Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 02 04

NBA žaidėjai prisiminė keisčiausias savo mainų istorijas

NBA pasaulį dažnai apskrieja naujienos apie įvykusius arba gresiančius žaidėjų mainus. ESPN pateikia žaidėjų pasakojimus, kaip jie sužinojo karščiausias naujienas ir kas tuo metu buvo keisčiausia.
Enesas Kanteris
Enesas Kanteris / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

ESPN pateikia Jaredo Dudley („Brooklyn Nets“), Edo Daviso („Nets“), Daugo McDermotto („Indiana Pacers“), Eneso Kanterio („New York Knicks“), Justino Andersono („Atlanta Hawks“) ir kitų žaidėjų pasakojimus.

Kokios akimirkos įsiminė prieš sužinant apie mainus?

Edas Davisas (2013-ųjų sausį buvo iškeistas iš „Toronto Raptors“ į „Memphis Grizzlies“): Pirmadienį mes buvome lėktuve, skridome į Atlantą. Aš sėdėjau šalia DeMaro DeRozano ir pasakiau: „Velnias, kiek daug skirtingų žmonių yra lėktuve.“

Ten buvo skautai, generalinis vadybininkas, klubo prezidentas. Visi ten buvo... Supratau, kad kažkas įvyks, bet nemaniau, kad būsiu iškeistas.

Antradienio pamėtymo metu visas mėšlas pradėjo man darytis juokingas. Pastebėjau, kad treneriai, kurie šiaip su manimi bendravo, nieko man nesakė. Buvo keista, tačiau nekreipiau dėmesio. Po pamėtymo grįžome į viešbutį.

Pabudau po miego, buvo gal trečia valanda. Mano tviterio pažymėjimai ir žinutės plaukė kaip pašėlę.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edas Daviesas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Edas Daviesas

Dougas McDermottas (2018-ųjų vasarį buvo iškeistas iš „Knicks“ į „Dallas Mavericks“. Iš viso buvo iškeistas jau tris kartus): Buvau su „Knicks“ komanda Toronte, nusprendžiau pamiegoti. Mano agentas dieną prieš tai sakė, kad nemano, jog kažkas gali įvykti.

Kitą dieną jis jau pranešė: „Girdėjau, kad dėl tavęs daromi skambučiai. Laikyk telefoną prie savęs.“ Pamiegojau gal penkias minutes ir išgirdau skambutį. Žinojau, kad tai nėra žadintuvas. „Knicks“ vadybininkas Scottas Perry tiesiog pasakė apie susitarimą. Kiek sumišau, nes tuo metu buvau išvykoje Toronte. Nemaniau, kad kažkas nutiks.

Kur tuo metu buvai, kai sužinojai apie mainus?

Enesas Kanteris (2015-siais buvo iškeistas iš „Utah Jazz“ į „Oklahoma City Thunder“, o 2017-siais iš „Thunder“ kėlėsi į „Knicks“): Tuo metu dalyvavau krepšinio stovykloje Oklahomoje, rengiamoje našlaičiams. Trenerio asistentas atnešė man telefoną, tačiau pasakiau, kad negaliu kalbėti, nes mes tik įsibėgėjome treniruotėje. Tačiau jis pasakė: „Ne, ne, atsiliepk. Tai svarbu.“

Gerai, atsiliepiau. Mano treneris pasakė: „Neatrodyk labai laimingas, bet tu ką tik buvai išmainytas į „Knicks“. Mano reakcija buvo: „O Dieve!“

Tada, kai treniruotės pabaigoje visi su vaikais suėjome į aikštės vidurį ir turėjome sakyti „vienas, du, trys – „Thunder“, aš pasakiau, kad sušuksime ne „Thunder“, o „Knicks“. Vaikai pradėjo švilpti. Buvo linksma.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Enesas Kanteris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Enesas Kanteris

Edas Davisas: Aš tiesiog sėdėjau rūbinėje ir nežinojau, kas vyksta. Staiga Scottas, kuris vis dar dirba treneriu Toronte, sako: „Žmogau, negaliu ilgiau nusėdėti. Tu iškeistas.“ Pasikalbėjau su treneriu Dwane'u Casey. Laimei, mano mama tuo metu buvo Atlantoje, tad nuėjome pavakarieniauti. Buvo sunku, nes tai buvo pirmi mano mainai.

Justinas Andersonas (2017-siais buvo išmainytas iš „Mavericks“ į „Philadelphia 76ers“, o 2018-siais iš „76ers“ į „Atlanta Hawks“): Tuo metu dariau atsistatymą. Prisimenu, kad man darė masažą ir turėjau eiti į pamėtymą. Užmigau, o masažistė pasakė: „Tavo telefonas tiesiog sprogsta.“

Ji man padavė telefoną, o pirmas žmogus, kurį pamačiau, buvo treneris Drew Hanlenas, kuris man skambino per „FaceTime“ programėlę.

Aš atsiliepiau, paklausiau, kaip sekas, jis manęs klausė, kaip aš jaučiuosi. Aišku, jis omenyje turėjo mano savijautą dėl mainų, apie kuriuos dar nežinojau.

Aš atsakiau: „Žmogau, jaučiuosi puikiai. Man daro masažą, tuoj eisiu į treniruotę.“

O jis sako: „Ne, kvaileli, tave ką tik išmainė.“

Jaredas Dudley (2014-siais buvo išmainytas iš „Los Angeles Clippers“ į „Milwaukee Bucks“. Iš viso buvo iškeistas keturis kartus): Buvau „Clippers“ treniruočių bazėje. Niekas man nepasakė, kad esu iškeistas. Tada viską sužinojau per socialinius tinklus, per tviterį. Mano paskyra sprogo. Aš iškart pagalvojau: kodėl man niekas to nepasakė?

Paimi telefoną ir tai pamatai. Paskambinau agentui, jis sako: „Taip, Jaredai, tai nutiko“.

Nuėjau į dušą, išėjau iš bazės, o tada „Clippers“ man paskambino. Žinote, tuo metu man jau galėjote neskambinti.

„Scanpix“/AP nuotr./Jaredas Dudley
„Scanpix“/AP nuotr./Jaredas Dudley

Jasonas Smithas (2010-siais buvo išmainytas iš „76ers“ į „New Orleans Pelicans“, o 2018-siais iš „Washington Wizards“ į „Bucks“): Vyko „Wizards“ komandos susitikimas su žaidėjų asociacija. Aš tiesiog ten sėdėjau ir laukiau pradžios. Turėjau šiek tiek laiko, kai paskambino mano agentas ir pasakė: „Tu gali būti įtrauktas į mainus“. Sumišau.

Ir iš tikro... Po 15 minučių tai buvo oficialu. Pasipylė žinutės ir skambučiai iš komandos draugų, trenerių, šeimos, draugų ir sirgalių. Viskas vyko pašėlusiai.

Ar didelis buvo šokas persikelti į naują miestą viduryje sezono?

Edas Davisas: Man buvo sunku. Reagavau emocingai. Šiaip nesu emocionalus žmogus, bet man tai nebuvo tik krepšinio reikalas. Taip, aš galiu prisitaikyti, tačiau dvejus su puse metų buvau Toronte. Iki šios dienos nebuvau nuvykęs prie buto, kuriame gyvenau. Juk kasdien sutikdavau durininką, žmones, kurie ten gyveno. Tai buvo daugiau nei krepšinis.

Dougas McDermottas: Esi Toronte, o ten turi tik bevielį internetą, juk neveikia tavo mobiliojo operatoriaus ryšys. Jaučiau, kad praleidžiu daug skambučių. Buvo košmariškas laikas grįžtant į Niujorką. Nusileidau, nuvykau į savo butą, susikroviau kaip įmanoma daugiau daiktų. Tiesiog mečiau daiktus į krepšius, juos nešti padėjo durininkas. Išvykau 6 valandą ryto. Pasiėmiau gal 3 ar 4 krepšius, likusius daiktus palikau Niujorke, juos pasiėmiau tik vasarą. Išgyvenau (juokiasi).

„Scanpix“ nuotr./Dougas McDermottas
„Scanpix“ nuotr./Dougas McDermottas

Enesas Kanteris: Prisimenu tą naktį. Grįžau namo, susipakavau daiktus, o tada Russellas Westbrookas ir Stevenas Adamsas norėjo pavakarieniauti. Aš sakiau: „Žmogau, kažin aš turėčiau eiti vakarienės ar krautis daiktus?“ Išėjau vakarienės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai