Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 13

NBA sezono nutraukimas turėtų savo kainą: žaidėjai prarastų daugiau nei milijardą JAV dolerių

Penktadienį daugiau nei 80 NBA krepšininkų susitiko virtualioje konferencijoje, kurioje aptarė Kyrie Irvingo ir Avery Bradley pasiūlymą netęsti 2019-2020 metų sezono, kuris jau yra suplanuotas liepos 30-ąją. Visgi toks žaidėjų sprendimas turėtų savo kainą.
Andre Drummondas ir Domantas Sabonis
Andre Drummondas ir Domantas Sabonis / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

ESPN apžvalgininkas Adrianas Wojnarowskis praneša, kad jeigu sezonas visgi būtų nutrauktas, NBA krepšininkai bendrai sudėjus prarastų apie 1,2 milijardo JAV dolerių.

Svarbu pažymėti, kad visa suma iš tikrųjų būtų dar didesnė, kadangi dėl sustabdyto sezono krepšininkai jau prarado apie 300 mln. JAV dolerių.

Pranešama, kad maždaug 25 procentų atlyginimo žaidėjams būtų nurėžta dėl nenugalimosios jėgos (force majeure) principo, o dar papildomi 10 procentų būtų laikomi sąlyginio indėlio sąskaitose.

„Yahoo Sports“ apžvalgininko Ch.Hayneso teigimu, sezono tęsti nenori „reikšmingas skaičius lygos žaidėjų“. Pasak jo, savo tapatybių nenorėję skelbti krepšininkai skundžiasi, kad nėra išklausomi visų žaidėjų balsai, o daugelis iš jų mano, jog šalį drebinant protestams po George'o Floydo žūties užsidaryti trims mėnesiams vienoje vietoje ir žaisti vien dėl pramogos ir ekonominių paskatų yra neatsakinga.

Gandus apie žaidėjų nenorą pratęsti sezoną patvirtino ir „Boston Celtics“ vidurio puolėjas Enesas Kanteris, kuris pabrėžė, kad rungtyniauti nenori ir kai kurios lygos superžvaigždės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas