Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 13

NBA treneris staiga paliko Australijos rinktinę

Brettas Brownas informavo Australijos krepšinio federaciją, kad dėl asmeninių aplinkybių negalės tęsti darbų šios šalies krepšinio rinktinėje ir nedalyvaus su ja Tokijo olimpinėse žaidynėse.
Brettas Brownas
Brettas Brownas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Australija turės ieškoti naujo trenerio, kai mažiau nei metus šiose pareigose buvęs ir rimtose varžybose nedalyvavęs Brettas Brownas nusprendė pasitraukti.

Nors australai jau turi olimpinį kelialapį ir svajoja iškovoti pirmąjį olimpinį medalį, Australijos krepšinio federacijos vadovas Jerrilas Rechteris antradienį patvirtino, kad reikės ieškoti naujo vedlio.

Apie pasitraukimo priežastis savo laiške užsiminė B.Brownas.

„Nors turiu gilią ir ilgai trunkančią aistrą Australijos krepšiniui, šiuo metu negaliu skirti savęs „Boomers“ komandos paruošimui kitų metų olimpinėms žaidynėms. Neaiškumai supa mano karjeros ateitį, deja, aš negaliu skirti tiek laiko šiam darbui, kiek jis reikalauja. Sunkumai keliaujant su šeima per pandemiją taip pat prisidėjo prie mano sprendimo“, – pranešė B.Brownas.

59 metų amerikietis, karjeros pradžioje dirbęs treneriu Australijoje, buvo paskirtas rinktinės treneriu 2019 metų lapkritį, kuomet pakeitė prieš tai ilgai vadovavusį latvių kilmės Andrejų Lemanį.

Šis buvo patrauktas po pasaulio krepšinio čempionato Kinijoje, kur australai grupės etape įveikė lietuvius, o galiausiai finišavo ketvirti.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrejus Lemanis
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Andrejus Lemanis

Naujų pareigų pernai sutikęs imtis B.Brownas 2013-2020 metais treniravo NBA klubą „Philadelphia 76ers“.

Jis buvo atleistas rugpjūčio pabaigoje, kai Filadelfijos krepšininkai pirmajame atkrintamųjų varžybų etape pralaimėjo „Boston Celtics“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas