Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 10 24

„NY Times“: Magicas Johnsonas – apie verslą, krepšinį ir klaidą dėl LeBrono

Daug šių laikų atletų savo pasiekimus ir įtaką perkelia už aikštės ribų, patys kurdami kompanijas, projektus dėl visuomenės gerovės. Earvinas Magicas Johnsonas buvo vienas pionierių, po krepšininko karjeros NBA persikėlęs į darbus, vykstančius už aikštės ribų. „Buvo natūralu tiesiog atsisukti į bendruomenę, kurioje užaugau, padėti jai keistis, kurti verslą ir darbo vietas žmonėms“, – sakė buvęs legendinis „Los Angeles Lakers“ krepšininkas.
Magicas Johnsonas
Magicas Johnsonas / „Scanpix“/AP nuotr.

M.Johnsono nuomone, dabartinės žvaigždės, pavyzdžiui, LeBronas Jamesas, Kevinas Durantas, Stephenas Curry, neša NBA vėliavą ir įkvepia ne tik krepšininkus, bet ir kitus.

Pats Magicas tarnavo tarsi neoficialus NBA ambasadorius didžiąją savo karjeros dalį, kai jo diriguojama Los Andželo komanda kūrė krepšinio šou ir 1980-aisiais kovėsi dėl aukso žiedų su Larry Birdu ir „Boston Celtics“.

„Scanpix“ nuotr./NBA legendos – Magicas Johnsonas.
„Scanpix“ nuotr./NBA legendos – Magicas Johnsonas.

206 cm ūgio įžaidėjas savo žaidimo magija padėjo pakelti krepšinį į kitą populiarumo lygį visame pasaulyje, o 1992 metais žaidė pirmojoje „Dream Team“ olimpinėse žaidynėse Barselonoje, kur iškovojo auksą.

Suprasti akimirksniu

  • Magico Johnsono karjeros pasiekimai
  • 5 kartus NBA čempionas su „Lakers“ (1980, 1982, 1985, 1987, 1988 m.)
  • 3 kartus NBA finalų MVP (1980, 1982, 1987 m.)
  • 3 kartus naudingiausias NBA žaidėjas (1987, 1988, 1990 m.)
  • 12 kartų žaidė NBA „All-Star“ rungtynėse
  • 9 kartus išrinktas į geriausių NBA žaidėjų penketą
  • 4 kartus pirmavo NBA pagal rezultatyvius perdavimus
  • Olimpinis čempionas 1992 m.

Dabar 62 metų M.Johnsonas veikia kaip oficialus lygos ambasadorius, drauge su Clyde'u Drexleriu, Dirku Nowitzki, Bobu Pettitu ir Oscaru Robertsonu atstovaudami įvairiuose regionuose stipriausiai pasaulio krepšinio lygai, skaičiuojančiai 75-ąjį čempionatą šią savaitę prasidėjusiame 2021–2022 sezone.

Prieš dvejus metus palikęs krepšinio operacijų vadovo postą „Lakers“ klube, M.Johnsonas grįžta į ESPN komentuoti lygos įvykių laidoje „NBA Countdown“.

Naujojo sezono starto proga 15min partneris „The New York Times“ kalbėjosi su M.Johnsonu apie šių laikų krepšinį, žaidėjų erą ir jo asmenines nuoskaudas, palikus „Lakers“ vadovo postą.

– Ar į NBA kada nors sugrįš tikroji priešprieša, kuri būdavo, kai „Lakers“ kaskart susidurdavo su „Celtics“?

– Manau, jog daugiau to matysime per „Knicks“ ir „Nets“ rungtynes, juk taip gali būti, ar ne? Nes dabar Bruklinas yra čempioniško kalibro komanda. Taip pat „Knicks“ yra atkrintamųjų varžybų komanda. Tad turėtume tai išvysti, juk šios komandos išties viena kitos nekenčia.

„Scanpix“ nuotr./Larry Birdas ir Magicas Johnsonas
„Scanpix“ nuotr./Larry Birdas ir Magicas Johnsonas

Kai mes stebėdavome, kaip „Philadelphia 76ers“ kaudavosi su „Boston Celtics“, Julius Ervingas prieš Larry Birdą, kai „Chicago Bulls“ kovodavo su „Detroit Pistons“, kurios Isiah Thomas ir kiti „Bad Boys“ vaikinai žaisdavo prieš Michaelą Jordaną, – jie tikrai vienas kito nemėgdavo. Nežinau, ar tai pasieks „Lakers“ – „Celtics“ dvikovų lygį, bet tam tikra priešprieša yra reikalinga.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas