Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 03 12

Nerimas ir rūstybė JAV: D.Sabonio namų arenoje negalavęs treneris išvežtas į ligoninę

NCAA rungtynių metu į ligoninę išvežtas Nebraskos universiteto komandos treneris Fredas Hoibergas. 47-erių amerikietis sukėlė nerimą ir pasipiktinimą po to, kai akivaizdžiai negaluodamas vis tiek stojo prie šoninės linijos treniruoti savo komandą Indianoje beveik 18 tūkst. žiūrovų akivaizdoje. Vietos ligoninėje atliktas koronaviruso testas buvo neigiamas, tačiau strategas gerokai išgąsdino JAV studentų lygos krepšinio bendruomenę.
Fredas Hoibergas
Fredas Hoibergas / Stopkadras

F.Hoibergas išgąsdino amerikiečius po to, kai NCAA rungtynių pabaigoje paliko atsarginių suolą ir išėjo į rūbinę. Netrukus išvežtas į ligoninę, jis nebaigė rungtynių, kurias jo treniruojama „Nebraska Cornhuskers“ pralaimėjo „Indiana Hoosiers“ ekipai 64:89.

Tą patį vakarą NBA paskelbė apie pirmąjį koronavirusu užsikrėtusį krepšininką – 27-erių prancūzą Rudy Gobert'ą. Dėl pirmojo atvejo NBA sezonas nedelsiant sustabdytas.

„Hoosiers“ treneris Archie Milleris po pergalės teigė, kad prieš rungtynes F.Hoibergas Indianos ekipos trenerių štabui prasitarė, kad nesijaučia gerai ir gali nebaigti mačo.

Toks atlaidumas užtraukė JAV žiniasklaidos ir sirgalių pasipiktinimą. Esą žinodami apie prastą F.Hoibergo būklę, Nebrasko universiteto atstovai turėjo uždrausti treneriui dalyvauti rungtynėse.

Šį NCAA susitikimą stebėjo beveik 18 tūkst. žiūrovų.

Kameros užfiksavo, kaip prie akivaizdžiai negalavusio trenerio sėdėjęs asistentas nuolat valėsi rankas dezinfekciniu skysčiu.

„Labai džiaugiuosi, kad Fredas Hoibergas įsisavino pasaulinės sveikatos organizacijos nurodymus. Tikrai verta kelti grėsmę plisti pandemijai pilnoje arenoje treniruojant paskutinę komandą beviltiškai pralaimėtose rungtynėse, – ironizuodamas piktinosi NCAA reporteris Scottas Phillipsas. – Trenerio Hoibergo veiksmai yra visiškai nepateisinami. Tiek iš žmonių sveikatos apsaugos, tiek iš lyderystės perspektyvos. Joks negaluojantis žmogus neturėtų lankytis viešose vietose.“

Vėliau paaiškėjo, kad F.Hoibergo koronaviruso testas buvo neigiamas, o specialistas išleistas iš ligoninės. Tiesa, treneriui nustatytas gripas.

Po rungtynių Nebraskos žaidėjams buvo neleista palikti „Banker Life“ arenos – visa komanda buvo izoliuota rūbinėje. Žiniasklaidos atstovams buvo pasakyta laikytis atokiau šios vietos.

Rungtynės vyko „Bankers Life Fieldhouse“ arenoje, kurioje NBA namų mačus žaidžia Domanto Sabonio atstovaujama „Indiana Pacers“ ekipa.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kištukiniai lizdai su USB jungtimi: ekspertas pataria, ką reikia žinoti prieš perkant
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas