Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 03 31

NBA lygoje – svarbus J.Valančiūnas ir svarbi „Pelicans“ pergalė

Dėl atkrintamųjų kovojanti „New Orleans Pelicans“ (39-38) ekipa įsirašė svarbią pergalę NBA lygoje.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / „Scanpix“/AP nuotr.

Jonas Valančiūnas pelnė dvigubą dublį, o „Pelicanai“ išvykoje 107:88 pranoko be savo žvaigždės Nikola Jokičiaus žaidusią „Denver Nuggets“ (51-24) ekipą.

Lietuvis per 25 minutes įmetė 15 taškų (5/10 dvit., 0/1 trit., 5/5 baud.), sugriebė 12 kamuolių, atliko 4 rezultatyvius perdavimus, blokavo 1 metimą, prarado 1 kamuolį ir 4 sykius prasižengė.

„Pelicans“ pirmaujant kameros užfiksavo ir smagų epizodą – treneris Willie Greenas juokais perspėjo J.Valančiūną, kad šiam liko tik vienas firminis jo klaidinantis judesys – pagąsdinimas.

Iki reguliariojo sezono pabaigos likus 6 mačams „Nuggets“ lyderis N.Jokičius gavo poilsio. Denverio ekipa, kurios vadovybėje dirba lietuviai Tomas Balčėtis ir Martynas Pocius, gali leisti sau tokią prabangą, juolab, kad kitą mačą žais jau artimiausią naktį.

Be lyderio likusi „Nuggets“ beveik visą laiką turėjo vytis svečius, kurie dviženklę persvarą pirmą sykį susikrovė dar pirmajame kėlinyje.

Šeimininkai ketvirtajame kėlinyje buvo priartėję iki vienženklio skirtumo, bet „Pelicans“ atsilaikė iš šventė itin svarbią pergalę.

Svarbiausiu jos kalviu tapo tik antrąjį karjeros trigubą dublį surinkęs Brandonas Ingramas – 31 taškas (13/21 dvit., 0/1 trit., 5/6 baud.), 11 atkovotų kamuolių ir 10 rezultatyvių perdavimų.

VIDEO: Denver Nuggets vs New Orlean Pelicans Full Game Highlights | 30 Mar | NBA Season 2022 - 2023

„Nuggets“: Jamalas Murray 21 (7 rez. perd.), Bruce‘as Brownas 19, Aaronas Gordonas (6 atk. kam.) ir Christianas Braunas – po 11, Michaelas Porteris 10 (0/7 trit.).

„Pelicans“: Brandonas Ingramas 31 (11 atk. kam., 10 rez. perd.), C.J. McCollumas 23 (6/8 trit.), Jonas Valančiūnas (12 atk. kam.) ir Trey Murphy – po 15, Naji Marshallas 7.

„Pelicans“ po šio pergalės pavijo 7 vietą Vakaruose užimančią „Minnesota Timberwolves“ ir sutvirtino savo šansus pratęsti savo sezoną.

Nuo garantuotos vietos atkrintamosiose – šeštosios – „Pelikanai“ atsilieka tik 1 pergale, o 11-oje pozicijoje žengiančią „Dallas Mavericks“ lenkia jau dviem laimėjimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas