2021 12 28

NBA lygoje – laukiamas J.Valančiūno sugrįžimas

Dvejas rungtynes dėl ligos praleidęs Jonas Valančiūnas turėtų sugrįžti į aikštę artimiausiose „New Orleans Pelicans“ (12-22) klubo rungtynėse.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Pranešama, kad 29-erių lietuvio liga nebuvo susijusi su COVID-19, o jo statusas prieš naktį į trečiadienį vyksiantį mūšį su „Cleveland Cavaliers“ yra „tikėtinas“.

Be J.Valančiūno „Pelicans“ žaidė paskutines dvejas rungtynes NBA lygoje – 110:104 įveikė „Orlando Magic“ ir 112:117 nusileido „Oklahoma City Thunder“ krepšininkams.

Vidurio puolėjas iš Lietuvos šiame NBA sezone renka po 18,6 taško, atkovoja po 12 kamuolių ir pataiko net 45,2 proc. tritaškių.

Prieš praleisdamas pirmąsias savo rungtynes šiame sezone J.Valančiūnas kartu su Rudy Gobertu pirmavo visoje NBA pagal šiame sezone surinktus dvigubus dublius (24). Dabar prancūzo sąskaitoje jau 27 dvigubi dubliai, o JV pavijo ir Domantas Sabonis (po 24).

Tiesa, artimiausią „Pelicans“ mačą greičiausiai praleis komandos lyderis Brandonas Ingramas, paskutinėje kovoje susižeidęs Achilo sausgyslę. Klaustukas ir dėl dar vieno starto penketo nario Josho Harto sveikatos – jis kryptelėjo čiurną.

Dėl COVID-19 saugumo protokolų Naujojo Orleano ekipai dar nepadės ir Nickeilis Alexanderis-Walkeris, Jose Alvarado bei Naji Marshallas. Kira Lewisas jaunesnysis yra patyręs kelio traumą, o Didi Louzada – suspenduotas lygos.

„Pelicans“ šį sezoną vis dar žaidžia be ryškiausios savo žvaigždės Ziono Williamsono, sveikstančio po pėdos lūžio, ir NBA lygos Vakarų konferencijoje užima vos priešpaskutinę vietą.

J.Valančiūnas į Naująjį Orleaną persikėlė vasarą, „Pelicans“ ir „Memphis Grizzlies“ klubams atlikus mainus. „Grizliai“, priešingai, šį sezoną stebina ir Vakarų konferencijoje žengia ketvirti.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas