.Jordano sezonas Čikagoje, kurio vaizdus, kartu su visa „Bulls“ istorija nuo 1984-ųjų, kuomet MJ žengė į NBA lygą, režisieriai po dviejų dešimtmečių perkėlė į dokumentinį serialą.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

ESPN patvirtino, kad dokumentinė K.Bryanto paskutinio sezono medžiaga pastaruoju metu jau buvo redaguojama, o prie to prieš mirtį spėjo prisidėti ir pats Kobe.

Krepšininkas tikėjosi, kad kada nors iš filmuotos medžiagos bus sukurtas dokumentinis filmas, tad tikėtina, jog įgyvendinti K.Bryanto valią nesutrukdys žuvusiojo artimieji.

Tiesa, priešingai nei M.Jordano atveju, kai jį filmavo ESPN komanda, K.Bryantas tuo rūpinosi pats.

Beje, ESPN atskleidė ir daugiau detalių apie paskutinio Kobe sezono filmavimą. Daugiausiai dėmesio buvo skirta paskutinėms krepšininko karjeros rungtynėms prieš „Utah Jazz“ – 60 taškų tame mače pelniusį Kobe filmavo net šešios kameros.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

Kameros fiksavo vaizdus net ir ten, kur paprastai filmavimas yra uždraustas, pavyzdžiui vaizdo analizių kambaryje. Taip pat operatoriai įamžino ir vaizdus iš rūbinės, komandos lėktuvo, treniruočių bazės ir kt.

„Jie turėjo beprecedentę prieigą prie komandos, – pažymėjo Johnas Blackas, 27-erius metus dirbęs „Lakers“ viešųjų ryšių vadovu, o dabar užimantis viceprezidento pareigas. – Mes leidome jiems daryti viską, ką tik gali leisti lyga, o kartais net ir dar daugiau.“

Savo tapatybės nenorėjęs atskleisti šaltinis ESPN prasitarė, kad komandos nariai neturėjo teisės paprašyti išjungti kameras net tuo atveju, jei jiems atrodė, jog nufilmuotas turinys gali peržengti ribas ar būti pernelyg jautrus.

Paskutinio K.Bryanto sezono metu komandos fizinio rengimo trenerio asistentu dirbęs Marco Nunezas filmavimo komandos darbą „Lakers“ klube apibūdino kaip „kontroliuotą chaosą“.

Jis atskleidė, kad nors operatoriai elgėsi gražiai ir pagarbiai, buvo akivaizdu, kad jie suprato, jog bet kokiu atveju galės nufilmuoti tai, ką nori.

„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas
„Scanpix“/AP nuotr./Kobe Bryantas

„Tai buvo abipusė meilė ir neapykanta. Taip, man nepatinka, kad tu filmuoji mane, bet suprantu, kad turi tai daryti“, – pasakojo buvęs „Lakers“ narys.

Kol kas nepranešama, kokia gali būti preliminari dokumentinio serialo ar filmo apie K.Bryantą premjeros data.

Vis dėlto vieną ryškų skirtumą nuo M.Jordano dokumentikos ji tikrai turės – jei MJ paskutiniame savo sezone Čikagoje triumfavo NBA čempionate, iškovodamas šeštą čempiono žiedą, tai K.Bryanto vedama komanda pasiekė vos 17 pergalių per 82 rungtynes ir liko toli nuo atkrintamųjų varžybų ribos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas