Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 10 07

Mače su „Clippers“ – Donato Motiejūno įspūdingi skaičiai, tik ne visi geri

Donato Motiejūno buvo daug, kai jis dar kartą stojo prieš NBA komandą. Kontrolinėse rungtynėse Honolulu sekmadienį Šanchajaus komandai atstovaujantis Lietuvos krepšininkas užfiksavo trigubą dublį, bet jis buvo dviprasmiškas.
Donatas Motiejūnas įmetė 29 taškus į „Los Angeles Clippers“ krepšį.
Donatas Motiejūnas įmetė 29 taškus į „Los Angeles Clippers“ krepšį. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Honolulu arenoje D.Motiejūnas pelnė 29 taškus, atkovojo 13 kamuolių, bet ir suklydo 10 kartų.

Toks neįprastas trigubas dublis užfiksuotas Havajų sostinėje, kur „Shanghai Sharks“ komanda 87:127 buvo sutriuškinta „Los Angeles Clippers“ krepšininkų.

Buvęs NBA krepšininkas D.Motiejūnas žaidė 42 minutes ir atakavo daugiausiai komandoje – jis pataikė 8 iš 16 dvitaškių, bet tik vieną tritaškį iš 8. Aktyviai žaidęs lietuvis dar įmetė 10 baudų iš 14, o po krepšiais sugriebė 13 kamuolių.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas įmetė 29 taškus į „Los Angeles Clippers“ krepšį.
AFP/„Scanpix“ nuotr./Donatas Motiejūnas įmetė 29 taškus į „Los Angeles Clippers“ krepšį.

Jis dar blokavo 2 metimus, atliko 2 rezultatyvius perdavimus ir 4 kamuolius perėmė. Bet 10 klaidų prisidėjo prie visos Šanchajaus komandos didelio prarastų kamuolių skaičiaus – „Sharks“ suklydo net 33 kartus.

Rezultatyviau už D.Motiejūną Šanchajaus ekipoje žaidęs tik James Nunnally. Praėjusį sezoną Milano „Olimpia“ atstovavęs amerikietis snaiperis įmetė 31 tašką.

J.Nunnally ir D.Motiejūnas drauge pelnė daugiau nei du trečdalius Kinijos komandos taškų – nė vienas kinų žaidėjas nesurinko daugiau nei 10 taškų.

Viena NBA čempionato favoričių įvardinama „Clippers“ rungtyniavo be savo ryškiausių žvaigždžių, kurias gavo vasarą: Kawhi Leonardas ilsėjosi, Paulas George'as praleido rungtynes dėl peties skausmo.

Daugiausiai taškų Los Andželo komandai pelnė visus metimus pataikęs Maurice'as Harklessas (16) ir JaMychalas Greenas (13).

7 taškus ir 3 rezultatyvius perdavimus per 20 žaidimo minučių „Clippers“ atliko dalį praėjusio sezono Kauno „Žalgiryje“ žaidęs Derrickas Waltonas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas