Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 27

Naujienos iš Indianos: „Pacers“ D.Saboniui ruošia naują sutartį

„Indiana Pacers“ vadovai ir treneriai su nekantrumu pasitinka naują sezoną, tačiau yra tikri dėl vieno – Domantas Sabonis turėtų keletą artimiausių metų būti svarbi šios komandos dalis, tad netrukus lietuviui turėtų būti pasiūlyta nauja sutartis.
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis ir Victoras Oladipos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„IndyStar“ skelbia, kad „Pacers“ vadovai netrukus turėtų pasiūlyti puolėjui naują kontraktą. Tai turėtų būti padaryta dar iki naujojo sezono pradžios, kuris startuos spalio 23-ąją.

Dabar D.Sabonį su Indianapolio komanda vis dar saisto 2016-aisiais pasirašyta NBA naujoko sutartis.

„Kai tik parašai bus sudėti, galima bus nusiraminti ir sukryžiavus pirštus tikėtis, kad Domantas bus ilgalaikio „Pacers“ plano dalimi“, – rašo „IndyStar“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

Ateinantis sezonas D.Saboniui bus išskirtinis. Komandos treneris Nate'as McMilanas jau anksčiau davė pažadą sutalpinti Mylesą Turnerį ir lietuvį į starto penketą.

„Net nežinau, ko iš viso to tikėtis, nes nieko panašaus nesu matęs. Jie pratinasi vienas prie kito ir tikiu, kad gali būti geru tandemu. Abu kartu jau anksčiau treniravosi Dalase ir gali pasigirti geru tarpusavio ryšiu“, – apie aukštaūgių duetą svarstė komandos lyderis Victoras Oladipo.

Tam pritarė ir „Pacers“ trenerių štabo narys Billas Bayno. Anot jo, universalumu trykštantis lietuvis komandos schemose tikrai ras savo vietą.

„Jis veikiausiai žais sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje ir skirstys kamuolius bei įkirtinės į baudos aikštelę. Nemanau, kad jam teks atakuoti iš toli, nes tritaškius mūsų komandoje gerai meta M.Turneris ir Goga Bitadzė. Visai nesvarbu, kur puolime žais Domantas – jis tikrai ras savo vietą“, – įsitikinęs treneris.

Kita vertus, šiek tiek nerimo „Pacers“ treneriams kelia D.Sabonio ir M.Turnerio žaidimas po savuoju krepšiu, nors staigumu ir vikrumu pasižymintis Domantas lyginamas su „aukštu gynėju“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Domantas Sabonis

„Lietuvis šį sezoną turės tokių situacijų, kuriose dar nėra buvęs ir jam teks prisitaikyti“, – rašo „IndyStar“ ir pažymima, kad lietuviui reikėtų pagerinti įgūdžius varantis kamuolį ir metant silpnąja dešine ranka bei atakuojant iš trijų taškų zonos.

Visgi Gonzagos universitete ir vėliau NBA individualiai su D.Saboniu dirbęs Riccardo Foisas įsitikinęs, kad kai kurios lietuvio savybės yra kur kas svarbesnės už anksčiau įvardintus trūkumus.

„Svarbiausia, jog jis yra komandos žmogus ir turi nugalėtojo mentalitetą. Domantas visada daro tai, ko reikalauja treneris. Jis tikrai nėra savanaudis, tad puikiai skirsto kamuolius ir rūpinasi komandos sėkme. Treneriams svarbiausia bus visa tai subalansuoti“, – įsitikinęs specialistas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito