Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 03 23

Merginos smaugimu kaltintas NBA latvis išsisuko: į kalėjimą nesės

Vienai ryškiausių Latvijos krepšinio žvaigždžių Rodionui Kuručui pavyko išvengti didelių nemalonumų. Merginos smaugimu apkaltintas NBA krepšininkas pripažintas kaltu dėl viešosios tvarkos pažeidimo ir gavo bausmę, tačiau išvengė pačių griežčiausių sankcijų.
Rodionas Kuručas
Rodionas Kuručas / „Scanpix“ nuotr.

Incidentas įvyko 2019 m. birželio 27 dieną. Po kurio laiko tuo metu dar „Brooklyn Nets“ atstovavusį latvį sulaikė Bruklino policija.

Būdamas 21-erių krepšininkas buvo kaltinamas tuometinės savo širdies draugės smaugimu po kilusio konflikto jų namuose.

Savo skunde policijai mergina nurodė, jog krepšininkas ją smaugė, trenkė per veidą, įkando į lūpą, sudavė į šonkaulius parvertęs ant lovos.

R.Kuručui teismas tuomet nurodė laikytis atokiau nuo nukentėjusios merginos, o prieš krepšininką buvo pradėtas teisinis procesas. Latviui grėsė net ir laisvės atėmimo bausmė.

Žaidėjo advokatas teismui bandė įrodyti, kad praėjus kelioms dienoms po incidento R.Kuručas ir jo mergina dar leido laiką kartu, be to, nebuvo jokių vaizdinių įrodymų apie merginos patirtą smurtą. Sveikatos sutrikdymo nenustatė ir medicinos ekspertai.

„Buvusi pora po šio neva incidento buvo neišskiriama ir tik po išsiskyrimo pasirodė ši informacija“, – teigė krepšininko advokatas.

„Scanpix“ nuotr./Rodionas Kuručas
„Scanpix“ nuotr./Rodionas Kuručas

Bylą galiausiai išnagrinėjęs teismas pripažino R.Kuručą kaltu, bet tik dėl viešosios tvarkos pažeidimo, o ne smurto artimoje aplinkoje.

Viešosios tvarkos pažeidimas Niujorke nėra laikomas kriminaliniu, tad dabar jau 23-ejų metų latvis atsipirko lygtine bausme ir 16 savaičių apsaugos nuo smurto artimoje aplinkoje kursais.

Juos R.Kuručas galės lankyti nuotoliniu būdu, o po jų krepšininkui pareikšti kaltinimai bus panaikinti, „The Athletic“ žurnalistui Samui Amickui pranešė latvio advokatas Alexas Spiro.

„Kaip sakėme nuo pradžių, tai buvo tik karštas konfliktas, tačiau ne smurtinis nusikaltimas. Kaip matome, teismas nustatė, jog kriminalinės veikos nebuvo“, – sakė R.Kuručo advokatas.

Vienas iš trijų NBA latvių į stipriausią pasaulio lygą pateko 2018 metais, kai buvo pašauktas 40-uoju šaukimu naujokų biržoje. Nuo karjeros pradžios iki 2021 m. sausio jis atstovavo „Nets“ klubui, o per pastaruosius mėnesius dusyk buvo iškeistas – iš pradžių į „Houston Rockets“, o praėjusią savaitę – į „Milwaukee Bucks“ klubą.

„Scanpix“ nuotr./Rodionas Kuručas
„Scanpix“ nuotr./Rodionas Kuručas

Šį sezoną aikštėje jis pasirodė per 16 rungtynių ir žaisdamas vos po 5,7 minutės per susitikimą pelnė vidutiniškai po 1 tašką.

Geriausias sezonas NBA lygoje jam buvo pats pirmasis, kai 2018–2019 m. kampanijoje latvis Brukline turėjo 8,5 taško ir 3,9 atkovoto kamuolio vidurkius.

Be R.Kuručo, NBA dar rungtyniauja latviai Kristapas Porzingis („Dallas Mavericks“) ir Davis Bertanis („Washington Wizards“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas