2019 04 02

NBA – galingas Domanto Sabonio žaidimas ir ironiškas ženklas teisėjams

Domantas Sabonis paliko aikštę su šypsena veide, bet po nosimi jis siuntė teisėjui mums geriau nei amerikiečiams pažįstamus keiksmažodžius. Vis dėlto dvigubo lietuvio dublio užteko „Indiana Pacers“ pergalei prieš „Detroit Pistons“ 111:102 (23:33, 36:22, 28:25, 24:22).
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtojo kėlinio viduryje D.Sabonis grūmėsi po krepšiu, sugriebė kamuolį puolime ir įstūmė dvitaškį. Bet teisėjai jam užfiksavo jau šeštą taisyklių pažeidimą – pražangą puolime, kuri sodino lietuvį iki rungtynių pabaigos.

22-ejų aukštaūgis nustėro po arbitro sprendimo, bet sureagavo žaibiškai. Jis ironiškai kėlė nykštį ir ėmė ploti teisėjui.

Netrukus po nosimi paleidęs keiksmažodžių tiradą, aukštaūgis dar sykį pašiepiančiai kėlė nykštį arbitrui už „gerą darbą“ ir murmėdamas paliko parketą.

Ant jo nuo suolo mačą pradėjęs D.Sabonis per 23 minutes spėjo įmesti 18 taškų (8/10 dvit., 2/2 baud.), atkovojo 12 kamuolių (4 puolime), atliko 3 rezultatyvius perdavimus, suklydo 3 ir prasižengė 6 kartus.

Jam būnant aikštėje, „Pacers“ įmetė 14 taškų daugiau nei „Pistons“.

Tai buvo labai reikalinga pergalė kaunantis dėl namų aikštės pranašumo pirmajame NBA atkrintamųjų varžybų etape.

„Pacers“ buvo pralaimėję tris susitikimus paeiliui ir net 7 per pastarąsias 8 rungtynes.

Kova buvo nelengva. „Pistons“ jau mačo pradžioje įgijo 10 taškų pranašumą (23:33), kurį padėjo panaikinti D.Sabonis. Lietuvis įmetė visus penkis pirmuosius savo metimus ir ištraukė Indianos krepšininkus iš duobės. Jo inicijuotas spurtas prieš pertrauką persvėrė svarstykles 59:55.

Kai „Pistons“ sukilo ir trečiajame kėlinyje perėmė iniciatyvą (74:77), D.Sabonis įmetė puskablį, Bojanas Bogdanovičius atsidūrė greito išpuolio smaigalyje, o septyni iš eilės Myleso Turnerio taškai sugrąžino „Pacers“ persvarą 87:80.

D.Sabonis ketvirtajame kėlinyje pradėjo dar vieną „Pacers“ spurtą 9:0, kuris įtvirtino pergalę Indianoje.

Rezultatyviau už lietuvį nugalėtojų gretose žaidė tik Thaddeusas Youngas ir Bojanas Bogdanovičius, surinkę po 19 taškų. Mylesas Turneris pridėjo 17, Tyreke'as Evansas – 13, Dougas McDermottas – 11 taškų.

„Pistons“ klube Wayne'as Ellingtonas surinko 26, Reggie Jacksonas – 22, Andre Drummondas (17 kam.) – 18, Thonas Makeras – 14 taškų.

Iki NBA reguliariojo sezono finišo likus 4 mačams, „Pacers“ su 46 pergalėmis ir 32 pralaimėjimais rikiuojasi penktoje Rytų konferencijos vietoje. „Boston Celtics“ kraityje – toks pat pergalių ir pralaimėjimų balansas, tik jie ketvirti.

VIDEO: „Atsarginiai“: Donato Motiejūno komentaras apie „Spurs“ ir kodėl jis dar ne ten

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento