Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 10 23

NBA – agresyvus D.Sabonio sugrįžimas ir puikiai išnaudotas J.Valančiūno laikas

Sumažėjęs Domanto Sabonio kelio skausmas ir tinimas leido jam grįžti į NBA aikštę ir vėl būti agresyviam, o Jonas Valančiūnas puikiai išnaudojo minutes pakilęs nuo atsarginių suolo – sužaidė rezultatyviausias sezono rungtynes.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Beveik pro šalį neprametęs J.Valančiūnas padėjo „Toronto Raptors“ 127:106 (31:22, 31:25, 35:32, 30:27) susitvarkyti su „Charlotte Hornets“.

Nuo atsarginių suolo į žaidimą įsijungęs J.Valančiūnas per 20 minučių pelnė 17 taškų, pataikė 7 dvitaškius iš 8 ir 3 baudas iš 4, atkovojo 10 kamuolių, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, blokavo 2 metimus, perėmė 2 kamuolius ir 2 kartus suklydo.

Jam būnant aikštėje, „Raptors“ įmetė 6 taškais daugiau nei varžovai.

Beje, tai buvo rezultatyviausios J.Valančiūno sezono rungtynės. Praėjusiame mače JV į „Washington Wizards“ krepšį buvo įridenęs 16 taškų.

Rezultatyviau už J.Valančiūną Toronto komandoje rungtyniavo tik Kawhi Leonardas, pataikęs 9 metimus iš 14 ir surinkęs 22 taškus.

26 taškus pralaimėjusiems pelnė Kemba Walkeris, kuris buvo išrinktas naudingiausiu praėjusios savaitės Rytų konferencijos žaidėju su 35,3 taško vidurkiu.

„Raptors“ kol kas iškovojo visas 4 pergales ir pirmauja Rytų konferencijoje.

Toronto komanda demonstruoja nesulaikomą puolimą. Kiekvieneriose rungtynėse „Raptors“ surinko bent po 110 taškų.

Toronto klubas demonstravo itin komandinį krepšinį. Pavyzdžiui, iš 42 pirmųjų pataikytų metimų į „Hornets“ krepšį (iš viso pataikė 50) „Raptors“ net 33 iš jų įmetė po rezultatyvių perdavimų.

Bent po 1 rezultatyvų perdavimą atliko net 12 „Raptors“ žaidėjų (iš viso 36), daugiausiai jų – Kyle'o Lowry sąskaitoje (14 perd.).

Padėjo ir gynyba. „Hornets“ buvo daugiausiai per trejas rungtynes tritaškių įmetusi komanda (49), bet Toronte iš toli pataikė tik 9 metimus iš 28. Tuo tarpu patys „Raptors“ įmetė daugiausiai šį sezoną – 15 tritaškių.

Į aikštę po dėl traumos praleistų rungtynių sugrįžo Domantas Sabonis, tačiau „Indiana Pacers“ išvykoje 91:101 (28:25, 21:25, 24:22, 18:29) nusileido „Minnesota Timberwolves“ ekipai.

D.Sabonis taip pat kilo nuo atsarginių suolo ir per 17 minučių pasižymėjo 8 taškais (3/8 dvit., 2/3 baud.), atkovojo 7 kamuolius, iš kurių 4 – puolime, atliko rezultatyvų perdavimą, blokavo metimą, suklydo 1 ir prasižengė 2 kartus.

Tiesa, jam būnant aikštėje „Timberwolves“ įmetė 9 taškais daugiau.

„Tikiuosi, kad Domantas sugrįš į aikštę ir bus vėl fiziškas bei agresyvus puolime ir gynyboje“, – prieš susitikimą vylėsi „Pacers“ treneris Nate'as McMillanas.

D.Sabonis dalyvavo rytinėje treniruotėje ir tikino, kad jaučiasi geriau.

Jis vėl agresyviai lipo ant lentos ir po varžovų krepšiu nugriebė 4 kamuolius. D.Sabonis pagal puolime atkovotus kamuolius su pasipriešinimu, iki šių rungtynių pirmavo NBA su 5 tokiais atkovotais kamuoliais.

„Jaučiuosi gerai. Praleistos rungtynės, manau, padėjo pailsėti ir sumažino kelio tinimą“, – apie savo skaudantį kelį, dėl kurio D.Sabonis praleido praėjusias rungtynes, kalbėjo lietuvis.

Minesotoje Victoras Oladipo ir Bojanas Bogdanovičius Indianos klubui pelnė po 20 taškų.

Nugalėtojams tiek plojimais, tiek švilpimu Minesotoje sutiktas Jimmy Butleris surinko 20, Karlas-Anthony Townsas – 17 taškų ir 14 atkovotų kamuolių.

„Timberwolves“ pergalės pamatą susidėjo ketvirtojo kėlinio pradžioje, kai spurtavo 12:0 ir išsiveržė į priekį 84:73.

„Šiandien nebuvome vieningi. Mūsų puolimas buvo nuviliantis, o gynyboje trūko drausmės ir susitelkimo“, – purtė galvą N.McMillanas.

Tiesa, „Timberwolves“ pergalė pareikalavo aukų. Rungtynių nebaigė puolėjas Andrew Wigginsas, dar pirmajame kėlinyje dėl traumos turėjęs palikti aikštę ir į ją nebesugrįžęs.

„Pacers“ per 4 rungtynes kol kas iškovojo 2 pergales.

VIDEO: J.Jankevičius sudrebino „Atsarginių“ laidą: be cenzūros apie Domantą, Joną ir karalių

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai