Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 26

NBA žvaigždę apgavyste apkaltinę italai natūralizuos amerikietį

Dėl Paolo Banchero pasirinkimo nusivylusi Italijos krepšinio federacija rado, kuo pakeisti kitos šalies komandai atstovausiantį NBA talentą. Pranešama, kad Italijos rinktinei pasaulio čempionate veikiausiai atstovaus ryškiai Eurolygoje praėjusį sezone žybtelėjęs Darius Thompsonas.
Paolo Banchero ir Darius Thompsonas
Paolo Banchero ir Darius Thompsonas / „Scanpix“ nuotr.

Italai tikėjosi, kad jų rinktinę planetos pirmenybėse į priekį ves Paolo Banchero – NBA metų naujoku išrinktas 20-metis „Orlando Magic“ talentas, kuris 2022 m. naujokų biržoje buvo pasirinktas pirmuoju šaukimu.

Po 20 taškų ir 6,9 atkovoto kamuolio debiutiniame sezone rinkęs žaidėjas 2020-aisiais sulaukė Italijos pilietybės dėl savo tėvo šaknų ir kurį laiką planavo užsivilkti šios šalies nacionalinės komandos aprangą, bet galiausiai persigalvojo.

Savaitgalį „The Athletic“ žurnalistas Shamsas Charania pranešė, kad P.Banchero pasirinko atstovauti ne Italijos, o JAV rinktinei, su kuria važiuos ir į planetos pirmenybes, vyksiančias Filipinuose, Japonijoje ir Indonezijoje.

Italijos krepšinio federacijos prezidentas Gianni Petrucci kalbėdamas su „La Gazzetta dello Sport“ papasakojo apie šią situaciją ir apkaltino P.Banchero apgavyste.

„Kai jis suprato savo vertę NBA lygoje, romantinis šios istorijos aspektas baigėsi. Pastarosiomis dienomis jis buvo Milane ir nors jo agentai žadėjo, kad susitiks su mumis, jis vengė bet kokio kontakto su rinktinės treneriu Gianmarco Pozzecco, – teigė italas. – Išdavystė per stiprus žodis, nes tokios situacijos nutinka sporte ir aš esu tam pasiruošęs. Tačiau jis mus apgavo, nes jau buvome pradėję planuoti reklamos kampaniją su juo.“

„Scanpix“/AP nuotr./Paolo Banchero
„Scanpix“/AP nuotr./Paolo Banchero

Vietoje P.Banchero italai į pasaulio čempionatą turėtų vežtis Vitorijos „Baskonia“ klube atsiskleidusį D.Thompsoną.

28-erių 192 cm ūgio įžaidėjo žmona yra italė, o jau netrukus jis turėtų gauti šios šalies pilietybę, su kuria užimtų natūralizuoto žaidėjo vietą Italijos rinktinės gretose.

Eurolygoje tik praėjusiame sezone debiutavęs krepšininkas iš karto tapo vienu geriausių turnyro įžaidėjų – per susitikimą jis pelnė po 12,6 taško ir rinko po 6,7 rezultatyvaus perdavimo, pirmaudamas visoje Eurolygoje pagal pastarąjį rodiklį.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Darius Thompsonas
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Darius Thompsonas

D.Thompsonui gavus Italijos pilietybę, išaugs ir jo paklausa klubinėje rinkoje. Pranešama, kad viena labiausiai juo susidomėjusių komandų yra Milano „Olimpia“, prieš kelias dienas tapusi Italijos čempione.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas