2021 12 31

NBA treneris įsitikinęs – sezonas turėtų būti sustabdytas

Daugiau nei šimtui NBA žaidėjus patekus į COVID-19 protokolą, o koronaviruso atvejų skaičiui Jungtinėse Valstijose nuolat augant, imama kalbėti apie galimą sezono sustabdymą. Tam pritaria ir „Atlanta Hawks“ vyriausiasis treneris Nate'as McMillanas.
Nate'as McMillanas
Nate'as McMillanas / „Scanpix“/AP nuotr.

Daugiau nei 170 krepšininkų per pastarąsias savaites pateko į COVID-19 protokolą, o tai – daugiau nei trečdalis NBA lygos.

Pastaruoju metu užsikrečia ir vis daugiau trenerių bei teisėjų. Ketvirtadienį į protokolą pateko „Philadelphia 76ers“ strategas Docas Riversas, tapęs septintuoju strategu, kuris šiuo metu yra atskiras nuo komandos.

Koronavirusas neaplenkė ir arbitrų. ESPN žurnalisto Adriano Wojnarowskio teigimu, 25 iš 70 lygos teisėjų (maždaug 36 proc.) šiuo metu negali dirbti, nes yra COVID-19 protokole.

Įvertinęs visa tai, N.McMillanas mano, jog būtų teisinga stabdyti sezoną.

„Žinoma, kad taip, – į „Atlanta Journal-Constitution“ klausimą, ar reikėtų stabdyti sezoną, kad komandos galėtų persigrupuoti, o žaidėjai pasveikti, atsakė „Hawks“ strategas. – Taip galvoju, bet ne man tai spręsti. Lyga bando tęsti sezoną, bet, žinoma, mus tokia situacija pykdo. Tačiau nieko negalime padaryti, kaip tik eiti paskui lygos sprendimus. Bandome kviestis žaidėjus, kurie pakeistų užsikrėtusius. Tai rimtas iššūkis, ypač kai pradedame šešių rungtynių išvyką, nors turime krūvą užsikrėtusių žaidėjų.“

Nepaisant to, ką mano N.McMillanas ar kiti, NBA komisaras Adamas Silveris į tai įsiklausyti kol kas neketina. Jis neseniai teigė, jog planų sustabdyti sezoną, kaip tą padarė ledo ritulio lyga NHL, nėra.

„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris
„Scanpix“ nuotr./Adamas Silveris

Padėti ištverti sudėtingą situaciją gali pasikeitusios taisyklės. Jeigu anksčiau žaidėjai, užsikrėtę koronavirusu, į aikštę galėdavo sugrįžti tik po dešimties dienų, tai dabar šis terminas pakeistas į penkias dienas. Žinoma, jei tik prieš tai krepšininkai sulaukia neigiamų testų atsakymų.

NBA lygoje paskiepyti yra apie 97 proc. žaidėjų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas