Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 11 07

Naują puslapį atvertusi „Lakers“ stebina sirgalius ir tildo kritikus

„Los Angeles Lakers“ per septynerias rungtynes iškovojo 4 pergales ir šiuo metu galingoje Vakarų konferencijoje užima septintą vietą. Taip neturėjo atsitikti. Daugelis tikėjosi, jog Kobe Bryanto eros pabaiga Kalifornijos valstijos ekipai lems kalną pralaimėjimų, o atsistatyti prireiks ne vienerių metų. Tačiau jaunieji Los Andželo talentai tildo kritikus ir žaidžia labai simpatišką krepšinį.
D'Angelo Russellas
D'Angelo Russellas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Vasarą savo įspūdingą karjerą baigė „Lakers“ simbolis K.Bryantas, o ekipos vairą perėmė buvęs šios komandos žaidėjas bei „Warriors“ asistentas Luke'as Waltonas.

Los Andželo klubo sudėtis nieko gero nežadėjo: 16 mln. JAV dolerių per metus uždirbantis Timofejus Mozgovas, savo vertės NBA neįrodę jauni žaidėjai ir keli geriausius savo laikus pamiršę veteranai.

Tokia „Lakers“ sudėtis „ant popieriaus“ reiškė, kad šią komandą dar kartą matysime NBA naujokų biržoje, o aukštu šaukimu ji galės pasirinkti dar vieną perspektyvų talentą. Atrodė, kad tai yra jų lemtis, o bet koks kitas variantas 2016-2017 m. atrodė neįmanomas.

Tačiau Waltas Disney'us yra pasakęs: „Smagu padaryti tai, kas atrodo neįmanoma“.

Ir panašu, kad „Lakers“ šiuos žodžius yra girdėję.

Los Andželo komanda šiuo metu yra daugiau laimėjusi, nei pralaimėjusi, o visose septyneriose savo rungtynėse jie kibo į atlapus kiekvienam varžovui. To tikrai negalėjome pasakyti apie „Lakers“ praėjusiais metais.

Nėra taip, kad „Lakers“ žaidė prieš NBA turnyrinės lentelės dugno komandas. Jiems teko varžytis su Jameso Hardeno, Paulo George'o, Dwighto Howardo ir Paulo Milsapo klubais, o į Los Andželą buvo atvykę ir Draymondas Greenas, Klay Thompsonas, Kevinas Durantas ir Stephenas Curry.

„Lakers“ neturi vienos didelės superžvaigždės, tačiau jiems tai netrukdo.

Kalifornijos ekipa dažniausiai nebuvo dvikovų favoritė, tačiau iškovojo keturias pergales, iš kurių svarbiausia – prieš „Golden State Warriors“.

VIDEO: „Lakers“ – „Warriors“

Ouklando klubas turi keturias superžvaigždes ir yra favoritai laimėti NBA čempionų žiedus, tačiau „Lakers“ tai buvo nė motais. Los Andželo komandos žaidėjai tose rungtynėse nė karto neatsiliko, sutraiškė „Warriors“ 20 taškų skirtumu ir pademonstavo žaidimą, kurio nepamirš niekas.

„Lakers“ pergalės nėra nuobodžios. Priešingai – krepšininkai žaidžia smagų, žavų, patraukų ir greitą krepšinį. Kartais derinys nesusiklosto pagal planą, tačiau Los Andželo ekipos žaidėjai linksminasi aikštėje.

L.Waltonas atliko nuostabų darbą. „Lakers“ rungtyniauja įjungę aukščiausią pavarą visas 48 minutes, o jų žaidimo tempas yra pats aukščiausias visoje lygoje.

„Lakers“ puolimo reitingas yra 11-as, o tai milžiniškas šuolis iš priešpaskutinės vietos praėjusį sezoną. Los Andželo komandos žaidėjai naudoja užtvaras krepšininkams, kurie juda be kamuolio, o jis visada suranda laisvą komandos narį.

L.Waltonas dirba dar tik kelis mėnesius, tačiau skirtumas milžiniškas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Luke'as Waltonas ir D'Angelo Russellas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Luke'as Waltonas ir D'Angelo Russellas

Starto penkete T.Mozgovo vikrumo užtenka, o jo patikimos užtvaros padeda D.Russellui ir N.Youngui atlikti laisvus metimus. J.Randle'as visuomet gali pradėti greitą ataką po atkovoto kamuolio, o veteranas L.Dengas paslepia klaidas, kurias padaro jaunieji kolegos.

Nuo suolo pasirodę J.Clarksonas, L.Williamsas, B.Ingramas, L.Nance'as ir T Blackas puikiai palaiko aukštą žaidimo tempą bei uraganinį puolimą, o „Lakers“ atsarginiai apskritai pelno daugiausiai taškų visoje NBA.

Vienas įdomiausių L.Waltono sprendimų yra leisti naujokui B.Ingramui rungtyniauti įžaidėjo pozicijoje. Jis gali mokytis organizuoti atakas, o tuo tarpu atsilaisvinti bando J.Clarksonas ir L.Williamsas.

„Lakers“ taip pat gali žaisti ir labai mažu penketu, kai J.Randle'as pasislenka į vidurio puolėjo poziciją.

Kalbant apie gynybą, tai „Lakers“ gynybos reitingas yra 17-as, o iš toli jie praleidžia vos 27,9 proc. tritaškių. Žinoma, kol kas varžovai prameta ir nemažai laisvų metimų, tačiau pastangos jaučiasi.

Tačiau pagrindinis „Lakers“ ginklas šį sezoną yra noras kautis. Net ir atsilikdami dviženkliu skirtumu jie įdeda visas pastangas, kad sumažintų skirtumą.

„Lakers“ tiki, kad artėjanti ataka pradės milžinišką spurtą, kuris atves juos į pergalę.

W.Disney'us buvo teisus, tačiau padaryti tai, kas yra neįmanoma yra ne tik „smagu“, tačiau ir neįtikėtinai gražu ir ypatinga.

Tokia šiemet yra „Lakers“ komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito