Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 07 23

NBA sugrįžtuvės: komiškas „Nuggets“ penketas, įžaidėjas N.Jokičius ir nustebinęs Bolas Bolas

NBA sirgaliai trečiadienio vakarą pagaliau galėjo džiūgauti – po ilgiau nei keturis mėnesius užsitęsusios pauzės stipriausios pasaulio lygos komandos vėl varžėsi tarpusavyje. Tiesa, bent jau „Denver Nuggets“ ir „Washington Wizards“ rungtynės krepšinio mėgėjams turėjo palikti kiek gluminantį įspūdį.
Nikola Jokičius
Nikola Jokičius / „Scanpix“ nuotr.

Pirmajame draugiškame susitikime „Nuggets“ treneris Mike'as Malone'as įregistravo vos aštuonis žaidėjus, o rungtynes pradėjo kiek komišku startiniu penketu.

Jame atsidūrė net trys vidurio puolėjai – 211 cm ūgio Masonas Plumlee, 213 cm Nikola Jokičius ir 218 cm bokštas Bolas Bolas bei įprastai sunkiojo krašto puolėjo pozicijose žaidžiantys krepšininkai – 201 cm ūgio Paulas Millsapas ir dviem centimetrais aukštesnis Jerami Grantas.

Įžaidėju šiame penkete buvo įrašytas ne kas kitas, o beveik dvi dešimtis kilogramų karantino laikotarpiu numetęs N.Jokičius, kuriam dažniausiai ir teko užduotis persivaryti kamuolį per vidurio liniją bei organizuoti komandos atakas.

Serbui tai sekėsi neblogai – su 7 rezultatyviais perdavimais jis buvo geriausias rungtynėse pagal šį rodiklį, bet netrūko ir komiškų epizodų. Viename iš jų N.Jokičius kamuolį paleido tiesiai į veidą „Wizards“ gynėjui Ishui Smithui, o kitame pasiuntė kamuolį į užribį.

Rungtynėse, kurias „Nuggets“ sugebėjo laimėti 89:82 (24:19, 18:17, 24:27, 23:19), žybtelėjo reguliariajame sezone dar nedebiutavęs 44-asis praėjusių metų naujokų biržos šaukimas B.Bolas.

Vieno aukščiausių visų laikų NBA krepšininkų – 231 cm ūgio Manute Bolo – sūnus rungtynėse pademonstravo universalumą – ne tik atkovojo 10 kamuolių ir blokavo 6 metimus, bet ir pataikė du tritaškius, viename iš epizodų smeigęs tolimą metimą po savo paties blokuoto metimo ir atsikovoto kamuolio persivaręs jį per visą aikštelę.

Svarbių žaidėjų šiame susitikime trūko ir „Wizards“ gretose – į sezono atnaujinimą „Disney World“ pramogų parke neatvyko Bradley Bealas, Davis Bertanis ir Johnas Wallas.

„Nuggets“: Troy'us Danielsas 22, Nikola Jokičius (7 atk. kam., 7 rez. perd.) ir Bolas Bolas (10 atk. kam., 6 blk.) po 16.

„Wizards“: Rui Hachimura 18 (9 atk. kam.), Troy'us Brownas 12, Ishas Smithas 10.

Kitose rungtynėse vieni pirmenybių favoritų „Los Angeles Clippers“ 99:90 (21:26, 32:16, 22:28, 24:20) nugalėjo „Orlando Magic“.

Los Andželo komandai pirmajame draugiškame mače trūko trijų svarbių krepšininkų – dėl asmeninių priežasčių NBA „burbulą“ palikusių Montrezlo Harrello ir Patricko Beverley bei traumą patyrusio Ivicos Zubaco.

„Clippers“: Lou Williamsas 22, Paulas George'as 18, Kawhi Leonardas ir Reggie Jacksonas po 9.

„Magic“: Nikola Vučevičius 18 (10 atk. kam.), Michaelas Carteris-Williamsas 16, Terrence'as Rossas 14, Aaronas Gordonas 13.

Visose draugiškose rungtynėse prieš sezono atnaujinimą kėlinių trukmė yra trumpesnė – jie trunka ne 12, o tik 10 minučių.

Be to, rungtynėse stengiamasi kaip įmanoma laikytis socialinio atstumo taisyklių. Visi komandų atsarginiai krepšininkai sėdi ne greta vienas kito, o laikydamiesi tarpusavyje bent metro atstumo, tas pats galioja ir treneriams, o rungtynių komentatoriai susitikimus įgarsina būdami ne „Disney World“ parko arenose, o televizijų studijose.

Visos 22 sezoną tęsiančios ekipos sužais po tris kontrolinius mačus.

NBA reguliarusis sezonas tęsis liepos 30 dieną.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas