Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 02 07

NBA gandų mėnuo iš žaidėjų pusės: nežinomybė, baimė dėl ateities ir meluojanti valdžia

NBA krepšinio mylėtojai ir daugelis žurnalistų mėgsta vasario mėnesį stipriausioje pasaulio krepšinio lygoje, nes tai laikas, kai pasipila gandai apie galimas permainas įvairiose lygos komandose. Tačiau krepšininkams tai itin nelengvas laikotarpis, kai negali būti tikras dėl savo ateities ekipoje. Portalas „HoopsHype“ pakalbino keletą NBA žaidėjų apie šį neramų periodą.
Maurice'as Harklessas
Maurice'as Harklessas / „Scanpix“/AP nuotr.

NBA mainų langas užsidaro vasario 23-ąją, o kartais gandai apie mainus gali stipriai paveikti komandą psichologiškai. Krepšininkai praranda motyvaciją ir norą nugalėti.

„Esu matęs du dalykus, – atskleidė 14 metų NBA praleidęs Caronas Butleris. – Vieni vyrukai pradeda stengtis ir pradeda rodyti tikrąją savo vertę aikštėje, o kiti tiesiog į tai nusispjauna ir pastangų nebededa.

Nėra abejonių, kad tai paveikia komandą. Krepšininkai nebenori stengtis dėl pergalių, nes žino, kad kitą dieną gali persikelti į kitą ekipą.“

Vienas dalykas, kuris labai nepatinka visiems krepšininkams yra meluojantys generaliniai vadybininkai. Žaidėjai nori, kad jiems viską sakytų atvirai, tačiau melas ir apgavystės sukuria dar daugiau įtampos bei dramos.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas ir Caronas Butleris
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Kobe Bryantas ir Caronas Butleris

„Viskas priklauso nuo to, kaip valdžia bendrauja su konkrečiais žaidėjais, – pasakojo Sakramente rungtyniaujantis Garrettas Temple'as. – Dažniausiai mes norime, kad viską mums sakytų atvirai. Nesvarbu, ar tai geros, ar blogos naujienos.

Labiausiai nervina tuomet, kai vadybininkas tau viena kalba į akis, o kita daro už nugaros.“

„Komandos atmosfera yra smarkiai smukdoma, jeigu valdžia akivaizdžiai meluoja savo žaidėjams, – pripažino Jarnellis Stokesas. – Bet kokie komentarai krepšininkus pasiekia itin greitai.“

Šiuo metu „Nuggets“ klube žaidžiantis J.Stokesas atskleidė, kad kartais mainai komandos rūbinėje būna sutikti ir džiugiai, nes krepšininkai tiesiog nori iškovoti pergales. Jeigu sudėtis yra sustiprinama, tai atmosfera gali ir pagerėti. Žinoma, visuomet atsiras krepšininkas, kuriam tokie pokyčiai nepatiks.

Keletas krepšininkų gandų susijusių su mainais jau nesureikšmina ir yra prie to pripratę, nes tai – šios lygos dalis.

„NBA žaidėjai supranta, kad saugiai gali jaustis nebent du geriausi komandos krepšininkai, – pasakojo 11 metų NBA žaidęs Dorellas Wrightas. – Kiekvienas gali būti išmainytas, išskyrus tas kelias ekipos žvaigždes, aplink kurias yra lipdoma likusi sudėtis.

Tiesa, gali būti ir taip, kad žvaigždės nepateisino lūkesčių, todėl metas versti naują puslapį komandos istorijoje.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Maurice'as Harklessas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Maurice'as Harklessas

„Manau, kad tai blaško tik tuomet, jeigu tu leidi tokiai informacijai tau trukdyti, – kalbėjo Portlando ekipos puolėjas Maurice'as Harklessas. – Daugelis žaidėjų žino, kad mainai yra labai realus dalykas. Galų gale visi suprantame, jog tai verslas.“

Daugelis kalbintų žaidėjų teigia, kad apie įvairius gandus persirengimo kambaryje diskutuoti yra draudžiama.

„Visokie gandai paveikia nebent individualius žaidėjus. Nemanau, kad tai atsiliepia visos ekipos žaidimui, – teigė 16 metų NBA praleidęs Rashardas Lewisas. – Žinoma, pradedi labai nervintis, jeigu valdžia tau nieko nesako, o tavo pavardė neretai siejama su persikėlimu į kitas komandas.

Gali bandyti gandus ignoruoti, bet vis tiek apie tai galvosi nuolat.“

D.Wrightas pabrėžė, kad labiausiai būti išmainytais bijo jaunesni komandos krepšininkai, nes jie dar nežino, kad NBA yra verslas.

„NBA vis jaunėja, todėl ši tema gali būti jautri nebent lygos naujokams, – teigė D.Wrightas. – Galų gale supranta ir jie, kad būti išmainytam – nieko baisaus.“

Kartais pamirštame, kad NBA krepšininkai taip pat yra žmonės. Jie jaudinasi dėl savo pasirodymo aikštėje, ateities klube bei nežinomybės ateityje.

Tačiau gandai yra neišvengiama šio verslo dalis, o mainų langas užsidaro vasario 23-ąją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas