Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2019 07 06

NBA bomba: naujasis „Clippers“ duetas – Kawhi Leonardas ir Paulas George'as

Šeštadienio rytą pasaulį sukrėtė netikėta žinia iš už Atlanto – „Los Angeles Clippers“ ekipoje per vieną naktį atsidūrė dvi NBA žvaigždės – Kawhi Leonardas ir Paulas George'as.
Kawhi Leonardas
Kawhi Leonardas / „Scanpix“/AP nuotr.

ESPN žurnalistas Adrianas Wojnarowskis praneša, kad šių metų NBA finalų MVP kitąmet atstovaus „Los Angeles Clippers“ klubui. Kaip ir tikėtasi, puolėjas pasirašė maksimalios vertės – ketverių metų 142 milijonų JAV dolerių kontraktą.

201 cm ūgio puolėjas išsiskyrė iš kitų NBA laisvųjų agentų ir sprendimą dėl savo ateities priiminėjo ilgiausiai. Toronto klubą į NBA sostą atvedęs krepšininkas rinkosi tarp „Raptors“ ir dviejų Los Andželo klubų – „Clippers“ ir „Lakers“.

Daugelis NBA apžvalgininkų prognozavo, jog puolėjas turėtų likti „Raptors“ klube, tačiau taip neįvyko.

„Scanpix“/AP nuotr./Paulas George'as
„Scanpix“/AP nuotr./Paulas George'as

Praėjus vos kelioms minutėms po žinios apie K.Leonardą tas pats A.Wojnarowskis skelbia, jog įvyko dar vieni grandioziniai mainai, kurių metu „Clippers“ papildys „Oklahoma City Thunder“ žvaigždė Paulas George'as.

„Clippers“ į Oklahomą už P.George'ą siunčia keturis neapsaugotus pirmojo rato šaukimus , taip pat vieną apsaugotą pirmojo rato šaukimą bei du savo žaidėjus – italą Danilo Gallinari ir jaunąjį gynėją Shai Gilgeous-Alexanderį.

Pasak A.Wojnarowskio, tai yra rekordinis naujokų biržos šaukimų skaičius už vieną krepšininką. Teigiama, jog pats K.Leonardas aktyviai kalbino Oklahomos žvaigždę suburti dar vieną įspūdingą duetą. Galiausiai krepšininkas sutiko ir pasiprašė mainų, o „Thunder“ vadovams neliko nieko kito, tik sutikti.

Krepšininkai buvo susitikę dar šios savaitės pradžioje. Pasibaigus mainams apžvalgininkas atskleidžia, kad „Clippers“ buvo realiausia nauja karjeros stotelė K.Leonardui, tačiau su sąlyga, kad prie pastarojo prisijungs dar viena NBA superžvaigždė.

27-erių K.Leonardas praėjusiame sezone rinko po 26,6 taško, atkovojo po 7,3 kamuolio ir atliko po 3,3 rezultatyvaus perdavimo. Amerikiečio rodikliai dar labiau iššoko atkrintamosiose – 30,5 taško, 9,1 atkovoto kamuolio ir 3,9 rezultatyvaus perdavimo.

K.Leonardo vedama „Raptors“ NBA finale 4:2 įveikė titulą gynusius „Golden State Warriors“.

P.George'as „Oklahoma City Thunder“ ekipoje taip pat atsiskleidė ryškiausiomis spalvomis – puolėjas pelnydavo po 28 taškus, atkovodavo po 8,2 kamuolio, atlikdavo po 4,1 rezultatyvaus perdavimo ir perimdavo po 2,2 kamuolio. Visi šie statistiniai rodikliai – geriausi krepšininko karjeroje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas