Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2016 06 24

Netikėtų mainų rizika Domantui Saboniui: svajonės išpildymas ar suolo galas?

„Mano svajonė – tapti pirmuoju NBA čempionu iš Lietuvos“, – dar prieš NBA naujokų biržą pareiškė Domantas Sabonis. 20-metis lietuvis pateko į tokią komandą, kuri gali pagreitinti ambicingo puolėjo svajonės išsipildymą. NBA sudrebino netikėti mainai tarp „Orlando Magic“ ir „Oklahoma City Thunder“ komandų, kurie sukėlė daug diskusijų. Domantas atsidūrė laimėjusiųjų pusėje?
Domantas Sabonis
Domantas Sabonis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
„Thunder“ gavo: Victorą Oladipo, Ersaną Ilyasovą, Domantą Sabonį
„Magic“ gavo: Serge'ą Ibaką

Ženklas Durantui

ESPN konstatuoja, kad tai vieni labiausiai intriguojančių NBA mainų, kiek teko prisiminti. Vienu ėjimu „Thunder“ direktorius Samas Presti performavo komandą taip, kad ši gali pasiūlyti varžovams labai neįprastus penketus.

Pamenate tuos žemus penketus, kurie „Golden State Warriors“ pridarė problemų Vakarų konferencijos finale? Tai dabar vietoj Diono Waiterso įleiskite Oladipo – Oklahoma gavo dar vieną kamuolį įžaidžiantį krepšininką, kuris dar ir geresnis gynyboje.

Labai realu, kad kitą sezoną „Thunder“ naudos žemą penketą, su V.Oladipo vietoj S.Ibakos ir Andre Robersonu sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje.

Iš pirmo žvilgsnio, šie mainai atrodo fantastiškai. Po sezono baigsis tiek Ibakos, tiek Oladipo sutartys, bet skirtumas tas, kad pastarasis gynėjas uždirbs 6 milijonais mažiau.

Jei „Thunder“ atleis Ilyasovą, kurio 8,5 mln. vertės kontraktas gali būti nutrauktas iki sezono pradžios vos už 400 tūkst. JAV dolerių kompensaciją, net pratęsę sutartį su D.Waitersu „Thunder“ galėtų išsaugoti pakankamai pinigų.

Ir net jei K.Durantas paliktų Oklahomą, turbūt užtektų pinigų atsivežti į „Thunder“ kitą aukščiausio kalibro žvaigždę.

VIDEO: 11-asis šaukimas: Domanto Sabonio patekimas į NBA

Tačiau NBA specialistų teigimu, protingi „Thunder“ vadovų ėjimai įtikins K.Durantą likti Oklahomoje, nes kitose komandose jis gali neturėti tokios geros galimybės laimėti NBA.

„Praėjusią savaitę „Thunder“ nusprendė išbandyti rinką ir paieškoti, ką gali gauti už Ibaką, – pasakojo vienas žymiausių NBA žurnalistų Adrianas Wojnarowskis. – Oklahomai reikėjo pinigų. O šis sprendimas pridės rezultatyvumo su Oladipu ir praplės komandos arsenalą su Saboniu.

Neturiu atsakymo, ar tai paveiks Duranto sprendimą likti Oklahomoje. Bet Samas Presti viską daro gerai apskaičiavęs. Ypač tokiu jautriu organizacijai metu“.

A.Wojnarowskio teigimu, „Thunder“ vedė derybas ir su „Toronto Raptors“, bet geresnį pasiūlymą pateikė „Magic“.

„Thunder“ šiek tiek rizikuoja. S.Ibaka buvo didžiulė „Thunder“ sėkmės Vakarų konferencijos finale dalis. Žaisdamas vidurio puolėju jis tapo puikiu atsaku „Warriors“ žemam penketui. Tuo tarpu kad ir kaip gerai besigina, V.Oladipo neturi stabilaus metimo.

Kita vertus, S.Presti parodė ryžtą rizikuoti, prieš paskutinį K.Duranto sezoną Oklahomoje pakeisdamas trenerį. Billy Donovano įsigijimas atsipirko su kaupu. Panašu, kad atsipirks ir šie mainai.

Sabonis – antroje vietoje

Akivaizdu, kad D.Sabonis nebuvo pagrindinis šių mainų taikinys. „Thunder“ svarbiausia buvo susistiprinti naujam bandymui pagaliau užkariauti NBA. Ir taip pat pasiūlyti K.Durantui aukščiausio lygio komandą.

Savo vietą „Thunder“ rotacijoje Domantui dar teks išsikovoti. Bet ESPN rašo, jog 211 cm ūgio puolėjas nedelsiant gali tapti rotacijos žaidėju ir duoti komandai kompromisinį pasirinkimą renkantis taktiką žaisti žemu ar aukštu penketu.

„Jis prailgins Oklahomos atsarginių suolą“, – įsitikinęs NBA komentatorius, buvęs žaidėjas Jalenas Rose'as.

Oklahomoje po krepšiu dar žaidžia vidurio puolėjai Enesas Kanteris, Stevenas Adamsas ir Mitchas McGrady bei sunkusis kraštas Nickas Collisonas.

Jeigu „Thunder“ atsikratys E.Ilyasovos, Domantui atsiras daugiau erdvės elitinės NBA komandos baudos aikštelėje.

20-mečiui reikės iškart demonstruoti brandų ir stabilų krepšinį, nes NBA čempiono besivaikanti Kevino Duranto kompanija naujokų mokymams nebeturi laiko.

VIDEO: NBA reportažas: Domanto Sabonio kelias tėčio pėdsakais

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas