Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 06 21

Keisti signalai Indianoje: Domantas Sabonis bus iškeistas?

Stebėdamas NBA naujokų biržos transliaciją Domantas Sabonis turėjo pasikrapštyti pakaušį, išvydęs „Indiana Pacers“ pasirinkimą. 18-uoju šaukimu Indianos klubas pakvietė 19-metį vidurio puolėją Gogą Bitadzę – jau trečią šios pozicijos žaidėją „Pacers“ klube. Nors Indianos ekipos vadovai tikina, kad tai nieko nereiškia, „Pacers“ žingsniai signalizuoja apie galimas permainas, kurios gali paveikti D.Sabonio karjerą NBA.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Pacers“ labai keistai elgėsi NBA naujokų biržoje.

Spręsdamas jau porą metų neišsprendžiamą Domanto Sabonio ir Myleso Turnerio rebusą, Indianos klubas 18-uoju šaukimu pasirinko 212 cm ūgio Sakartvelo talentą.

Įdomu, kad tarp 17 pirmųjų naujokų biržos šaukimų nebuvo nė vieno centro, o tokį pasirinko komanda, kuriai, atrodo, šios pozicijos žaidėjų reikėjo mažiausiai.

Ir G.Bitadzė nebus siunčiamas stažuotis į Europą. Jis jau 2019–2020 m. sezoną apsivilks „Pacers“ aprangą.

„Manau, kad jis yra geriau pasiruošęs žaisti NBA nei dauguma koledžo vaikių“, – tikino Indianos ekipos vadovas Kevinas Pritchardas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Goga Bitadzė
AFP/„Scanpix“ nuotr./Goga Bitadzė

Bet kai visi ženklai signalizavo, kad „Pacers“ ruošiasi mainams – M.Turnerio arba, greičiausiai, D.Sabonio, 51-erių amerikietis užbėgo spekuliacijoms už akių.

„Domas arba Mylesas turės daugiau žaisti ketvirtoje pozicijoje“, – Indianos žiniasklaida cituoja K.Pritchardą.

Tačiau „Indy Star“ skelbia, kad „Pacers“ yra pasirengę mainyti visus žaidėjus, išskyrus traumuotą Victorą Oladipo.

Tiesa, saugioje situacijoje yra M.Turneris, kurio ketverių metų 80 milijonų JAV dolerių sutartis įsigalios kaip tik nuo artėjančio sezono. 23 metų 211 cm ūgio centro potencialas, įgūdžiai ir neapsunkinantis kontraktas „Indy Star“ leidžia daryti išvadą, kad amerikietis neturėtų būti agresyviai judinamas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mylesas Turneris

Kritiškai G.Bitadzės pasirinkimą įvertinęs „Indianapolis Star“ apžvalgininkas Greggas Doyelis rašė, kad mainai yra neišvengiami.

„Mes pasitikime „Pacers“ prezidentu, bet šis ėjimas atrodo keistas. Nors, iš tikrųjų, taip atrodo tik laikinai. Atrodo, kad netrukus įvyks sandoris, kuris išsiųs vieną iš centrų – vienas iš jų bus iškeistas. Juk taip? Nes kitu atveju tai būtų beprotystė. „Pacers“ nėra „Phoenix Suns“ – mūsų nevaldo pamišėliai“, – kritikavo G.Doyelis.

Žurnalistas pastebėjo, kad apie Podgoricos „Budučnost“ sezoną užbaigusį aukštaūgį nieko nežinojo net „Pacers“ treneris Nate'as McMillanas. Indianos klubas esą nesitikėjo, kad G.Bitadzė nukris iki 18 šaukimo.

G.Doyelis šaipėsi, kad N.McMillanas tik iš kitų komandos atstovų buvo informuotas, jog centras yra pasirengęs žaisti NBA jau artėjantį sezoną.

„Nestudijavau jo žaidimo, nes nemanėme, kad jis nukris iki mūsų šaukimo. Bet kaip man sakė, jis pasirengęs žaisti jau dabar“, – cituojamas N.McMillanas.

„Kaip tai jums pasakė?!“ – stebėjosi žurnalistas.

G.Doyelį suerzino dar vienas N.McMillano pasisakymas, kai strategas teigė, jog G.Bitadzė primena D.Sabonį. NBA apžvalgininkui tai iškėlė tik dar daugiau klaustukų, tai kam reikėjo dar vieno vienodo aukštaūgio, kai komandai labiausiai trūksta perimetro krepšininkų.

„Indiana ir taip nežino, ką daryti su dviem vidurio puolėjais, kurie dar neįrodė, jog gali efektyviai žaisti kartu. O dabar jie ima dar vieną centrą. Sunku rasti logikos, – rašė Bobas Kravitzas iš „The Athletic“. – Nebent Indiana iškeis Turnerį arba Sabonį. Juk taip ir įvyks, ar ne?“

„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ar Mylesas Turneris? Indianai gali tekti rinktis.
„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis ar Mylesas Turneris? Indianai gali tekti rinktis.

Bet B.Kravitzas netrukus pakeitė toną, cituodamas K.Pritchardą.

„Visi sako, kad turėsime dar vieną centrą, bet iš kitos perspektyvos, Sabonis daugiau žais ketvirtu, čia gali žaisti ir Turneris, o Bitadzė dar sustiprins gynybą baudos aikštelėje, – samprotavo K.Pritchardas. – Pagal statistiką, Bitadzė buvo geriausias jaunas talentas Eurolygoje po Luka Dončičiaus. Aš labai nustebęs. Tikrai nemanėme, kad galėsime jį pašaukti 18 šaukimu.“

„The Athletic“ samprotauja, kad galbūt K.Pritchardas iš tikrųjų neketina imtis D.Sabonio arba M.Turnerio mainų.

O paklaustas, kaip ketina rasti vietos aikštėje trims centrams, treneris N.McMillanas tik šyptelėjo: „Ką nors sugalvosime.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nate'as McMillanas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Nate'as McMillanas

Prieš pat naujokų biržos renginį „Pacers“ po mainų su „Phoenix Suns“ gavo puolėją TJ Warrenną, kuris praėjusį sezoną NBA rinko po 18 taškų.

Pranešama, kad „Pacers“ vasarą bandys išlaikyti kroatą Bojaną Bogdanovičių. Laisvuoju agentu tapo ir gynybos uola Thaddeusas Youngas.

O ryškiausios „Pacers“ žvaigždės Victoro Oladipo, kuris gydosi sunkią kelio traumą, laukiama ant parketo gruodį–sausį.

„Kitą sezoną bandysime būti gera komanda. Mes neketiname jauninti sudėties ir visko pradėti iš naujo. Mes vėl norime laimėti“, – tikino K.Pritchardas.

2018–2019 m. sezoną „Pacers“ laimėjo 48 rungtynes ir krito pirmajame atkrintamųjų varžybų etape.

„Indy Star“ prognozuoja, kad komanda kitą sezoną atrodys gerokai pasikeitusi. „Pacers“ laukia darbinga vasara.

„Dėl ko tikrai nereikės sukti galvos, tai dėl centrų. Juk Indianoje tikrai daug centrų“, – ironizuoja „The Athletic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas