Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 30

Milžiniški nuostoliai: NBA dėl pandemijos prarado milijardus

NBA pajamos dėl COVID-19 pandemijos ir to iššauktų sunkumų krito net 10 proc. kas sudaro apie 8,3 milijardo dolerių, praneša ESPN.
LeBronas Jamesas
LeBronas Jamesas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

800 milijonų lyga neteko dėl neparduotų bilietų, net 400 milijonų buvo prarasta nepardavus suplanuotos atributikos, įtakos turėjo ir nutrūkę santykiai su Kinija.

NBA vis dar planuoja, kada būtų geriausia pradėti kitą sezoną, tačiau horizonte matomos ir toliau tuščios tribūnos. Tai neramina lygos atstovus.

2019-20 metų nuostoliai gali būti tik gėlytės, lyginant su tuo, kas šviečiasi 2020-21 metais. Visas sezonas be žiūrovų perkamų bilietų reikštų apie 40 proc. galimų pajamų nebuvimą – apie 4 milijardus dolerių.

NBA ir žaidėjų asociacija (NBPA) vis dar diskutuoja dėl algų kepurės dydžio, kuris turėtų priklausyti nuo planuojamų praradimų. ESPN šaltiniai teigia, kad nuo 109 milijonų algų kepurė gali menkti iki 90-ties.

Pranešama, kad NBA „burbulas“ atnešė 1,5 milijardo pajamų, kurių lyga būtų netekusi, jei būtų nutraukusi sezoną. Pats „burbulo“ sukūrimas kainavo apie 190 milijonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas