Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 14

Motiną, sūnų ir geriausią draugą praradęs Lamaras Odomas buvo apsuptas mirties

35-erių Lamaro Odomo tragediją, perdozavus narkotikų viešnamyje, lėmė sunkūs krepšininko pastarieji gyvenimo metai. Nuo vairavimo išgėrus, nesėkmingai pasibaigusio romano ir priklausomybės nuo narkotikų.
„Lakers“ žaidėjas Lamaras Odomas triumfuoja po pergalės.
„Lakers“ žaidėjas Lamaras Odomas triumfuoja po pergalės. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Lamaras Odomas

TMZ praneša, kad dukart NBA čempionas vis dar komos būsenos. 35-erių amerikiečio širdis silpnėja, jis turi didžiulių problemų su kepenimis ir plaučiais.

L.Odomas kvėpuoja padedamas specialių aparatų. Nuo 2014-ųjų jokiame klube krepšinio nebežaidžiantis amerikietis yra kritinės būsenos.

Pateikiame pastarųjų metų svarbiausius krepšininko gyvenimo įvykius.

Mamos ir sūnaus mirtys

L.Odomas su mirtimi susipažino labai anksti, kai 12 metų neteko motinos Cathy Mercer, kuri mirė nuo vėžio. 

Berniukas neturėjo tvirto ryšio ir su savo tėvu Joe, kuris grūmėsi su priklausomybe nuo heroino.

„Kai mano mama mirė, aš ėjau į aikštelę ir žaidžiau krepšinį visą dieną. Net negrįždavau namo pavalgyti, tiesiog žaidžiau krepšinį“, – vėliau prisipažino krepšininkas.

Berniuką užaugino močiūtė Mildreda Mercer, tačiau ji pasaulį paliko 2004 metais, kai Lamarui buvo 24-eri. Krepšininko tragedijos tęsėsi, kai po kelerių metų mirė jo ir tuometinės merginos Lizos Morales sūnus Jaydenas, kuris gyveno vos septynis mėnesius.

Sėkmės blyksnis

2009 metai buvo sėkmingi L.Odomui, kuris susituokė su Khloe Kardashian ir turėjo sėkmingą sezoną su „Los Angeles Lakers“. Kitais metais jis su Los Andželo ekipa triumfavo NBA.

2001 metais į krepšininko gyvenimą sugrįžo mirtis, kai, anot paties L.Odomo, buvo nužudytas jo pusbrolis: „Mano pusbrolis Curtis Smithas buvo nužudytas. Mes jį vadinome žvaigžde.“

Vos po trijų dienų L.Odomas sėdėjo keleivio vietoje mašinoje, kuri susidūrė su motociklu, kuris nubloškė ir pražudė 15-metį pėsčiąjį Awsafą Alvį.​

Tuomet krepšininkas ir prabilo apie jį supančias mirtis: „Atrodo, kad mirtis visada mane supa. Aš jau labai ilgai laidoju žmones. Kai aš palaidojau savo sūnų, gedėti pradėjau tik po metų su puse. Kai mirė mano pusbrolis ir mačiau, kaip žuvo tas vaikas, mane tai sugniuždė. Jaučiuosi silpnas. Tai mane palaužė emociškai.“

Neištikimybė ir reabilitacija

2013 metais pradėjo griūti krepšininko santykiai su Khloe. Prieš jos gimtadienį 2014 metų birželį moteris atskleidė, kad prieš metus gimtadienio dieną jos vyras miegojo su kita moterimi.

2013 metų rugpjūtį L.Odomas buvo pagautas girtas prie vairo. Gruodžio mėnesį jis buvo nuteistas trejiems metams lygtinai, turėjo praeiti privalomą trijų mėnesių reabilitaciją nuo alkoholio vartojimo ir sumokėti beveik dviejų tūkstančių JAV dolerių baudą.

Rugsėjį jis pradėjo reabilitaciją nuo narkotikų priklausomybės, tačiau kalbama, kad krepšininkas paliko kliniką jau kitą dieną.

Skyrybos ir karjeros pabaiga

Gruodį Khloe Kardashian paprašė skyrybų, motyvuodamas nesuderinamais skirtumais. Krepšininko priklausomybė nuo narkotikų vilkino skyrybų procesą, tačiau jos galiausiai buvo patvirtintos šių metų liepą.

Prieš metus krepšininko atsisakė „New York Knicks“ klubas. Tuomet prezidentas Philas Jacksonas pareiškė, kad L.Odomas neatitinka NBA žaidėjo standartų ir privalo atsisveikinti su komanda.

Šiais metais L.Odomas išgyveno ir geriausio draugo Jamie Sangouthai mirtį. Vyrai buvo pažįstami nuo 12 metų.

Tuomet Khloe nerimavo dėl buvusio vyro būklės ir galimų skaudžios netekties pasėkmių: „Lamaras labai daug prarado per savo gyvenimą. Visada jį palaikysiu, ypač, kai atsitinka tokia tragedija. Manau, kad tai gali jį pražudyti, o to aš tikrai nenoriu.“

Krepšininkas buvo kaltinamas po skyrybų persekiojęs buvusią žmoną, bet pats tai neigė.

Po tragedijos viešnamyje Khloe su šeima atskubėjo budėti prie mirštančio buvusio mylimojo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito