Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Neįtikėtina: Lukos Dončičiaus komandą pražudė metimas iš 18 metrų

„Cleveland Cavalies“ (38-19) komanda šventė įspūdingą pergalę savo žiūrovų akivaizdoje – Maxas Strusas paskutiniu metimu 121:119 (23:24, 37:32, 23:26, 38:37) parbloškė Lukos Dončičiaus „Dallas Mavericks“ (33-25).
Maxas Strusas
Maxas Strusas / „Scanpix“ nuotr.

Rungtynių pabaiga buvo beprotiška.

„Mavs“ ekipą į priekį išvedė P.J.Washingtono dėjimas, likus žaisti 2,9 sek. Atrodė, kad laiko jau neliks „Cavs“ atsakymui, tačiau tuomet kamuolį į rankas paėmė M.Strusas.

Gynėjas paleido kamuolį iš toliau nei vidurio aikštės ir užgniaužęs kvapą stebėjo rezultatą. Galiausiai 18 metrų metimas buvo idealus, arena pašėlo, o „Cavaliers“ žaidėjai bėgo sveikinti savo didvyrį.

„Jaučiau ritmą, smagu žaisti, kai taip jautiesi. Kaskart kėlinio pabaigoje mesdamas jaučiau, kad kamuolys įkris. Ir krito. Taip pat buvo ir su paskutiniu metimu“, – pasakojo M.Strusas.

Remiantis „Basketball Reference“, M.Struso pergalingas metimas yra antras tolimiausias per visą NBA istoriją nuo tada, kai 1979-80 metų sezone atsirado tritaškis. Tik Devonte Grahamas 2021-siais įkrėtė tolimesnį pergalę lėmusį metimą.

Rungtynes M.Strusas užbaigė su 21 tašku savo kraityje, visus juos gynėjas sumetė tritaškiais, kurių pataikymas siekė 70 proc. (7/10).

Donovanas Mitchellas buvo rezultatyviausias nugalėtojų gretose su 31 tašku.

„Tu svajoji apie tokius metimus, – komandos draugą gyrė D.Mitchellas. – Tad jam tokį pataikyti po herojiško pasirodymo ketvirtajame kėlinyje. Žmogau...“

Pralaimėjusiems Luka Dončičius suvertė net 45 taškus, Kyrie Irvingas pridėjo 30, tačiau jųdviejų tempiamas vežimas pergalingu netapo.

„Neįtikėtinas metimas, tiesiog neįtikėtinas. Tai mano klaida, turėjau pasitikti jį. Galvoju, kad mes sužaidėme puikias rungtynes, tačiau to nebuvo gana, akivaizdu“, – teigė L.Dončičius.

„Cavaliers“: D.Mitchellas 31, M.Strusas 21, J.Allenas 19, E.Mobley 12, C.LeVertas 11, G.Niangas 10.

„Mavericks“: L.Dončičius 45 (14 rez. perd.), K.Irvingas 35, P.J.Washingtonas 11.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas