Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 06 23

Neįtikėtina atomazga: „Suns“ išplėšė pergalę paskutinės sekundės dėjimu

Po 11 metų pertraukos NBA Vakarų konferencijos pusfinalyje žaidžiantys „Phoenix Suns“ krepšininkai triumfuoja. Antrąsias serijos rungtynes prieš „Los Angeles Clippers“ jie laimėjo paskutinę sekundę – 104:103 (25:22, 23:25, 27:24, 29:32). „Saulės“ dabar pirmauja serijoje iki keturių pergalių 2-0.
Lemiamas Deandre Aytono dėjimas
Lemiamas Deandre Aytono dėjimas / „Scanpix“ nuotr.

„Suns“ likus 0,9 sek. dar atsiliko 102:103, tačiau jų pergalę lėmė Deandre Aytono dėjimas į krepšį po to, kai nuostabiai jam kamuolį virš lanko pakabino Jae Crowderis.

Nors iš pradžių nuskambėjo rungtynių pabaigą skelbianti sirena, teisėjai atstatė laikrodį iki 0,7 sek. ir suteikė šansą „Clippers“, tačiau šie juo nepasinaudojo. Nicolas Batumas perdavė kamuolį per visą aikštę Paului George'ui, kuris nesugebėjo susikurti erdvės metimui.

„Scanpix“ nuotr./Pergalę išplėšęs Deandre Aytonas
„Scanpix“ nuotr./Pergalę išplėšęs Deandre Aytonas

Atkakliose rungtynėse netrūko ir kraujo. Trečiajame kėlinyje galvomis susidūrė „Suns“ lyderis Devinas Bookeris ir „Clippers“ įžaidėjas Patrickas Beverley, o po šio epizodo Finikso vedliui iš nosies pasipylė kraujas.

D.Bookeris iš karto patraukė į rūbinę, kur jo žaizda buvo susiūta, o ketvirtajame kėlinyje, aidint įspūdingoms ovacijoms, sugrįžo į aikštę.

Į rūbinę trumpam patraukė ir P.Beverley, bet tik tam, kad pasikeistų krauju išteptus marškinėlius.

Įdomu tai, kad kai pastarąjį kartą „Suns“ žaidė Vakarų konferencijos finale 2010 m., jų lyderiui Steve'ui Nashui buvo sulaužyta nosis. Tiesa, tąsyk tai sėkmės „saulėms“ neatnešė – jos 2-4 nusileido „Los Angeles Lakers“.

Abi komandos šiose rungtynėse vertėsi be savo lyderių. „Clippers“ neturėjo kelio traumą besigydančio Kawhi Leonardo, o „Suns“ žaidė be laiką saviizoliacijoje leidžiančio Chriso Paulo. Viliamasi, kad pastarasis ant parketo žengs jau trečiosiose rungtynėse.

„Suns“: Cameronas Payne'as 29 (9 rez. perd.), Deandre Aytonas 24 (14 atk. kam.), Devinas Bookeris 20 (5/16 metimai, 7 kld.), Dario Šaričius ir Cameronas Johnsonas po 11.

„Clippers“: Paulas George'as 26 (10/23 metimai), Reggie Jacksonas 19, Ivica Zubacas 14 (11 atk. kam.), Luke'as Kennardas 10.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas