Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 15

NBA dėjimų konkurso sukaktis: išvyskite visus tobulus lankų drebintojų skrydžius

Jau artėjančią naktį keturi NBA krepšininkai desertinėje vakaro rungtyje susirungs dėl geriausio lygos dėjiko į krepšį statuso. Simboliška, jog būtent šiandien sukanka 35-eri metai nuo pirmojo NBA dėjimų konkurso.
Zachas LaVine'as
Zachas LaVine'as / „Scanpix“ nuotr.

1984 m. vasario 15 d. „Visų žvaigždžių“ savaitgalio metu pirmąsyk surengtą konkursą laimėjo tuometinis „Phoenix Suns“ šoklys Larry Nance'as, tačiau patį pirmąjį tobulą konkurso dėjimą atliko ne jis, o legendinis Julius Ervingas.

Būtent ši „Philadelphia 76ers“ legenda paskutiniu devintuoju savo dėjimu sulaukė maksimalaus 50 taškų įvertinimo, ko nesugebėjo padaryti net ir L.Nance'as. Pastarasis konkursą laimėjo po to, kai J.Ervingui itin nenusisekė priešpaskutinis bandymas, už kurį jis sulaukė tik 25 balų.

VIDEO: Julius Ervingo pasirodymas 1984 m. dėjimų konkurse

Nuo tada NBA „All-Star“ šventės metu buvo surengti dar 34 dėjimų konkursai, o per juos užfiksuoti dar 75 maksimalaus įvertino sulaukę dėjimai.

Kol laukiate šių metų konkurso, kuriame varžysis Aaronas Gordonas, Derrickas Jonesas, Dwightas Howardas ir Patas Connaughtonas, 15min kviečia prisiminti visus 76 tobulais laikytus ar vis dar laikomus NBA dėjimų konkurso pasirodymus:

VIDEO: Visi 50 balų įvertinimą gavę dėjimai

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant