Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 05 31

NBA finalas kaitina aistras – nugalėtojų kupini „Warriors“ prieš kovinguosius „Raptors“

Penktadienį prasideda NBA finalo serija tarp „Toronto Raptors“ ir „Golden State Warriors“ ekipų. Kanados ekipa į šį etapą pateko pirmą kartą istorijoje, o „Warriors“ žais jau penktame finale iš eilės.
Stephenas Curry ir Kawhi Leonardas
Stephenas Curry ir Kawhi Leonardas / „Scanpix“ nuotr.

Keturiuose finaluose iš eilės „Warriors“ kovojo su „Cleveland Cavaliers“ ir LeBronu Jamesu. Dukart iš eilės NBA čempionai pripažįsta, kad keistas jausmas susidurti su kitokia komanda.

Ekipų pasirengimas buvo skirtingas. „Warriors“ Vakarų konferencijos finalo seriją su „Portland Trail Blazers“ baigė dar gegužės 20 dieną ir turėjo 9 pilnas dienas pasirengti naujam varžovui, kurį sužinojo sekmadienį.

VIDEO: „Atsarginiai“: „Raptors“ istorija, nerealus Kawhi, Giannio pinigai ir Drake'o masažiukai

Toronto klubas „Milwaukee Bucks“ galutinai palaužė tik šeštadienį ir turėjo mažiau brangaus laiko.

„Warriors“ treneris Steve'as Kerras teigė, kad praėję susitikimai su „Cavaliers“ buvo išimtis, o ne taisyklė: „Neturėtų taip būti, kad tu kiekvienais metais žaidi su ta pačia komanda. Tai buvo ypatinga era ir konkurencija. Klivlando komanda išsiskirstė ir LeBrono išvykimas atvėrė naujas galimybes Rytuose. Buvo smagu stebėti Filadelfijos, Bostono, Milvokio ir Toronto ekipas atkrintamosiose. „Raptors“ tapo geriausia komanda Rytuose ir to nusipelnė“.

„Warriors“ tai bus ypatingas atsisveikinimas su „Oracle“ arena, nes nuo kito sezono komanda žais „Chase Center“.

„Scanpix“ nuotr./Klay'us Thompsonas
„Scanpix“ nuotr./Klay'us Thompsonas

Stephenas Curry patikino, kad nejaučia monotonijos kovodamas finale kiekvienais metais: „Žmogaus prigimtis yra kovoti. Man patinka iššūkiai ir nežinomybė, kurią atneša naujas varžovas. Mes jau patyrėme, ką reiškia laimėti ir žinome, ką reikia daryti.“

„Warriors“ pirmose serijos rungtynėse negalės padėti traumuotas Kevinas Durantas ir, greičiausiai, DeMarcusas Cousinsas.

Torontas džiūgavo lyg jau būtų tapę NBA čempionais, kai pirmą kartą pateko į finalą. Klubas buvo įkurtas tik 1995 metais, todėl per 24 metus pasiektas finalas yra reikšmingas pasiekimas klubui, kuris iki šiol krisdavo prieš „Cleveland Cavaliers“.

Komandos senbuvis Kyle'as Lowry žino, kad kova su daugkartiniais NBA čempionais, pareikalaus ypatingų pastangų: „Tai didelis darbas. Žinome, kad turime gerą komandą ir turime būti susikoncentravę kiekvienoje atakoje. Jos visos bus be galo svarbios šioje serijoje.“

„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas
„Scanpix“ nuotr./Kawhi Leonardas

Daugumai „Raptors“ žaidėjų tai bus pirmasis NBA finalas karjeroje. Fredas VanVleetas teigė, kad tai komandos nesulaikys: „Mes nuo praėjusių metų plušome ne dėl to, kad norėjome žaisti finale. Tai puikus pasiekimas, bet mes norime laimėti čempionatą. Visą turnyrą. Niekas negalvoja apie tiesiog patekimą į finalą.“

Lietuvos NBA sirgaliai turi priežastį šioje serijoje palaikyti Kanados ekipą. Jų triumfo atvejų į čempiono žiedą pretenduotų ir Jonas Valančiūnas, kuris komandoje žaidė didžiąją sezono dalį, kai buvo išmainytas į „Memphis Grizzlies“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento