Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 11 03

Mamos dėl viruso netekusi NBA žvaigždė: „Niekada daugiau nepatirsiu tokio skausmo“

NBA žvaigždė Karlas-Anthony Townsas su COVID-19 pandemija susidūrė pačiu skaudžiausiu būdu – dar balandį amerikietis neteko kovą su koronavirusu pralaimėjusios mamos. Praėjus pusmečiui, „Minnesota Timberwolves“ centras pagaliau atsivėrė apie skaudžiausią savo gyvenimo netektį.
Karlas-Anthony Townsas
Karlas-Anthony Townsas / „Scanpix“ nuotr.

25-erių krepšininkas, praėjusį sezoną NBA lygoje turėjęs net 26,5 taško vidurkį, socialiniuose tinkluose pasidalino 18 minučių vaizdo įrašu, kuriame – tiek jo žaidimą sezono pradžioje kritikavusių ekspertų kalbos, tiek NBA pasaulį apgaubęs ir sezoną sustabdęs COVID-19, tiek interviu, kuriame krepšininkas papasakojo apie atsisveikinimą su mama.

Klipą K.A.Townsas pavadino „sunkiausi mano gyvenimo metai“.

Vieno talentingiausių NBA krepšininkų mama COVID-19 diagnozę išgirdo dar kovo mėnesio pabaigoje, o staigiai paūmėjus būklei ji paniro į komą.

Galiausiai, K.A.Townso mama balandį patyrė insultą, o apie tai krepšininkui pranešė jo tėvas, Karlas vyresnysis.

„Jis man tik pasakė: „Jos nebėra. Naktį jos širdis sustojo ir jos nebėra“, – prisiminė NBA žvaigždė, iš pradžių ne iki galo supratęs, ką reiškia tėvo žodžiai. – Aš nesupratau ir klausiau, ar tai reiškia, kad ji žengė žingsnelį atgal. Klausiau, koks kitas žingsnis jos laukia. Maniau, kad situacija dar gali pasitaisyti. Bet jis man pasakė, ką išgirdo iš gydytojų – po insulto ji jau nebeturėjo šansų sugrįžti į normalų gyvenimą.“

„Scanpix“ nuotr./Karlas-Anthony Townsas
„Scanpix“ nuotr./Karlas-Anthony Townsas

Minėtame įraše K.A.Townsas atskleidė, jog būtent jis priėmė sprendimą atjungti mamą nuo gyvybės palaikymo aparatų.

„Priėjome tašką, kuriame aparatai tik dar labiau blogino jos situaciją. Suteikiau jai laiko, bet tada turėjau priimti sunkiausią sprendimą savo gyvenime. Paskambinau seseriai, pasakiau jai apie šį sprendimą. Turėjau su tuo susitaikyti ir priimti tą sprendimą“, – skausmingus įvykius prisiminė K.A.Townsas.

Anot krepšininko, sunkiausia jam buvo pranešti apie mamos mirtį savo senelei, jo mamos motinai.

„Ji reagavo isteriškai. Tai buvo pats sudėtingiausias mano skambutis, kadangi nieko nėra blogiau, negu prarasti savo vaiką. Daug kam sakiau: „niekada daugiau nepatirsiu tokio skausmo, kokį patyriau, tačiau jeigu prarasčiau savo vaiką, būčiau ne mažiau sukrėstas“, – pasakojo nuo 2015 m. NBA lygoje žaidžiantis krepšininkas.

Nieko nėra blogiau, negu prarasti savo vaiką.

Koronavirusu pavasarį užsikrėtė ir krepšininko tėvas, tačiau jo būklė nesuprastėjo iki tokio lygio, kaip mamos, ir Karlas Townsas vyresnysis sugebėjo pasveikti.

Paklaustas, kodėl nusprendė atsiverti apie skaudžius savo išgyvenimus, NBA krepšininkas teigė norįs, jog išgirdę tokias istorijas žmonės dar rimčiau žvelgtų į COVID-19 pavojų.

Jungtinėse Valstijose dėl koronaviruso mirė jau per 237 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas