Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 12 20

NBA: kraupus LaMelo pataikymas ir naujos ekipos pagyros R.Westbrookui

NBA arenose naktį iš šeštadienio į sekmadienį Lietuvos laiku buvo sužaisti paskutiniai draugiški susitikimai, kuriuose pergales iškovojo „Orlando Magic“ bei „Washington Wizards“ ekipos.
LaMelo Ballas
LaMelo Ballas / „Scanpix“ nuotr.

Dviejų pretendenčių į Rytų konferencijos atkrintamąsias permainingame susirėmime „Orlando Magic“ 120:117 (38:27, 25:22, 31:29, 26:39) palaužė „Charlotte Hornets“ ir iškovojo antrą pergalę draugiškų rungtynių cikle per keturis mačus.

Rungtynių kontrolę tvirtai savo rankose laikę „Magic“ krepšininkai trečiojo kėlinuko pabaigoje pirmavo 94:75, tačiau tuomet „širšės“ surengė spurtą net 26:0 ir pirmą kartą šiame mače susikrovė apčiuopiamą pranašumą.

Visgi pergalės jiems iškovoti nepavyko, o Orlando klubo herojumi tapo 15-asis šių metų šaukimas Cole'as Anthony, pataikęs rezultatą persvėrusį dvitaškį, o netrukus šaltakraujiškai sumetęs ir abi baudas.

20-metis gynėjas iš viso šiame mače pelnė 19 taškų, o rezultatyvumu savo klube nusileido tik Aaronui Gordonui (20 tšk., 9 atk. kam.).

Solidų dvigubą dublį surinko ir Nikola Vucevičius (18 tšk., 12 atk. kam.).

Kitoje barikadų pusėje bene didžiausias „Hornets“ talentas LaMelo Ballas priminė savo paties šešėlį. Gynėjas atliko keletą įspūdingų perdavimų, tačiau per 24 min. pataikė vos 1 metimą iš 10, iš viso surinko tik 4 taškus, atkovojo 5 kamuolius ir atliko 4 rezultatyvius perdavimus.

„Širšėms“ 25 taškus pelnė Devonte Grahamas, 24 – Terry Rozieras, 12 taškų ir 15 kamuolių dublį surinko Milesas Bridgesas.

JAV sostinėje sunkią pergalę rezultatu 99:96 (31:27, 32:22, 20:27, 16:20) prieš „Detroit Pistons“ iškovojo „Washington Wizards“ ekipa, kurios gretose debiutavo Russellas Westbrookas.

Įžaidėjas ant parketo praleido 17 minučių, per kurias pelnė 8 taškus, sugriebė 7 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus bei turėjo geriausią +/ – rodiklį komandoje (+11).

Iš „Houston Rockets“ mainų būdu į Vašingtoną nutūpęs gynėjas iš karto susilaukė daug pagiriamųjų žodžių nuo savo kolegų.

„Plika akimi buvo galima matyti, kiek pirmoje pusėje susikūrėme laisvų metimų, – kalbėjo latvis Davis Bertans. – Sakyčiau, jog beveik visi jie buvo sukurti Russello. Jis puikiai įsiveržinėjo ir numesdavo kamuolį. Nuo dabar viskas tik gerės.“

„Jaučiausi puikiai, – apie žaidimą su R.Westbrooku kalbėjo kita „Wizards“ žvaigždė Bradley Bealas. – Buvo didelė energija. Mes abu atlikome gerą darbą vienas kitą maitindami kamuoliais, priprasdami vienas prie kito. Svarbiausia tai, kokį tempą ir energiją Russellas pasiūlo. Tai mūsų žaidimui labai tinka.“

„Burtininkams“ 22 taškus surinko Thomas Bryantas, 15 – visus septynis tritaškius prametęs Bradley Bealas, o Izraelio talentas Deni Avdija buvo arti dvigubo dublio (9 tšk., 10 atk. kam.).

„Pistons“ gretose D.Sirvydis dėl COVID-19 protokolo rungtynėms registruotas dar nebuvo.

Svečiams po 14 taškų surinko Jerami Grantas (9 atk. kam.) bei Derrickas Rose'as, 13 – Josho Jacksono sąskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas