Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 06 12

NBA superžvaigždė skambins 200 žaidėjų ir siūlys nežaisti sezono pratęsime

Vis daugiau krepšininkų reiškia nepasitenkinimą NBA sprendimu pratęsti sezoną ir svarsto galimybę nevykti į „Disney World“ pramogų parke vyksiančią finalinę 2019-2020 m. sezono dalį. Dabar šios pozicijos besilaikantiems žaidėjams įkvėpimo turėtų būti dar daugiau, nes į nenorinčių pratęsti sezoną stovyklą stoja ir pirmo ryškumo žvaigždė – Kyrie Irvingas.
Kyrie Irvingas
Kyrie Irvingas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

NBA žaidėjų asociacijos (NBPA) viceprezidentas ketina surengti vaizdo pokalbį, kuriame kalbėsis su 200 žaidėjų ir klaus jų nuomonės apie sezono pratęsimą.

„Yahoo Sports“ teigimu, pats „Brooklyn Nets“ įžaidėjas laikosi pozicijos, kad žaidėjai turėtų nerungtyniauti prasitęsiančiose varžybose dėl šiuo metu vykstančių protestų prieš rasinę nelygybę bei neaiškios COVID-19 situacijos šalyje.

Teigiama, kad tokia K.Irvingo pozicija gali būti reikšminga kitiems žaidėjams, kurie iki šiol vengė išreikšti savo nuomonę bijodami prieštarauti superžvaigždėms, laukiančioms sezono pratęsimo.

„Kokią žinutę siunčiame sutikdami žaisti šiuo laikotarpiu? – neįvardintas juodaodis žaidėjas klausė „Yahoo Sports“ žurnalisto Chriso Hayneso. – Mes žygiuojame ir protestuojame, tačiau paliktume savo šeimas šiuo baisiu laikotarpiu, kad žaistume vietoje, kur net nebus klubų savininkų. Ar tai logiška? Tai būtų žingsnis atgal. Ta vieta nėra magiška.“

Ch.Hayneso teigimu, sezono tęsti nenori "reikšmingas skaičius lygos žaidėjų". Pasak jo, savo tapatybių nenorėję skelbti krepšininkai skundžiasi, kad nėra išklausomi visų žaidėjų balsai, o daugelis iš jų mano, jog šalį drebinant protestams po George'o Floydo žūties užsidaryti trims mėnesiams vienoje vietoje ir žaisti vien dėl pramogos ir ekonominių paskatų yra neatsakinga.

Įdomu tai, kad pats K.Irvingas pratęsus sezoną nerungtyniaus bet kuriuo atveju – dėl vis dar neišsigydytų traumų žaisti neketina nei jis, nei kita „Nets“ žvaigždė Kevinas Durantas.

NBA pratęsti sezoną tikisi liepos 30-ąją. Jau liepos pirmąją savaitę komandos turėtų vykti į „Disney World“ parką Floridoje, kur 22 ekipų žaidėjai ir personalas ne tik rungtyniaus, bet ir gyvens bei treniruosis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas