Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 16

NBA treneris įspėja – lygai gresia lokautas

NBA jau paskelbė sezono pratęsimo planą, tačiau vis daugiau lygos krepšininkų išreiškia nuogąstavimus ir abejones dėl to, ar verta vykti į „Disney World“ pramogų parko teritoriją, kurioje ir bus sužaistos likusios sezono rungtynės. Tokios abejonės gali užtraukti rimtus nemalonumus ne tik šių, bet ir kitų metų sezonui.
NBA gali sukaustyti lokautas
NBA gali sukaustyti lokautas / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Treneris NBA

Jeigu būtų nuspręsta vis tik nepratęsti šio sezono, tai NBA lygai reikštų didžiulius nuostolius. Akivaizdu, jog tuomet būtų bandoma mažinti „algų kepurę“, o tuo pačiu – ir žaidėjų atlyginimus.

Vis dėlto krepšininkai greičiausiai nepritartų tokiam sprendimui, o tai gali privesti prie to, kas dukart jau buvo nutikę – NBA lokauto.

„Manau, kad nutraukus šį sezoną, NBA derėtųsi su žaidėjais dėl naujos sutarties, o tai greičiausiai reikštų lokautą“, – ESPN žurnalistui Timui Bontempsui sakė neįvardintos Vakarų konferencijos komandos treneris.

Pasak jo, situacija gali priminti tą, kuri dabar slegia beisbolo lygą MLB.

Jos sezonas jau turėjo prasidėti, tačiau klubų savininkams ir žaidėjams nesutarus dėl atlyginimų, sezono startas buvo nukeltas. Dabar abi pusės tariasi dėl sutrumpinto sezono varianto.

„Mums gali nutikti tai, kas dabar vyksta beisbole. Jei šį sezoną nebežaisime, pamatysite labai skirtingą NBA“, – sakė neįvardintas strategas.

NBA lygą lokautas buvo sukaustęs 1998-1999 ir 2011-2012 m. sezonuose, kai dėl naujos kolektyvinės sutarties nebuvo susitarta atitinkamai aštuonis ir šešis mėnesius.

2019-2020 m. NBA sezonas turėtų būti pratęstas liepos 30 dieną, tačiau praėjusią savaitę inicijuoti „Brooklyn Nets“ žvaigždės Kyrie Irvingo prabilo krūva žaidėjų, pasisakantys už nedalyvavimą sezono užbaigimo etape Floridoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas