Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2015 10 27

Naujasis NBA sezonas: Rytų konferencijos įdomybės

Jau šį antradienį (naktį iš antradienio į trečiadienį Lietuvos laiku) startuoja 70-asis NBA lygos sezonas. Portalas 24sek.lt trumpai pristato visas 30 stipriausios pasaulio krepšinio komandų. Pradedame nuo Rytų konferencijos su Jonu Valančiūnu ir „Toronto Raptors“.
Rytų konferencijos žvaigždės: LeBronas Jamesas, Jimmy Butleris ir Paulas George'as
Rytų konferencijos žvaigždės: LeBronas Jamesas, Jimmy Butleris ir Paulas George'as / „Scanpix“/AP nuotr.

„Boston Celtics“ (40/42, pralaimėjo pirmajame atkrintamųjų etape)

Tretieji trenerio Brado Stevenso metai komandoje, kuri praėjusį sezoną iškovojo net 15 pergalių daugiau nei užpernai. Komandos priekinę liniją sustiprino veteranai Davidas Lee ir Amiras Johnsonas, tad sirgalių ir komandos vadovų lūkesčiai tik didėja. Niekas iš „Celtics“ nesitiki ilgos kelionės atkrintamosiose, tačiau komandos perstatymas jau turi po truputį baigtis. Laikas įsitvirtinti tarp Rytų lyderių.

„Brooklyn Nets“ (38/44, pralaimėjo pirmajame atkrintamųjų etape)​

Kone vien veteranų į priekį vedama komanda verda savo pačios sultyse. Milžiniški pinigai, mokami Joe Johnsonui, bei tokie naujokai kaip Andrea Bargnanis, Dahntay Jonesas ar Wayne'as Ellingtonas tikrai nėra rimtos komandos bruožas. Silpnuose Rytuose „Nets“ gali tikėtis pasiekti atkrintamąsias, kas komandai neatneštų jokios naudos. Gal Bruklinui geriau pradėti medžioti naujokų biržos šaukimus ir laisvinti algų kepurę?

„New York Knicks“ (17/65, atkrintamosiose nežaidė)

Jeigu Carmelo Anthony ir Arronas Afflalo išliks sveiki, klubo naujokai duos naudos, o ateities NBA žvaigžde vadinamas Kristapas Porzingis jau pirmąjį sezoną sugebės tapti rimta komandos dalimi, „Knicks“ gali sugrįžti net ir į atkrintamąsias. Tačiau gali būti ir kur kas blogiau. Jeigu „Knicks“ ir toliau vilksis tarp autsaiderių, 31-erių jau sulaukusio C.Anthony kantrybė gali baigtis.

„Philadelphia 76ers“ (18/64, atkrintamosiose nežaidė)

Filadelfijoje laukia dar vienas pralaimėjimų ir geresnių laikų laukimo sezonas. Sudėtingiausia bus aikštėje vienu metu tilpti Jahlilui Okaforui ir Nerlensui Noeliui. Vis dėlto, jauniesiems aukštaūgiams bei kitiems „76ers“ talentams reikės įrodyti, kad jie yra komandos ateities dalis. Galima lažintis, kad „76ers“ sugebės pralaimėti net daugiau rungtynių nei pernai. 

„Scanpix“/AP nuotr./„Raptors“ smogiamas ketvertas
„Scanpix“/AP nuotr./„Raptors“ smogiamas ketvertas

„Toronto Raptors“ (49/33, , pralaimėjo pirmajame atkrintamųjų etape)

Pastaruosius dvejus metus „Raptors“ vis gerino pergalių rekordus reguliariajame sezone, tačiau atkrintamosiose viskas baigdavosi taip pat. Komandą sustiprinus DeMarre'ui Carrollui ir geriems atsarginiams, niekas net neabejoja, kad „Raptors“ bus vieni stipriausių Rytuose. Pagrindinis klausimas – ar pagaliau pavyks nuimti pirmojo atkrintamųjų etapo užkeikimą? Jei ne, komandos gali laukti dideli pokyčiai.

„Miami Heat“ (37/45, atkrintamosiose nežaidė)

Viena sunkiausiai prognozuojamų NBA komandų. Jeigu Chrisui Boshui pavyks sugrįžti į žaidimą po sunkios ligos ir išvengti traumų, o Dwyane'as Wade'as žais taip, kaip sugeba – „Heat“ gali mesti rimtą iššūkį Rytų lyderiams. „Ant popieriaus“ ekipa atrodo puikiai subalansuota ir gera, tačiau aikštelėje gali būti kur kas sunkiau. Vis dėlto, išnaudojusi visą savo potencialą, „Heat“ tikrai galėtų žengti bent iki konferencijos finalo.

„Chicago Bulls“ (50/32, pralaimėjo konferencijos pusfinalyje)

Komanda neprarado nė vieno svarbaus žaidėjo, o pasipildė Europoje spindėjusiu Nikola Mirotičiumi. Pasikeitė komandos treneris. Fredas Hoibergas yra visiškai kitokio žaidimo šalininkas nei Tomas Thibodeau, tad iš „Bulls“ tikimasi kovos dėl NBA čempionų žiedų. Tačiau galvos skausmą eilinį kartą kelia klausimas, ar pavyks išvengti traumų. Teisingiau, ar jų bus tik tiek, kad tai netrukdytų normaliam komandos funkcionavimui.

„Scanpix“/AP nuotr./„Bulls“ lyderiai – Jimmy Butleris ir Derrickas Rose'as
„Scanpix“/AP nuotr./„Bulls“ lyderiai – Jimmy Butleris ir Derrickas Rose'as

„Detroit Pistons“ (32/50, atkrintamosiose nežaidė)

Praėjusį sezoną 5/23 pradėjusi Detroito komanda jį baigė kaip viena geresnių komandų puolime ir per likusias rungtynes iškovojo 27 pergales ir patyrė 27 pralaimėjimus. Galingai žaidžiantis lyderis Andre Drummondas vis dar yra vos 22-iejų, ekipai pavyko išlaikyti įžaidėją Reggie Jacksoną – ant jų ir laikysis visas „Pistons“ žaidimas. Pagrindinis klausimas – ar pavyks Detroitui išvengti praėjusio sezono duobių ir tapti rimtesne jėga Rytuose.

„Indiana Pacers“ (38/44, atkrintamosiose nežaidė)

Po sunkios traumos sugrįžtantį Paulą George'ą ekipos vadovai nori matyti žaidžiantį sunkiuoju kraštu. Komanda neturi rimtų aukštaūgių, tad jei P.George'o planas neišdegs, „Pacers“ gali būti riesta. Kiti gynėjai, Mona Ellisas, George'as Hillas ir Rodney Stuckey, pasižymi savanaudiškumu, tad teks išmokti dalintis kamuoliu. Su senuoju P.George'u „Pacers“ pajėgi grįžti į atkrintamąsias, tačiau kaip jam seksis žaisti ketvirtuoju numeriu, visiškai neaišku.

„Milwaukee Bucks“ (41/41, pralaimėjo pirmajame atkrintamųjų etape)

Gregu Monroe pasistiprinusi viena silpniausių atakuojančių NBA komandų vis dar neturi patikimų metikų. Taip, jaunieji Jasono Kiddo vyrukai praėjusį sezoną gynyboje žaidė puikiai ir galvos skausmė kėlė visiems iš eilės, tačiau puolime vis dar trūksta balanso. Žinoma, G.Monroe yra rimtas pastiprinimas, tačiau neaišku, ar pakaks jo vieno, kad būtų bent pakartotas praėjusių metų rezultatas. Kad ir kaip būtų, „Bucks“ ateitis atrodo šviesi.

„Atlanta Hawks“ (60/22, pralaimėjo konferencijos finale)

Su DeMarre Carrolllo persikėlimu į Torontą „Hawks“ prarado labai svarbų žaidėją, tačiau pasipildė Thiago Splitteriu, kad leis Alui Horfordui žaisti ne tik „centru“, bet ir sunkiuoju kraštu. Galima tikėtis, kad „Hawks“ net ir be D.Carrollo sugebės likti rimčiausia Rytų konkurente „Cavaliers“ ekipai. 

„Scanpix“/AP nuotr./„Didysis trejetas“
„Scanpix“/AP nuotr./„Didysis trejetas“

„Cleveland Cavaliers“ (53/29, pralaimėjo NBA superfinale)

Didžiojo trejeto ir tikrai neblogų likusių žaidėjų vedama komanda mažų mažiausiai vėl turi pasiekti NBA finalą. Antrus metus iš eilės taip su traumomis nesisekti negali, tad svarbiausia bus krepšininkams vėl atrasti vienas kitą. Gali būti, kad sezono pradžioje „Cavaliers“ ir vėl strigs, kol krepšininkai apsišlifuos ir susižais, tad negalima šimtu procentų teigti, kad reguliariajame sezone Rytuose jie tikrai bus pirmi. Nepaisant to, LeBronas Jamesas sieks vienintelio – užsimauti trečiąjį čempiono žiedą.

„Charlotte Hornets“ (33/49, atkrintamosiose nežaidė)

Viena labiausiai nesubalansuotų komandų su penkiais kone vienodo stiliaus puolėjais ir keliais per mažo ūgio atakuojančiais gynėjais. Visa „Hornets“ ekipa ir žaidimas yra statomas aplink Alą Jeffersoną, tad komandos rezultatas priklausys nuo jo žaidimo ir sugebėjimo išvengti traumų. „Hornets“ gal ir gali pasiekti atkrintamąsias, tačiau toliau – niekaip.

„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Wallas
„Scanpix“/AP nuotr./Johnas Wallas

„Orlando Magic“ (25/37, atkrintamosiose nežaidė)

Komanda kantriai dirbo ir kelis pastaruosius metus priėmė teisingus sprendimus, kvietė puikius naujokus biržoje ir, atrodo, tik stiprėjo. Vis dėlto, „Magic“ šiemet dar gali būt per anksti grįžti į atkrintamąsias, tačiau pergalių tikrai bus daugiau. Talento tam tikrai pakanka, Rytai yra stipresni už Vakarus ir net patekimas į atkrintamąsias neatrodo neįmanomas.

„Washington Wizards“ (46/36, pralaimėjo konferencijos pusfinalyje)

Išvykus Paului Pierce'ui dar labiau rankos atsiriš Johnui Wallui. Jaunajam talentui Bradley Bealui šie metai paskutiniai sutartyje, tad jis norės pasirodyti kuo geriau ir gauti pelningą kontraktą. Nene ir Marcinas Gortatas sensta, tad ateina laikas susiimti ir pabandyti dar kažką nuveikti NBA lygoje. Komanda pajėgi rimtam žygiui atkrintamosiose, jei tik J.Wallas ir B.Bealas sugebės sudaryti tą visą griaunanti tandemą, kokio daug kas tikisi.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas