Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 12 15

Monstrišką Domanto Sabonio dublį papuošė dramatiška pergalė

Domantas Sabonis buvo puikus rinkdamas taškus ir kovodamas dėl kamuolių, o „Sacramento Kings“ (15-12) išvykoje 124:123 (23:31, 36:31, 29:32, 36:29) nugalėjo „Toronto Raptors“ (13-15).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.

D.Sabonis per 40 minučių pelnė 21 tašką (10/13 dvit., 1/1 baud. met.) ir sugriebė net 20 kamuolių, iš kurių 5 – puolime. Tai buvo šeštas iš eilės jo dvigubas dublis.

Taip pat lietuvis išdalino 7 rezultatyvius perdavimus, perėmė kamuolį, blokavo metimą, 5 kartus suklydo ir 3 kartus pažeidė taisykles.

Kai Domantas buvo aikštėje, „Kings“ pelnė 13 taškų daugiau nei varžovai.

D.Sabonis tapo pirmu žaidėju nuo Beno Simmonso 2019-siais, kuris fiksavo bent 20 taškų ir 20 atkovotų kamuolių pasirodymą, atakuodamas krepšį bent 75 proc. taiklumu.

Rezultatyviausias nugalėtojų gretose buvo De'Aaronas Foxas, surinkęs 27 taškus ir išdalinęs 10 rezultatyvių perdavimų, Malikas Monkas pridūrė 24 taškus, Terence'as Davisas į buvusios komandos krepšį sukrovė 19.

„Kings“ antrajame kėlinyje turėjo 16 taškų deficitą, bet pasinaudojo stringančių „Raptors“ krepšininkų neužtikrintumu.

Sakramento ekipos treneris Mike'as Brownas buvo išvytas iš aikštės dar trečiojo kėlinio pabaigoje – jis gavo dvi technines pražangas. Strategas ginčijosi su teisėjais ir net išbėgo į aikštę, kai D.Foxas buvo nubaustas technine pražanga.

„Jis visada saugo mūsų nugaras, – apie trenerį sakė D.Sabonis. – Tai buvo labai svarbu. Jaučiu, kad nuo to momento pasikeitė visa rungtynių nuotaika.“

„Raptors“ ekipai net 39 taškus surinko Fredas VanVleetas, tačiau jis prametė tritaškį, galėjusį lyginti rezultatą kertinėmis rungtynių sekundėmis. Beje, Toronto komanda per pirmą pusę nebuvo padariusi nė vienos klaidos, o iš viso prarado tik 7 kamuolius.

„Kings“ išmetė net 46 tritaškius šiose rungtynėse – daugiausiai sezone. Tikslą pasiekė 17 bandymų.

„Susiradome tinkamus taškus metimams, skraidinome juos, o kamuoliai krito į krepšį“, – sakė asistentas Jordi Fernandezas, kuris buvo kaip reikiant išpraustas po iškovotos pergalės.

Kitas rungtynes „Kings“ žais išvykoje prieš „Detroit Pistons“.

„Raptors“: F.VanVleetas 39, S.Barnesas 27, P.Siakamas 19, G.Trentas 11.

„Kings“: D.Foxas 27 (10 rez. perd.), M.Monkas 24, D.Sabonis 21 (20 atk. kam.), T.Davisas 19, H.Barnesas 12, K.Murray'us 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas