Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 10 24

„Nepajudinamo“ NBA rekordo medžioklė: kada LeBronas aplenks K.Abdul-Jabbarą?

Praėjusį kovą LeBronas Jamesas pagal NBA karjeroje pelnytus taškus aplenkė Karlą Malone'ą ir pakilo į antrąją poziciją, o dabar „Los Angeles Lakers“ vedlio akiratyje – daugiau nei 30 metų nepajudinamu laikytas Kareemo Abdul-Jabbaro taškų rekordas.

„Milwaukee Bucks“ ir „Los Angeles Lakers“ komandoms du dešimtmečius atstovavęs vidurio puolėjas Kareemas Abdul-Jabbaras rezultatyviausio visų laikų NBA krepšininko pasiekimą savo rankose laiko nuo 1984-ųjų metų balandžio 5-osios dienos.

Tai yra dar aštuoni mėnesiai iki LeBronui Jamesui išvystant šį pasaulį.

Skusta galva, akiniais, puskabliais ir ilgaamžiškumo garsėjęs Kareemas karjerą baigė savo sąskaitoje turėdamas 38387 taškus, tad L.Jamesui iki istorinės ribos trūksta 1244 taškų.

LeBrono karjeros vidurkis – 27,1 taško per mačą, tad jei krepšininkas išlaikys šį ritmą ir nepraleis rungtynių, pirmąją vietą jis pasieks jau 46 mačų, sausio 25-ąją dieną prieš „San Antonio Spurs“.

Jei „Los Angeles Lakers“ žvaigždė susitikimus praleidinės tokiu dažniu, kaip tai darė praėjusiame sezone, rekordas kris kovo 10-ąją dieną prieš „Toronto Raptors“.

Tai yra 20-asis LeBrono Jameso sezonas NBA, o būtent tiek sezonų per savo karjerą sužaidė K.Abdul-Jabbaras.

Jei vidurio puolėjas didesnius skaičius fiksavo per pirmuosius sezonus, LeBronas išsiskiria neįtikėtinu stabilumu – jis jau 18 sezonų paeiliui renka bent po 25 taškus.

„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas taikosi į Kareemui Abdul-Jabbarui priklausantį rekordą
„Scanpix“ nuotr./LeBronas Jamesas taikosi į Kareemui Abdul-Jabbarui priklausantį rekordą

„Jei LeBronas pagerins rekordą, o jis tam turi visas įmanomas galimybes, aš labai už jį džiaugsiuosi. Žaidimas tobulėja, kai tokie rekordai yra pagerinami“, – sakė K.Abdul-Jabbaras.

Praėjusią naktį L.Jamesas surinko 31 tašką, bet su sirena prametė rungtynių rezultatą galėjusį išlyginti metimą. „Lakers“ sezoną pradėjo pralaimėdama tris mačus iš eilės, o tai yra pirmasis kartas nuo 2018-ųjų metų.

„Žinojimas, kad esu ant patraukliausio rekordo, kurį žmonės laiko nepagerinamu, slenksčio, mane nužemina. Manau, tai labai šaunu“, – sakė LeBronas Jamesas.

VIDEO: „48 minutės“: NBA sezono prognozės – favoritai, keliausiantys cirkai ir kas gaus Wembanyamą?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas