Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 12 10

Michaelas Jordanas – turtingiausias visų laikų sportininkas

„Forbes“ paskelbė, kad legendinis „Chicago Bulls“ krepšininkas bei dabartinis „Charlotte Hornets“ savininkas Michaelas Jordanas yra daugiausiai pinigų uždirbęs visų laikų sportininkas. MJ per daugelį metų susikrovė apie 1,7 mlrd. JAV dolerių turtų. Jo atlyginimas nemažėja ir baigus karjerą.
Michaelas Jordanas
Michaelas Jordanas / „Scanpix“/AP nuotr.

Profesionalaus sportininko karjera dažniausiai ilgai netrunka. Vidutiniškai JAV beisbolo lygoje žaidėjai praleidžia šešerius metus, o iš amerikietiško futbolo aikštės atletai dažniausiai pasitraukia po ketverių.

Sporto istorijoje sėkmingai rinkodara pradėjo užsiimti golfo žaidėjas Arnoldas Palmeris. Jo karjera stipriausiame bei veteranų čempionate truko 52 metus. Jis reklamos pagalba sugebėjo susišluoti apie 1,35 mlrd. JAV dolerių, tačiau tai tik trečias rezultatas šiame istoriniame sąraše.

Jis padėjo pamatus legendiniam „Bulls“ krepšininkui M.Jordanui. Šis su savo agentu Davidu Falku sporto rinkodarą perkėlė į kitą lygį. Su „Nike“ pagalba šie du vyrukai užsidirbo daugiausiai istorijoje – 1,7 mlrd. JAV dolerių.

M.Jordanas laikomas geriausiu visų laikų žaidėju, tačiau jo alga Čikagos klube toli gražu neprilygo visoms jo metinėms pajamoms. Tik dvejus metus iš krepšinio jis uždirbo daugiau nei 4 mln. JAV dolerių per metus, o sudėjus visus jo uždirbtus pinigus gautume 93 mln. JAV dolerių sumą.

„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas
„Scanpix“ nuotr./Michaelas Jordanas

MJ savo kapitalą krovėsi pasirašydamas sutartis su tokiomis firmomis, kaip „Nike“, „Gatorade“, „McDonald's“, „Coca-Cola“, „Wheaties“, „Hanes“ ir daugeliu kitų. Būdamas žaidėju jis daugiausiai uždirbo 1997-aisiais, kai susišlavė net 78 mln. JAV dolerių. Žinoma, įskaitant reklamą. Skaičiuojama, kad šiais laikais tokia suma prilygtų maždaug 117 mln. JAV dolerių.

Nors M.Jordanas pasitraukė iš profesionalaus krepšinio prieš 13 metų, jo uždarbis vis augo. Vien šiais metais „Nike“ legendiniam krepšininkui sumokėjo daugiau nei 100 mln. JAV dolerių, nes jo „Jordan“ batelių firma užima net 50 proc. visos rinkos.

„Jordan“ priklauso „Nike“, o iš viso per 12 mėnesių M.Jordano batelių firma šiam sporto aprangos gigantui uždirbo apie 2,8 mlrd. JAV dolerių pajamų.

Ir tai dar ne pabaiga. „Nike“ nori, kad pajamos iki 2020-ųjų kiltų iki 4,5 mlrd. JAV dolerių, o tai reiškia ir didesnį atlyginimą MJ.

VIDEO: „Kosminio krepšinio“ reklama su Blake'u Griffinu

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas