Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 04 05

MVP prizo lenktynės NBA: argumentai „prieš“ kiekvieną iš kandidatų

Šį sezoną NBA reguliariajame sezone puikius statistinius rodiklius demonstruoja Russellas Westbrookas, Jamesas Hardenas, LeBronas Jamesas ir Kawhi Leonardas. Visi šie keturi krepšininkai sulaukia nemažai pagyrų ir gali laimėti MVP apdovanojimą, tačiau šį kartą „Bleacher Report“ kvietė pažvelgti į priežastis, kodėl jie šio prizo nenusipelnė.
Russellas Westbrookas
Russellas Westbrookas / „Scanpix“/AP nuotr.

Jamesas Hardenas

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Hardenas

„Rockets“ praėjusiais metais turėjo labai prastą sezoną, todėl šiemet Hjustono klubas atrodo tiesiog puikiai. Visa ekipa gali pataikyti iš toli, o tai leidžia J.Hardenui susirinkti nemažai rezultatyvių perdavimų.

Palyginimui, R.Westbrookas viską turi daryti vienas ir savo ekipos draugais taip pasikliauti negali. „Thunder“ tarpsezoniu neteko 2014 metų lygos MVP, tačiau vis tiek sugeba demonstruoti padorų žaidimą ir patekti į atkrintamąsias varžybas.

J.Hardenas šiemet ginasi prastai, o šis sezonas po daugelio metų tikrai bus prisimenamas dėl R.Westbrooko trigubų dublių, o ne „Rockets“ gynėjo žaidimo.

Russellas Westbrookas

AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Russellas Westbrookas

„Rockets“ šį sezoną laimės bent jau 55 rungtynes, o tai yra labai svarbu kalbant apie MVP apdovanojimą. Tai smarkiai pakenks R.Westbrooko kandidatūrai, nes jo komanda surinks apie 10 pergalių mažiau.

Nuo 1985 metų NBA buvo tik du krepšininkai, kurie tapo naudingiausiu reguliariojo sezono žaidėju, o jų komanda buvo žemiau nei pirmoje arba antroje vietoje savo konferencijoje. Tai Michaelas Jordanas (1988 m.) bei Karlas Malone'as (1999 m.). Jų komandos buvo trečioje pozicijoje.

„Rockets“ Vakaruose liks treti, o tai istoriškai yra visai neblogai. Štai „Thunder“ turės tenkintis vos šeštąja vieta konferencijoje. Verta paminėti ir tai, jog R.Westbrooko pataikymas nėra itin geras, o iš toli jis meta vos 34 proc. taiklumu. Gal vis tik verta kamuoliu dalintis daugiau?

Pridėkime dar ir tai, jog R.Westbrookas dažnai medžioja savo trigubus dublius ir bando susirinkti įspūdingą statistiką ir jo kandidatūra nėra tokia viliojanti.

LeBronas Jamesas

„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas
„Scanpix“ nuotr./Lebronas Jamesas

Daugelis žurnalistų jau yra pavargę balsuoti už „karalių“, o pergalę jam galėtų lemti nebent labai įspūdingas sezonas. Tiesa, abejonių nėra, kad daugelis jį laiko geriausiu krepšininku visame pasaulyje.

„Cavaliers“ gynybos reitingas šį sezoną yra 22 visoje NBA bei 28 po „Visų žvaigždžių“ savaitgalio. Kovo mėnesį NBA čempionai iškovojo 7 pergales ir patyrė 10 nesėkmių, o tai gali lemti, kad Klivlando klubas užims antrąją vietą Rytų konferencijoje.

Žinoma, L.Jamesas renka didžiausius skaičius atkovotų kamuolių ir rezultatyvių perdavimų kategorijose, bet pergalių vis tiek trūksta. Galbūt „karalius“ ir yra geriausias, bet jo sezonas tikrai neprilygsta R.Westbrooko bei J.Hardeno metams.

Kawhi Leonardas

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

Visų pirma, jo padėkos kalba būtų labai prasta.

Antras dalykas, jo išrinkimas MVP reikštų, kad žurnalistams neberūpi renkama individuali statistika. J.Hardenas ir R.Westbrookas renka fenomenalius skaičius, o K.Leonardas tikrai jiems neprilygsta.

Žinoma, jo atstovaujama „Spurs“ yra geresnė, o K.Leonardas yra vienas geriausiai besiginančių ir puolančių krepšininkų visoje NBA, tačiau jo renkami taškai vos patenka į pirmąjį lygos dešimtuką, o visa kita statistika yra prastesnė nei R.Westbrooko, J.Hardeno bei L.Jameso.

Įdomu ir tai, jog „Spurs“ pagal išplėstinę statistiką šį sezoną be K.Leonardo aikštėje ginasi geriau nei su juo ant parketo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas