Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 11 04

NBA krečia didelis skandalas: paaiškėjo šokiruojantys faktai apie klubo savininką

„Phoenix Suns“ savininkas Robertas Sarveris klimpsta į rimtą skandalą. Prieš kelias savaites pasirodė pranešimai apie nederamą milijardieriaus elgesį, o dabar ESPN, remdamasi dešimčių žmonių liudijimais, nupiešė R.Sarverio metodų paveikslą.
Robertas Sarveris
Robertas Sarveris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ESPN žurnalistas Baxteris Holmesas apklausė daugiau nei 70 esamų ir buvusių „Suns“ darbuotojų.

Tai, ką šie atskleidė apie R.Sarverį, šokiravo NBA bendruomenę.

2004 metais už 401 mln. JAV dolerių Finikso klubą įsigijęs 60-metis amerikietis kaltinamas rasistiniais ir moteris menkinančiais pareiškimais.

„Rasizmo ir moterų menkinimo lygis yra sunkiai įsivaizduojamas, – sakė „Suns“ akcijų dalį turintis asmuo. – Kaip klubo savininkui, tai gėdinga.“

„Negalėtumėte pasakyti nieko apie jo rasizmą ar moterų menkinimą, kas mane nustebintų“, – teigė vienas buvusių „Suns“ vadovų.

ESPN teigimu, R.Sarveris nuolat vartodavo rasistiškai užgaulią kalbą ir nevengė šaipytis iš moterų. Pavyzdžiui, „Suns“ darbuotojams komandos biure sykį jis rodė tik bikiniu apsirengusią savo žmoną ir pasakojo apie tai, kaip ši jam atlieka oralinį seksą.

Buvusių ir esamų klubo darbuotojų teigimu, ilgametis komandos savininkas vertė juos jaustis jo nuosavybe. Ypač tai pabrėžė moterys – viena jų prisiminė atvejį, kai R.Sarveris jos klausė, ar ši jam priklausanti, norėdamas išsiaiškinti, ar moteris dirba „Suns“ klube.

„Jei [NBA] komisaras pradės tyrimą norėdamas išsiaiškinti, kas, po velnių, dedasi Finikse, jis bus pasibaisėjęs“, – teigė dar dabar klube dirbantis asmuo.

Daug akmenų į NBA klubo savininko daržą primėtė ir buvęs „Suns“ vyriausiasis treneris Earlas Watsonas.

„Scanpix“/AP nuotr./Archie Goodwinas ir Earlas Watsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Archie Goodwinas ir Earlas Watsonas

Afroamerikietiškos ir lotyniškos kilmės specialistas atskleidė, kad R.Sarveris nuolat vartodavo rasistinį žodį iš „n“ raidės. Jo teigimu, R.Sarveris jį atleido iš pareigų po to, kai treneris pasirašė sutartį su „Klutch“ agentūra, kuriai vadovauja juodaodis Richas Paulas.

„Jis nori, kad žmonės jam paklustų ir maldautų jo“, – ESPN sakė E.Watsonas.

Jo teigimu, R.Sarveris jam sykį kategoriškai pareiškė, kad nemėgsta rasinės įvairovės ir nežada samdyti organizacijoje daugiau juodaodžių asmenų.

ESPN bandė išgauti komentarą ir iš paties R.Sarverio, bet į užklausas jis atsakė tik viešais pranešimais.

„Suprantame, kad žiniasklaidos kanalas ketina išleisti tekstą su nepagrįstais kaltinimais „Suns“ organizacijai. Mūsų turimi įrodymai ir liudininkų parodymai paneigia žurnalisto kaltinimus. Skatiname visus nedaryti skubotų išvadų. Ypač paremiant jas melais, insinuacijomis ir klaidingu naratyvu atakuojant mūsų organizaciją ir jos vadovus“, – teigiama viename pranešimų.

ESPN taip pat kreipėsi ir į „Suns“ generalinį vadybininką Jamesą Jonesą, kuris atsiuntė vieno sakinio atsakymą.

„Niekas iš to, kas buvo pasakyta, neapibūdina Roberto Sarverio, kurį aš pažįstu ir gerbiu“, – teigiama buvusio NBA žaidėjo pranešime.

„Scanpix“ nuotr./Jamesas Jonesas
„Scanpix“ nuotr./Jamesas Jonesas

Primename, kad „Phoenix Suns“ praėjusiame sezone pirmą kartą po 28 metų pertraukos žaidė NBA finale, kuriame nusileido „Milwaukee Bucks“ ekipai 2-4, nors laimėjo pirmąsias dvejas serijos rungtynes namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas