Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2020 08 11

Netikėtai įsižiebusios jaunosios NBA „burbulo“ žvaigždės

„Disney“ parke Orlande besitęsiantis NBA sezonas tapo puikia galimybe krepšininkams įrodyti savo tikruosius sugebėjimus, o „Sports Illustrated“ žurnalistas Jeremy Woo pristato labiausiai nustebinusių jaunųjų žaidėjų penketuką.
Michaelas Porteris
Michaelas Porteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 NBA

Tikriausiai nereikėtų pervertinti pasirodymų Orlando „burbule“, pasveriant visas aplinkybes ir kaip viskas jame skiriasi nuo įprasto reguliaraus sezono.

Kita vertus, matome daugybę jaunų krepšininkų, kurių minutės ir vaidmenys žaidžiant „burbule“ išaugo. Jie kelia intrigą, ar tokį žaidimą jiems pavyks pademonstruoti ir atkrintamosiose varžybose.

Atsitiktinumas tai ar ne, mes gyvename šia akimirka, o šie vyrukai toliau didina savo vertes rinkoje bei atkreipia vis platesnio žmonių spektro žvilgsnį į save.

„Sports Illustrated“ žurnalistas Jeremy Woo pristato penkis žaidėjus, kurie „burbule“ fiksuoja lūžio sezonus.

Atsiprašymai keliauja „Indiana Pacers“ lyderiu tapusiam liepsnojančiam T.J.Warrenui, tačiau sąraše yra tik su naujokų sutartimis esantys krepšininkai.

Michaelas Porteris jaunesnysis („Denver Nuggets“)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Porteris
AFP/„Scanpix“ nuotr./Michaelas Porteris

„Burbulo“ rungtynės tapo puikia proga pasireikšti „Denver Nuggets“ jaunimui, kai dėl traumų rungtyniauti negali gynėjai Gary Harrisas ir Willas Bartonas, o kanadietis Jamalas Murray pirmąsias rungtynes sužaidė paskutinėje dvikovoje su „Utah Jazz“.

Labiausiai šia situacija pasinaudojo Michaelas Porteris, spėjęs surengti 37, 30 ir 27 taškų vakarėlius, o per penkerias rungtynes dvigubą dublį fiksavo keturis kartus.

Traumų kankintas puolėjas 2018-ųjų metų NBA naujokų biržoje nukrito iki 14 vietos. „Nuggets“ nutarė palūkėti pirmuosius metus, o šįmet M.Porteris debiutavo stipriausioje planetos lygoje.

Talentas skautams klausimų nekėlė – kuriant atakas komandos draugams jis nėra toks efektyvus, bet atletas gali puikiai rinkti taškus, ką jis puikai demonstruoja ir „burbule“. Šių M.Porterio įgūdžių „Nuggets“ komandai labai reikės atkrintamosiose.

M.Porterio tinkamumas trenerio Mike‘o Malone‘o schemose abejonių nekėlė, nes vidurio puolėjas Nikola Jokičius puikiai traukia varžovų gynybą ir taip sukuria erdvės komandos draugams.

Žibėti ėmęs M.Porteris puikiai kovoja dėl kamuolių, labiau aukojasi gynyboje, vis geriau juda po aikštelę be kamuolio, ypač kirsdamas po krepšiu. Jis visada garsėjo galimybėmis atakuojant krepšį po driblingo bei gebėjimu pataikyti sudėtingus metimus, bet tai negali būti viskas, ką žaidėjas turi pasiūlyti NBA.

Įdomu kaip keisis „Nuggets“ krepšininkų minutės aikštelėje, kai ateis atkrintamosios, tačiau sunku įsivaizduoti, jog M.Porteris iškristų iš rotacijos.

Krepšininko sėkmė aikštelėje visada koreliavo su jo sveikata, kuri niekada nebuvo geležinė.

Gary Trentas („Portland Trail Blazers“)

„Scanpix“/AP nuotr./Gary Trentas
„Scanpix“/AP nuotr./Gary Trentas

Šio 21-erių metų 196 cm ūgio puolėjo sprogimas tapo dideliu postūmiu „Blazers“ krepšininkams, kurie vietos atkrintamosiose siekia be Trevoro Arizos.

Niekada nekilo abejonių, jog G.Trentas gali pataikyti iš toli, tačiau 2018-aisiais skautai kitų krepšininko įgūdžių nepastebėjo, tad jis nukrito iki 37-ojo šaukimo.

Nuopelnus derėtų skirti Portlando organizacijai, kuri dvejus metus gludino krepšininko stipriąsias puses, kurios ryškiausiomis spalvomis nušvito Orlando „burbule“.

G.Trentas per pirmąsias penkerias rungtynes pataikė 29 tritaškius iš 51, rinkdamas po 20,6 taško, kol galiausiai stabtelėjo sekmadienio dvikovoje su „Philadelphia 76ers“ – 5 taškai (1/6 trit.).

Galbūt panašių skaičių ilgoje distancijoje tikėtis sunku, per šią atkarpą jis metė vos 9 baudų metimus, kas parodo agresyvumo stoką atakuojant arti krepšio. Tačiau kai G.Trentas yra užsidegęs ir pasitikintis savimi, treneris Terry Stottsas privalo jam suteikti minutes ir vietą atkrintamųjų komandos rotacijoje.

Didžiausias pokytis krepšininko žaidime – G.Trento pasišventimas gynyboje, kas anksčiau tikrai nebūdavo jo vizitinė kortelė. Jei jis išlaikys šią kartelę ir kitam sezone, ateityje gali tikėtis labai dosnaus naujojo kontrakto.

G.Trentas dėl savo aktyvumo ir fiziškumo tapo patikimu gynybiniu „Blazers“ bokštu, aikštelėje būnančiu ir svarbiausiomis dvikovų minutėmis.

Net jei krepšininko pataikymas iš toli smuks, tai vis tiek yra didelė ir netikėta paspirtis Portlando klubui, kuri ieškojo žaidėjo šalia Damiano Lillardo ir C.J.McCollumo dueto.

Duncanas Robinsonas („Miami Heat“)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Duncanas Robinsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Duncanas Robinsonas

Snaiperis tęsia tai, ką demonstravo prieš sezono sustabdymą. Savo vardo naujokų biržoje neišgirdęs Duncanas Robinsonas tapo vienu pavojingiausių tritaškių specialistų lygoje, net kai varžovų gynyba jam skiria vis didesnį dėmesį.

Antrąjį sezoną NBA žaidžiantis 26-erių krepšininkas nėra patikimas žmogus gynyboje, dėl ko „Miami Heat“ rungtynes užbaiginėti gali neturėdama jo aikštelėje, tačiau D.Robinsonas davė trejas 20 taškų rungtynes iš eilės.

Jis bus svarbi „Heat“ atkrintamųjų šturmo dalis.

Praėjusios nakties dvikovoje su „Indiana Pacers“ sugrįžusį Jimmy Butlerį kamuoja negalavimai, tačiau „Heat“ puolimas yra kur kas geresnis su aikštelę išplėsti galinčiu D.Robinsonu.

Nedaug yra tokių snaiperių lygoje, kurie galėtų taip gerai judėti be kamuolio ir leisti taiklius metimus iškart po komandos draugų perdavimų. Panašu, kad D.Robinsonas gali nusikalti įspūdingą naują kontraktą.

Mikalis Bridgesas („Phoenix Suns“)

AFP/„Scanpix“ nuotr./Mikalis Bridgesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Mikalis Bridgesas

Puolime šis žaidėjas yra ribotas, tačiau gynyboje jis nepakeičiamas, galintis gintis prieš pirmąsias keturias pozicijas.

M.Bridgesas svariai prisidėjo prie to, jog „Phoenix Suns“ laimėtų visas šešerias rungtynes „burbule“.

Jis visada buvo aukštas (196 cm) atakuojantis gynėjas, kurio ištiestų rankų ilgis siekė net 215 cm, tačiau dabar jis linksniuojamas tarp geriausiai besiginančių krepšininkų lygoje.

„Suns“ suteikia jam vis daugiau minučių, kaip tikėtasi, yra pakilimų ir nuopolių, tačiau M.Bridgesas tampa vis stabilesnis ir vis labiau pasitikintis savimi.

Paulas George'as, Kawhi Leonardas, Luka Dončičius bei liepsnojantis T.J.Warrenas – tai žaidėjai, prieš kuriuos M.Bridgesui teko gintis, ir jis atliko pagarbos vertą darbą.

Norint įsitikinti tikruoju krepšininko pajėgumu, reikia palaukti kol krepšinis paliks „burbulą“. Tačiau kol Kelly Oubre žaisti negali, lygos antrametis šviesti ima vis labiau.

Keldonas Johnsonas („San Antonio Spurs“)

„Scanpix“/AP nuotr./Keldonas Johnsonas
„Scanpix“/AP nuotr./Keldonas Johnsonas

Net keli jaunieji „San Antonio Spurs“ žaidėjai „burbule“ palieka įspūdį, tačiau K.Johnsono šuolis yra didžiausias siurprizas.

Nors didžiąją sezono dalį jis buvo praleidęs G lygoje, kur siekė minučių ir vietos rotacijoje, tačiau „burbule“ jis tapo svarbiu Greggo Popovičiaus ramsčiu, dvikovoje su „Denver Nuggets“ pelnęs 20 taškų.

Krepšininko metimas atrodo patobulėjęs, fiziškumas, kovinė ugnis širdyje bei įgūdžiai pelnyti taškus ėmė blizgėti. Daugiausiai problemų varžovams K.Johnsonas pridaro atakuodamas arti krepšio.

Jis žengė kokybės žingsnį ir besigindamas, o jei taiklūs metimai iš statinės padėties nėra atsitiktinumas, tuomet jo ateityje laukia svarbus vaidmuo „Spurs“ komandoje.

29-uoju šaukimu pernai pasirinktas K.Johnsonas yra lyg klijai komandoje, galintis aikštelėje atlikti daugybę dalykų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas