Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 07 26

NBA vasaros prognozė Rytuose: Jonui Valančiūnui – aukštumos, Mindaugui Kuzminskui – viduriukas

Sporto naujienų gigantas ESPN su nekantrumu laukia naujojo NBA sezono, todėl pateikė savo vasaros prognozę Rytų konferencijoje. Lietuviškiems stipriausios pasaulio krepšinio lygos klubams lūkesčiai skirtingi – vienas jų bus netoli viršūnės, o kitas bus šalia atkrintamųjų varžybų.
Jonas Valančiūnas
Jonas Valančiūnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

ESPN prognozuoja, kad į atkrintamąsias 2016–2017 m. sezone nepateks ir žemiausias vietas Rytų konferencijoje užims:

15. „Brooklyn Nets“;

14. „Philadelphia 76ers“;

13. „Orlando Magic“;

12. „Miami Heat“;

11. „Milwaukee Bucks“.

Ant atkrintamųjų slenksčio lieka „Chicago Bulls“, kurie turės rimtų problemų su tolimais metimais. Devintąją vietą užims Mindaugo Kuzminsko atstovaujama „New York Knicks“. Tiesa, Niujorkui būtų piešiama šviesesnė ateitis, tačiau mažai tikėtina, kad komandos branduolys išliks sveikas visą sezoną.

8. „Washington Wizards“ (prognozė: 41 pergalė ir 41 pralaimėjimas)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Johnas Wallas

Vyriausiasis „burtininkų“ treneris Scottas Brooksas žino, ką reiškia iškovoti pergales su jaunomis lygos žvaigždėmis, nes septynis sezonus praleido Oklahomoje šalia Russello Westbrooko ir Kevino Duranto.

Johnas Wallas jau įrodė savo vertę šioje lygoje, tačiau nemažai nerimo yra dėl Bradley Bealo sveikatos. Pastarasis šią vasarą pratęsė sutartį su ekipa ir pasirašė maksimalią penkerių metų sutartį.

Norint, kad „Wizards“ žaistų sėkmingai, B.Bealas turi rungtyniauti visą sezoną. Per keturis savo pirmus metus lygoje 23-ejų gynėjas daugiau nei 65 rungtynes per sezoną sužaidė tik vieną kartą.

7. „Charlotte Hornets“ (43-39)

„Scanpix“/AP nuotr./Kemba Walkeris
„Scanpix“/AP nuotr./Kemba Walkeris

Kemba Walkeris praėjusį sezoną padėjo rimtą žingsnį į priekį ir vidutiniškai rinko po 21 tašką per rungtynes. Jo potencialas lems, kad artėjančiais metais „širšės“ laimės daugiau nei 50 proc. rungtynių, tačiau daugelio žaidėjų išvykimas apsunkins situaciją.

Vasarą iš Šarlotės išsikraustė Alas Jeffersonas, Jeremy Linas ir Courtney Lee, todėl aukščiau nei septintoji vieta Rytų konferencijoje yra sunkiai įsivaizduojama.

6. „Atlanta Hawks“ (44-38)

„Scanpix“ nuotr./Dennisas Schroderis
„Scanpix“ nuotr./Dennisas Schroderis

„Ant popieriaus“ Dwightas Howardas Atlantai turėtų padėti atkovoti daugiau kamuolių, blokuoti varžovų metimų ir padėti rinkti taškus po krepšiais. Tačiau pagal išplėstinę statistiką Alas Horfordas praėjusį sezoną buvo trimis taškais naudingesnis savo komandai.

„Hawks“ turėtų rungtyniauti atkrintamosiose, tačiau ESPN komanda prognozuoja, kad Atlantos ekipa sužais prastesnį sezoną nei pernai.

4–5. „Detroit Pistons“ (45–37)

„Scanpix“ nuotr./Reggie Jacksonas
„Scanpix“ nuotr./Reggie Jacksonas

„Pistons“ artėjančiam sezonui susigrąžins beveik tuos pačius vyrukus, todėl iškovos nebent viena pergale daugiau nei 2015–2016 m. Visą praėjusį sezoną „stūmokliai“ neturėjo mėnesio, kuriame iškovotų keturiomis pergalėmis daugiau nei patyrė pralaimėjimų, todėl didelių siurprizų iš jų tikėtis neverta.

4–5. „Indiana Pacers“ (45–37)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as
AFP/„Scanpix“ nuotr./Paulas George'as

Iš pirmo žvilgsnio Jeffas Teague yra žymiai geresnis įžaidėjas ir jis yra dvejais metais jaunesnis nei Georgas Hillas. Buvusio „Hawks“ nario individuali statistika gerokai lenkia buvusio „Pacers“ krepšininko skaičius, tačiau išplėstinėje statistikoje G.Hillas yra naudingesnis komandai.

Pagal „RPM“ (Real plus minus) statistiką G.Hillas įžaidėjų gretose 17-as, o J.Teague yra vos 29 vietoje. Ši statistika nurodo, keliais taškais tavo komanda pirmauja arba atsilieka, kol žaidėjas yra aikštėje.

2–3. „Boston Celtics“ (51–31)

„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas
„Scanpix“ nuotr./Isaiah Thomasas

„Celtics“ turėtų trečią sezoną iš eilės pagerinti savo praėjusių metų pergalių ir pralaimėjimų balansą (48-34) ir šį kartą perlipti 50 pergalių skaičių. Ar Bostonas iškovos tik trimis pergalėmis daugiau, nors ekipą papildė Alas Horfordas ir trečiasis naujokų biržos šaukimas Jaylenas Brownas? Tikriausiai.

Tai padaryti nėra lengva, o A.Horfordas 50 pergalių ribą savo karjeroje yra peržengęs tik du kartus per devynerių metų karjerą.

2–3 „Toronto Raptors“ (51–31)

AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas
AFP/„Scanpix“ nuotr./DeMaras DeRozanas

Praėjusiais metais „ropliai“ iškovojo 56 pergales, tačiau vasarą prarado Bismacką Biyombo ir Luisą Scolą. Vietoje jų į Kanadą atvyko Jaredas Sullingeris ir naujokas Jakobas Poeltlas.

Jeigu „Raptors“ ir laimės 51 rungtynes artėjantį sezoną, tai bus antras geriausias rezultatas jų komandos istorijoje.

1. „Cleveland Cavaliers“ (57–25)

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas – finalo serijos MVP
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas – finalo serijos MVP

„Cavaliers“ be jokių problemų praėjusiais metais laimėjo 57 kartus per 82 reguliariojo sezono rungtynes. Artėjantį sezoną jų laukia dar lengvesnis pasivaikščiojimas Rytų konferencijoje.

LeBronas Jamesas netrukus turėtų pratęsti sutartį su komanda, o J.R.Smitho likimas komandoje kelia rimtų abejonių. Gynėjas 2015-2016 m. buvo geriausias ekipos snaiperis – per sezoną sumetė 204 tritaškius.

Tačiau net ir be J.R.Smitho „Cavs“ Rytuose bus nesustabdomi. Reguliariajame sezone jie aukščiausios pavaros neįjungs, tačiau pirmąją vietą Rytų konferencijoje iškovos neabejotinai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas