Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 12 25

Mainų karuselės belaukiant: kas bus karščiausios prekės NBA rinkoje?

Iki NBA žiemos rinkos pabaigos liko mažiau nei du mėnesiai, o gandų puodai ima vis labiau kaisti nuo kalbų ir galimų žaidėjų perėjimų.
Temos: 1 NBA

NBA ekspertai apžvelgė įdomiausius krepšininkus, kurie gali pakeisti komandą artimiausiu metu.

Lauri Markkanenas („Utah Jazz“)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas ir Jonas Valančiūnas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Lauri Markkanenas ir Jonas Valančiūnas

26-erių suomio situacija „Jazz“ komandoje nėra aiški. Nors jis laimingas Solt Leik Sityje ir, atrodo, būtų linkęs pratęsti sutartį, ateitis gali pasiūlyti įvairiausių krypčių L.Markkanenui.

„Yahoo Sports“ neseniai pranešė, kad puolėją „Jazz“ mato kaip tą žaidėją, kurį ryžtųsi iškeisti. Suomiu domisi „Sacramento Kings“, „Atlanta Hawks“, „Oklahoma City Thunder“.

„Pamatysime, kaip bus. Noriu pabrėžti, kad tikiu tuo, ką kuriame su „Jazz“, – sakė žaidėjas interviu „The Athletic“.

Zachas LaVine'as („Chicago Bulls“)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Zachas LaVine'as

Z.LaVine'o agentas neseniai pareiškė, jog dar neaišku, ar Artūro Karnišovo valdomas „Bulls“ klubas nuspręs ieškoti kitų ateities kelių. Bet spręsti turi lietuvis, ne pats gynėjas, kuris nusiteikęs priimti realybę tokią, kokia ji bus.

Jei Čikaga nuspręs žengti kita kryptimi, krepšininkas nesispyrios, jei ne, liks ir toliau augins projektą. Kalbama, kad į Z.LaVine'ą gali taikytis „Los Angeles Lakers“ ir „Philadelphia 76ers“, prie jų gali prisijungti „Detroit Pistons“ ir „Jazz“.

Pascalis Siakamas („Toronto Raptors“)

„Scanpix“ nuotr./Pascalis Siakamas
„Scanpix“ nuotr./Pascalis Siakamas

Kamerūnietis tampa vienu iš įdomiausių žaidėjų, galinčių pakeisti komandą netrukus. „Raptors“ ir toliau nesuteikia jam pirmaplanio vaidmens, nors praeityje jis buvo išreiškęs norą griežti pagrindiniu smuiku Kanados klubo projekte.

Toronte jis niekad neuždirbo tiek, kiek gali susižerti tokio statuso žaidėjas. Ši problema tapo tik dar opesnė nuo praėjusios vasaros, kuomet „Raptors“ paliko Fredas VanVleetas, susigundęs „Houston Rockets“ pinigais.

Panašiai gali nutikti ir su 29-erių P.Siakamu – puolėjas greitu metu turi arba pratęsti kontraktą, arba atsidurs kitame klube. Žaidėju domisi „Golden State Warriors“, „Indiana Pacers“ ir „Hawks“.

Donovanas Mitchellas („Cleveland Cavaliers“)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donovanas Mitchellas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Donovanas Mitchellas

Šis sezonas nesiklosto pagal planą Klivlande, komandą pjauna traumos, o ir sveiki žaidėjai nedemonstruoja savo lygio krepšinio.

Dėl šių priežasčių „Cavs“ stovykloje atsiranda vis daugiau abejonių, vis daugiau pasvarstymų sukti skirtingais keliais su D.Mitchellu. ESPN jau praneša, kad išlaikyti krepšininką vasarą bus labai sudėtinga, jei horizonte jis nematys galimybės pakovoti dėl žiedo.

Gynėju susidomėjimą reiškia „New York Knicks“, Miami Heat“ ir „Brooklyn Nets“.

Buddy Hieldas („Indiana Pacers“)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Buddy Hieldas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Buddy Hieldas

Vienas geriausių taškų rinkėjų vienoje iš karščiausių NBA komandų nusprendė pasiprašyti mainų dar prieš sezoną. Tuomet to padaryti nepavyko, krepšininko kaina auga, susidomėjimas juo didėja.

„Pacers“ gali ieškoti pastiprinimo gynyboje ir dėl to medžioti P.Siakamą ar OG Anunoby. Jei to padaryti nepavyks, tikėtina, jog B.Hieldas liks Indianapolyje net ir žinant, jog vasarą jo sutartis pasibaigs ir žaidėjas galės nerti į laisvųjų agentų rinką.

OG Anunoby („Toronto Raptors“)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./OG Anunoby
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./OG Anunoby

Dar viena tvirta Kanados komandos kolona, galinti sujudėti netrukus, yra OG Anunoby – 26-erių gerai besiginantis puolėjas, vasarą galintis tapti laisvuoju agentu.

Tokiu atveju krepšininkas galėtų sulaukti kur kas pelningesnių pasiūlymų nei tie, kuriais vilioja „Raptors“. „Pacers“, „Thunder“, „Kings“ gali būti kitos dabartinio „roplių“ žaidėjo stotelės.

DeMaras DeRozanas („Chicago Bulls“)

„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas
„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas

Dar vienas A.Karnišovo laukiantis sprendimas – 34-erių kiek prigesusi žvaigždė, kurios nauda aikštėje gal ir sumažėjusi, tačiau parako žaidėjas turi ir gali pasiūlyti nemažai bet kuriai atkrintamųjų kalibro komandai.

Alexas Caruso („Chicago Bulls“)

„Scanpix“ nuotr./Alexas Caruso
„Scanpix“ nuotr./Alexas Caruso

Kaip matome, Čikaga gali pasikeisti neatpažįstamai per ganėtinai trumpą laiką – A.Caruso yra gynybos specialistas, galintis nutūpti buvusioje savo komandoje „Lakers“. Gali jis dominti ir „Dallas Mavericks“, ir „Warriors“, ir „Milwaukee Bucks“, ir „Pacers“ ar „Thunder“.

Bojanas Bogdanovičius („Detroit Pistons“)

„Scanpix“ nuotr./Bojanas Bogdanovičius
„Scanpix“ nuotr./Bojanas Bogdanovičius

Dar vienas veteranas, galintis pridėti nemažai bet kuriai atkrintamųjų komandai, nors „Pistons“ vis dar nerodo ženklų, jog serbas gali būti mainomas. Jis laikomas lyderiu ir mentoriumi Detroito jaunimo apsuptyje.

Tyusas Jonesas („Washington Wizards“)

„Scanpix“ nuotr./Tyusas Jones
„Scanpix“ nuotr./Tyusas Jones

27-erių gynėjo sutartis baigsis vasarą, o turimas pirmaplanis vaidmuo „Wizards“ gali sudominti aukštesnio lygio klubus turėti T.Jonesą kaip idealų nuo suolo kylantį žaidėją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas