Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 25

Michaelas Jordanas: „Žinau, ką reiškia, kai iš tavęs kulka atima tėvą“

Geriausiu pasaulio krepšininku istorijoje laikomas Michaelas Jordanas tinklalapiui „The Undefeated“ išsakė savo nuomonę apie šalyje didėjančias problemas dėl rasizmo bei smurto. „Charlotte Hornets“ komandos savininkas taip pat žada paaukoti 2 mln. JAV dolerių organizacijoms, kurios dirba tam, kad būtų atgaivinti geri santykiai tarp miestų gyventojų bei juos saugančių policijos pareigūnų.
Michaelui Jordanui priklausantis „Bobcats“ klubas – absoliutus NBA lygos autsaideris.
Michaelui Jordanui priklausantis „Bobcats“ klubas – absoliutus NBA lygos autsaideris. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš didžiuojuosi tuo, kad esu amerikietis, tačiau savo tėvą taip pat praradau dėl šalyje vyraujančio smurto. Man didelį nerimą kelia tai, kad mūsų šalyje juodaodžiai nesijaučia saugūs šalia policijos pareigūnų, o vėliau dėl to yra žudomi atsitiktiniai policininkai.

Gedžiu kartu su visomis artimųjų šeimomis, nes žinau, ką reiškia, kai iš tavęs kulka atima tėvą.“

M.Jordanas šiuo pranešimu paskelbė, kad paaukos 2 mln. JAV dolerių. 1 mln. atiteks specialiai organizacijai, kuri siekia pagerinti policijos ir miestų gyventojų tarpusavio santykius, o kitas 1 mln. bus pervestas organizacijai, kuri kovoja už JAV piliečių civilines teises.

„Suprantu, kad šių pinigų neužteks, kad mes išspręstume šią problemą, – aiškino buvęs žaidėjas. – Tačiau tikiuosi, kad tai leis šioms organizacijoms dirbti sėkmingiau ir pasiekti gerų rezultatų.

Mums pasisekė, kad gyvename geriausioje šalyje pasaulyje. Tai šalis, kuri man ir mano šeimai suteikė labai daug galimybių.“

„Džiaugiuosi, kad M.Jordanas paaukojo tokiam kilniam tikslui, – teigė NBA komisaras Adamas Silveris. – Jis atkreipia žmonių dėmesį į svarbias socialines problemas, kovoja už pilietines teises, o tai yra labai svarbu daugeliui mūsų šalies gyventojų.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas