2020 09 08

NBA ūžia po „vidurinio piršto bloko“: įspūdingas K.Leonardo epizodas drebino internetą

Socialiniai tinklai JAV ūžia po unikalaus kadro. Kawhi Leonardo blokas vienu pirštu suvirpino NBA burbulą Orlande.
Kawhi Leonardo blokas
Kawhi Leonardo blokas / Stopkadras
Temos: 1 NBA

„Denver Nuggets“ lyderis Jamaras Murray gerai įsibėgėjo ir galingai atsispyręs nuo parketo ruošėsi sudrebinti „Los Angeles Clippers“ lanką. Kai virš jo išdygo lanko sargas.

29-erių Kawhi Leonardas paskutinę akimirką pašoko blokuoti metimo ir tą padarė sulaikydamas kamuolį nuo triuškinančio dėjimo vienu pirštu.

Sustabdžius efektingą momentą, jis atrodė unikaliai.

Per 2011-ųjų NBA naujokų biržos išmatavimus nustatyta, kad 201 cm ūgio K.Leonardo plaštakos ilgis siekia beveik 25 cm, o plotis – beveik 29 cm.

Skaičiuojama, kad šie duomenys patenka į NBA istorinį dešimtuką. Didžiausios plaštakos NBA priskiriamos Kauno „Žalgiryje“ kadaise žaidusiam Bobanui Marjanovičiui – jų ilgis 27,3 cm, plotis – 30,5 cm. Tiesa, beveik dvimetrinis K.Leonardas už dešimtuko lyderius yra gerokai žemesnis, todėl tai daro jo plaštakų ilgį dar unikalesniu.

Susižavėję bloku internautai apie K.Leonardą greitai prikūrė memų.

Juoko nesulaikė ir K.Leonardo komandos draugai.

„Tai atrodė kaip koks papildomo ilgio pirštas. Jis lyg dar labiau išsistiebė, – prunkštė vienas „Clippers“ lyderių Paulas George'as. – Tai tiesiog Kawhi. Neeilinis žaidėjas.“

Tai buvo ne tik labai efektingas, bet ir svarbus rungtynių epizodas. K.Leonardas blokavo J.Murray iki mačo pabaigos likus žaisti 1 min. 47 sek. ir „Clippers“ pirmaujant trapia persvara 109:103.

„Tas momentas buvo fantastiškas. Net nesupratau, kad tą jis padarė vienu pirštu. Bet tai vis tiek buvo įspūdinga. Net nesupratau, iš kur jis išdygo“, – žavėjosi „Clippers“ vyr. treneris Docas Riversas.

„Clippers“ nugalėjo „Nuggets“ ekipą 113:107 ir Vakarų konferencijos pusfinalio serijoje iki 4 pergalių pirmauja 2-1.

Trečiose serijos rungtynėse K.Leonardas pelnė 23 taškus, atkovojo 14 kamuolių, atliko 6 rezultatyvius perdavimus ir blokavo du metimus.

Uždaroji 29-erių NBA superžvaigždė liko ištikima sau. Paklaustas, ką gali pasakyti apie fantastišką bloką, „Clippers“ lyderis teištarė: „Aš tiesiog pasistengiau ir pabandžiau sutrukdyti tam metimui.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas