Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 08 12

NBA Vasaros lygoje – puikiai laiką išnaudojęs R.Jokubaitis ir solidus I.Brazdeikis

NBA Vasaros lygoje šią naktį ant parketo išbėgo du iš penkių joje dalyvaujančių lietuvių – Rokas Jokubaitis ir Ignas Brazdeikis.
Rokas Jokubaitis gynyboje
Rokas Jokubaitis gynyboje / „Scanpix“ nuotr.

34-uoju šaukimu šių metų naujokų biržoje pakviestas R.Jokubaitis su „New York Knicks“ komanda 91:82 įveikė „Los Angeles Lakers“.

20-metis lietuvis žaidė beveik 8 minutes, per kurias spėjo pelnyti 8 taškus (1/1 dvit., 2/3 trit.), atkovoti 2 ir perimti 1 kamuolį bei po kartą suklysti ir prasižengti.

Tai buvo paskutinės R.Jokubaičio rungtynės šių metų Vasaros lygoje – nors „Knicks“ dar tęs savo pasirodymą Las Vegase, lietuvis grįš atgal į Europą ir prisijungs prie „Barcelona“ treniruočių.

„Knicks“ gretose ryškiausiai spindėjo 25 taškus pelnęs Immanuelis Quickley, o „Lakers“ komandoje po 14 taškų įmetė Devontae Cacokas ir Vicas Law.

Kitose rungtynėse „Orlando Magic“ su Ignu Brazdeikiu 84:94 nusileido „Cleveland Cavaliers“.

„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis gynyboje
„Scanpix“ nuotr./Ignas Brazdeikis gynyboje

Lietuvos pilietybę prieš kelis mėnesius gavęs puolėjas žaidė beveik 15 minučių ir per šį laiką įmetė 9 taškus (1/3 dvit., 1/1 trit., 4/4 baud.), atkovojo 6 kamuolius, atliko 2 rezultatyvius perdavimus, perėmė vieną kamuolį ir blokavo vieną metimą. Tiesa, Iggy dukart suklydo.

I.Brazdeikis trečiadienį su „Magic“ susitarė dėl dvišalio kontrakto, kuris reiškia, jog ateinančiame sezone 22-ejų puolėjas galės atstovauti ir Orlando komandai, ir jos dukterinei G lygos ekipai „Lakeland Magic“.

„Magic“ gretose ryškiausiai spindėjo penktasis šių metų naujokų biržos šaukimas Jalenas Suggsas, kurio sąskaitoje – 16 taškų, 8 atkovoti kamuoliai ir 5 rezultatyvūs perdavimai.

„Cavaliers“ į priekį vedė praėjusių metų penktasis naujokų biržos šaukimas Isaacas Okoro, pelnęs 15 taškų.

Primename, be R.Jokubaičio ir I.Brazdeikio, šių metų NBA Vasaros lygoje rungtyniauja Deividas Sirvydis („Detroit Pistons“), Arnas Velička („Denver Nuggets“) ir Arnoldas Kulboka („Charlotte Hornets“).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas