Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 12 28

NBA to dar nebuvo mačiusi: „Clippers“ nuo „Mavericks“ po dviejų kėlinių atsiliko 50 taškų

Solidžiai sezoną pradėję ir du stipriausius praėjusio sezono Vakarų konferencijos klubus įveikę „Los Angeles Clippers“ (2-1) krepšininkai turbūt nė baisiausiame košmare negalėjo susapnuoti to, kas jų laukė sekmadienio vakarą savoje aikštėje.
Luka Dončičius
Luka Dončičius / „Scanpix“ nuotr.

Tyronno Lue auklėtiniai nuo „Dallas Mavericks“ (1-2) žaidėjų po dviejų kėlinių atsiliko net 50 taškų skirtumu, o galiausiai pralaimėjo rungtynes net 73:124 (13:36, 14:41, 30:27, 16:20).

27:77 – toks rezultatas degė švieslentėje po 24 žaidimo minučių ir tai yra didžiausias skirtumas tarp komandų po dviejų kėlinių nuo 1954-1955 m. sezono, kai NBA įvestas atakos laikas. Ankstesnis rekordas priklausė „Golden State Warriors“ komandai, prieš beveik 30 metų po pusės rungtynių triuškinusiai „Sacramento Kings“ 88:41.

Pralaimėjimas 51 tašku yra didžiausias „Clippers“ pralaimėjimas nuo 1970 m., kai klubas buvo įkurtas.

Pirmus du sezono mačus pralaimėję „Mavericks“ rungtynes Los Andželo „Staples Center“ arenoje pradėjo neįtikėtinai.

Lukos Dončičiaus ir Josho Richardsono taiklių metimų užvesti Dalaso žaidėjai neturėjo jokių problemų atakuodami krepšį ir jau pirmajame kėlinyje džiaugėsi 25 taškų persvara.

„Clippers“ bėdos nedingo ir antrajame ketvirtyje, kuriame sužaidus vos keturias minutes svečių iš Dalaso persvara buvo jau 40 taškų – 56:16. Iki pirmosios rungtynių pusės pabaigos „Mavericks“ susikrovė ir apvalų pusšimčio taškų pranašumą, pagerindami NBA rekordą – 77:27.

Los Andželo krepšininkai per pirmus du kėlinius pataikė vos 9 metimus iš 37, kai „Mavericks“ sumetė 29 iš 50.

Per ilgąją pertrauką prasibudinę „Clippers“ žaidėjai trečiajame kėlinyje startavo pelnydami 10 taškų iš eilės, bet tai ir buvo viskas, ką šiose rungtynėse pajėgė nuveikti vieni NBA favoritų.

Milžinišką persvarą išlaikę „Mavericks“ ketvirtajame kėlinyje ją net padidino, kai vienu metu skirtumas pasiekė 57 taškus (120:63). Jei būtų išlaikę šį pranašumą, „Mavs“ būtų pagerinę ir didžiausios visų laikų klubo pergalės rekordą, kurį pasiekė prieš šešerius metus prieš „Philadelphia 76ers“ laimėdami 53 taškais (123:70).

„Clippers“ nedaug trūko ir iki visų laikų pirmosios rungtynių pusės pelnytų taškų antirekordo. Ta pati Los Andželo komanda 1999 m. buvo per du kėlinius įmetusi viso labo 19 taškų ir tai yra išlieka prasčiausiu NBA rezultatu. Šią ribą sekmadienio vakarą šeimininkai peržengė tik likus žaisti keturias minutes antrajame kėlinyje.

Verta paminėti, jog „Clippers“ teko verstis be lyderio Kawhi Leonardo, kuris sugėrė stiprų komandos draugo Serge'o Ibakos smūgį alkūne kalėdiniame mače prieš „Denver Nuggets“. Po mačo puolėjo lūpa buvo susiūta aštuoniomis siūlėmis, o dėl skausmingo epizodo jam teks kurį laiką praleisti be krepšinio.

„Clippers“ per pirmuosius du sezono mačus dar su K.Leonardu patiesė „Los Angeles Lakers“ ir „Nuggets“, o „Mavericks“ pralaimėjo prieš „Phoenix Suns“ ir „Lakers“.

„Clippers“: Paulas George'as 15 (0/6 trit.), Serge'as Ibaka 13 (9 atk. kam.), Ivica Zubacas 10.

„Mavericks“: Luka Dončičius 24 (9 atk. kam., 8 rez. perd.), Joshas Richardsonas 21 (4/8 trit.), Timas Hardaway'us 18 (4/8 trit.), Jalenas Brunsonas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas