Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 12 14

NBA apžvalga: mažėjanti lokauto tikimybė, skaudi pamoka „Bulls“ ir Kevino Duranto siurprizas

Šiandien NBA apžvalgoje: sėkmingos lygos vadovų derybos su žaidėjų asociacija, pirmasis Draymondo Greeno trigubas dublis šį sezoną, sėkmingas Tomo Thibodeau sugrįžimas į Čikagą, Elfrido Paytono karjeros rungtynės, Kevino Duranto ūgis ir J.R. Smitho tritaškiai.
Kevinas Durantas
Kevinas Durantas / „Scanpix“ nuotr.
Klausyti šį straipsnį galite čia:

NBA artėja prie susitarimo su lygos žaidėjų asociacija

AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris

Pastaruosius keletą mėnesių NBA ir jos krepšininkai tyliai derasi dėl naujos bendradarbiavimo sutarties. Dabartinė sutartis galioja iki 2021 metų, tačiau abi pusės turi galimybę ją nutraukti iki gruodžio 15 dienos. Tiesa, jei susitarimas nebus pasiektas, tai rimtų nuostolių gali būti nebent kitų metų rugsėjį. Būtent tada prasidės treniruočių stovyklos.

Davidas Aldridge'as ir Zachas Lowe nuolat praneša, kad derybos vyksta labai sklandžiai ir lokauto tikrai neturėtų būti. Šiuo metu abi pusės derasi dėl pinigų už NBA autorines teises.

Žaidėjai negauna nieko už tai, kai yra nuperkamas puodelis ar marškinėliai su oficialiu NBA logotipu, ir, greičiausiai, jie nori tai pakeisti bei nuo pardavimų gauti bent jau kokią nors dalį.

Iki gruodžio 15 d. turi būti priimtas sprendimas, tačiau abi pusės gali susitarti, kad toliau derėsis ir ignoruos šią datą. Todėl, iš esmės, ši diena labai daug nereiškia, o lokauto tikimybė yra labai maža.

Draymondas Greenas atliko savo pirmą trigubą dublį šiemet

USA Today Sports/Draymondas Greenas ir Kevinas Durantas
USA Today Sports/Draymondas Greenas ir Kevinas Durantas

„Warriors“ (22-4) iškovojo nelengvą pergalę (113:109) prieš „Pelicans“ o savo pirmąjį šio sezono trigubą dublį užfiksavo D.Greenas. Praėjusiais metais puolėjas pagal šį rodiklį buvo vienas lyderių, tačiau šį sezoną tokiam pasiekimui jam prireikė 26 rungtynių.

D.Greenas pelnė 12 taškų, atliko 10 rezultatyvių perdavimų ir atkovojo 10 kamuolių. Tiesa, to statistikoje nesimatys, tačiau jo gynyba užtvirtino „karių“ pergalę Naujajame Orleane.

Įdomu tai, kad „Warriors“ dar niekuomet nėra pralaimėjusi, kai D.Greenas surenka trigubą dublį (15-0).

Šiose rungtynėse 30 taškų pelnė Stephenas Curry, kuris po vieno iš metimų „davė penkis“ varžovų komandos treneriui. Tiesa, tai buvęs „Warriors“ asistentas Darrenas Ermanas.

„Bulls“ iššvaistė 21 taško pranašumą ir pralaimėjo

AFP/„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris ir Dwyane'as Wade'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Jimmy Butleris ir Dwyane'as Wade'as

Pirmą kartą į Čikagą su savo nauju klubu grįžęs Tomas Thibodeau pasiekė saldų revanšą. Iš „Bulls“ prieš kelerius metus atleistas strategas su „Timberwolves“ panaikino net 21 taško deficitą ir sugebėjo iškovoti pergalę. Tai buvo didžiausias sugrįžimas šiemet.

Šiose rungtynėse Minesotai Zachas LaVine pelnė 24 taškus, o Andrew Wigginsas pridėjo 23. Taip pat dvigubus dublius surinko Ricky Rubio ir Karlas-Anthony Townsas.

„Bulls“ šį sezoną nukovė jau ne vieną galingą varžovą, tačiau antrą kartą šiemet pralaimėjo prasčiausią pergalių ir pralaimėjimų santykį turinčiai komandai.

VIDEO: Galingas Karlo-Anthony Townso dėjimas

Elfridas Paytonas sužaidė karjeros rungtynes

„Magic“ įžaidėjas E.Paytonas driokstelėjo praėjusios nakties rungtynėse su „Hawks“. Nuo suolo pakilęs krepšininkas pelnė 26 taškus ir atliko net 14 rezultatyvių perdavimų.

Jis padėjo Orlando ekipai (11-15) nugalėti Atlantos klubą (12-13) 131:120.

VIDEO: Elfrido Paytono karjeros rungtynės

Kevinas Durantas atskleidė savo tikrąjį ūgį

„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas
„Scanpix“ nuotr./Kevinas Durantas

Daugelį metų krepšinio gerbėjai diskutuoja: „Koks gi tikrasis K.Duranto ūgis?“ Dažniausiai ESPN ir NBA svetainėse yra parašyta, kad krepšininkas yra 208 centimetrų, tačiau, atsistojęs prie tokio paties ūgio aukštaūgių, KD atrodo gerokai aukštesnis.

Viename interviu po rungtynių K.Durantas pagaliau atskleidė, kad su krepšinio bateliais aikštėje yra net 213 centimetrų ūgio. Sunku patikėti, kad toks aukštas žaidėjas yra vikrus ir greitas aikštėje, o būtent tai ir daro šį „Warriors“ puolėją tokį nesustabdomą puolime.

J.R.Smithas pakilo tritaškių sąraše

„Cavaliers“ gynėjas praėjusios nakties rungtynėse aplenkė Dale'ą Ellisą ir pakilo į 14 vietą visoje NBA istorijoje pagal pataikytus tritaškius. Krepšininkas rungtynėse su „Grizzlies“ sumetė 6 tolimus metimus iš 10.

Geriausi individualūs pasirodymai

AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kristapas Porzingis

Kristapas Porzingis 34 (8 atk. kam.),
Ericas Bledsoe 31 (8 rez. perd.),
Stephenas Curry 30 (7 rez. perd.),
Kevinas Love 29 (13 atk. kam.),
Elfridas Paytonas 26 (14 rez. perd.),
Tysonas Chandleris 13 (23 atk. kam.).

VIDEO: NBA Top 10: gruodžio 13
Klausyti šį straipsnį galite čia:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas