Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 21

NBA užstojo transseksualus: Visų žvaigždžių savaitgalis Šarlotėje neįvyks

2017-ųjų NBA Visų žvaigždžių savaitgalis turėjo vykti „Charlotte Hornets“ komandos „Time Warner Cable arenoje“. Tačiau Adamas Silveris priėmė griežtą sprendimą. Didžioji lygos šventė šiame mieste neįvyks, nes vietos politikai metų pradžioje priėmė įstatymą, kuris nukreiptas prieš lytį pasikeitusius asmenis. To NBA toleruoti neketina.
„Hornets“ – „Heat“
„Hornets“ – „Heat“ / „Scanpix“ nuotr.

Vietos spaudos šis 2016 m. metų pradžioje priimtas įstatymas vadinamas „tualeto įstatymu“. Pasak jo, Šarlotėje gyvenantys transseksualai privalo rinktis tualetą atsižvelgdami į tą lytį, kuri yra pažymėta jų gimimo liudijime. Tai reiškia, kad vyras, kuris tapo moterimi vis tiek privalo eiti į vyrų tualetą ir atvirkščiai.

Tai stipriai papiktino ne tik transseksualų bendruomenę, tačiau ir didžiąją dalį gyventojų, NBA bei „Hornets“ savininką Michaelą Jordaną. Lygos komisaras dar nesikreipė į žurnalistus ir šios žinios nepranešė oficialiai, tačiau ją patvirtino įtakingiausias šaltinis lygoje Adrianas Wojnarowskis.

Šis įstatymas sukėlė itin didelį pasipiktinimą krepšinio pasaulyje, o prieš jį pasisakė ir Charlesas Barkley bei JAV rinktinės treneris Mike'as Krzyzewskis.

Realiausiu kandidatu rengti NBA Visų žvaigždžių savaitgalį įvardijamas Naujasis Orleanas, tačiau šiame mieste lygos šventė jau vyko 2014-aisiais. Pranešama, kad susidomėjimą organizuoti šį renginį išreiškė ne viena komanda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito